Omdat eetbuistoornis BED vaak als gevolg heeft dat je overgewicht krijgt of hebt is het voor anderen te zien. Je kunt je daardoor sneller schamen en je opgelaten voelen. Mensen uit de omgeving zullen sneller aan de bel trekken, maar omdat de eetbuien in het geheim worden ondernomen, zullen weinig mensen de link leggen naar eetbuistoornis BED. Toch kan het zichtbare aspect ook helpen om het probleem onder ogen te komen en er iets aan te doen. Een behandeling helpt daar goed bij. Herken daarom de symptomen van eetbuistoornis BED, want een eetbuistoornis BED kan grote gevolgen hebben op jouw leven.

Soorten behandeling eetbuistoornis BED

Wanneer iemand ervoor kiest om bij ons met een behandeling te starten zijn er meerdere opties mogelijk. Ten eerste krijg je een intake gesprek. Daar wordt gekeken naar de duur en ernst van de stoornis. Er is veel persoonlijke aandacht, zodat we de psychologische oorzaak kunnen vinden met de hulp van gespecialiseerde psychologen en deskundigen.

Een behandeling wordt bij ons altijd samen met elkaar gemaakt. Na een intake kan worden besloten of je meer gebaat bent bij een ambulante– of een klinische behandeling. Het verschil tussen deze twee behandelingen is dat bij een ambulante behandeling iemand zijn of haar normale leven kan blijven leven, maar zich tegelijkertijd wel moet laten behandelen. Bij een ambulante behandeling blijf je thuis wonen en kun je vaak doorwerken of studeren. Een behandeling duurt ongeveer 12 weken.

De andere optie, de klinische behandeling, houdt in dat je wordt opgenomen. We bieden je dan de mogelijkheid om behandelingen te krijgen in onze eigen eetstoorniskliniek in Halsteren, Noord-Brabant. Een kliniekopname duurt gemiddeld 6 tot 9 weken.

Voor welke behandeling er ook wordt gekozen, je wordt altijd begeleidt door specialisten. De trajecten bestaan uit groepssessies, individuele therapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie en systeemtherapie. De theorie van het 12 stappenmodel is in beide trajecten geïntegreerd. Na het succesvol doorlopen van de behandeling volgt een nabehandeling, waar ruimte is voor verdere verdieping van een leven in herstel.

Eetbuistoornis BED? Zoek hulp

Eetbuistoornis BED is een eetstoornis en moet zeer serieus worden genomen. Het is geen manier om af te vallen of om op gewicht te blijven. Als je symptomen herkent, schakel dan hulp in. We bieden specialistische zorg en behandeling. Iedere behandeling start met een gesprek, waarin we kijken naar de oorzaken en jouw unieke situatie. Samen maken we een plan dat bij jou past en maken we de weg naar herstel haalbaar. Maak een afspraak of neem contact met ons op. Jij hebt de controle over jouw leven.