E-health eetstoornis

e-health eetstoornis

Cliënten die via onze dagbehandeling (ambulant traject) zullen worden behandeld voor hun eetstoornis, krijgen voor de start van hun behandeling al toegang tot een speciale e-health module. Deze online omgeving zorgt tijdens de wachttijd voor ondersteuning, informatie en een stuk voorbereiding op hun behandeltraject op de Hoge Mosten.

Lees hier meer informatie over wat deze vorm van e-health voor eetstoornis cliënten precies inhoudt, hoe het eruitziet en hoe je toegang krijgt tot onze online omgeving.

e-health eetstoornis

E-health eetstoornis

E-health voor eetstoornis cliënten

Door de toenemende vraag kunnen we helaas niet voorkomen dat er op dit moment wachttijden zijn voor onze ambulante eetstoornis behandeling. Net als bij veel andere zorgaanbieders in Nederland moet je momenteel een paar weken tot maanden wachten tot je behandeling start. Om je alvast wat te kunnen ondersteunen tijdens je wachttijd hebben we een unieke e-health ontwikkeld, waarmee we eetstoornis cliënten die wachten op een ambulante (dag)behandeling de kans geven om thuis al aan de slag te gaan in een digitale omgeving,

Wat kan je verwachten van onze e-health voor eetstoornis?

De door ons ontwikkelde e-health genaamd Startmodule voor eetstoornis is een online omgeving waarin je oefeningen, filmpjes en informatie over de eetstoornis en je behandeling vindt. De omgeving is gemaakt om cliënten tijdens hun wachttijd al ondersteuning te bieden die hen voorbereidt op de behandeling zelf.

Startmodule-ehealth-Changes GGZ op laptop

Hoe ziet deze e-health omgeving voor eetstoornis eruit?

De Startmodule is een online omgeving waarvan je de inloggegevens na je aanmelding voor het ambulante traject ontvangt. Deze e-health is speciaal gericht op eetstoornissen, waarover je dan ook verschillende soorten opdrachten en informatie vindt. Sommige opdrachten zijn specifiek bedoeld om de cliënten te helpen met het overbruggen van de wachttijd, andere zijn juist bedoeld ter voorbereiding en als informatie op de start van de behandeling. Ook krijgen naasten tips hoe ze om kunnen gaan met een dierbare die een eetstoornis heeft.

Je kan in deze e-health voor eetstoornissen zelf kiezen waar je op een bepaald moment mee bezig wil zijn. De antwoorden die je bij de oefeningen invult, zijn bovendien anoniem. De behandelaren van de cliënten kunnen pas de antwoorden zien als de cliënt daar tijdens de behandeling toestemming voor geeft.

Hoe krijg je toegang tot deze eetstoornis e-health?

Cliënten die zijn aangemeld voor een ambulant eetstoornis traject krijgen toegang tot de e-health. Na het indicatiegesprek krijgen de cliënten een uitnodiging in hun mail voor de Startmodule. Vanaf dat moment kunnen de cliënten de gehele Startmodule vanuit het innovatieve GGZ Portal doorlopen.

Aanmelden

Hulp nodig? Laat je gegevens hieronder achter als eerste stap in je aanmelding voor een behandeling bij Changes GGZ of neem direct telefonisch contact met ons op: 088 242 6437.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.