eetstoornis-kliniek-jeugd-entree

Eetstoornis kliniek jeugd

Maak kennis met ons traject voor jongeren

In onze eetstoornis kliniek behandelen we jeugd voor hun eetstoornis. We kunnen jongeren hier al vanaf 15 jaar in onze gespecialiseerde adolescentengroep helpen. Met een persoonlijk behandelplan en intensief behandeltraject leer je hoe je controle krijgt over je eetstoornis en werkt aan een gezonde toekomst. Lees hier meer over onze eetstoornis kliniek voor jongeren.

Adres:
De Beeklaan 4
4661 EP Halsteren
📞 088 242 6437 (24/7 bereikbaar)

eetstoornis-kliniek-jeugd

Hulp bij eetstoornis

Wie helpen we in onze eetstoornis kliniek voor jeugd?

In onze eetstoorniskliniek in Halsteren hebben we twee groepen: één gericht op volwassenen en één op jeugd. De adolescentengroep biedt ruimte aan jeugd tussen de 15 en 21 jaar die een eetstoornis of eetbuistoornis hebben. Ons team is gespecialiseerd in het behandelen van verschillende soorten stoornissen, zoals anorexia bij kinderen, boulimia, eetstoornis NAO en het binge eating disorder (BED).

Met deze klinische opname kunnen jongeren tot 18 jaar in 12 weken of jongvolwassenen tot 21 jaar in 8 weken intensief en in alle focus werken aan het doorbreken van de eetstoornis. Door negatieve patronen vroeg in je leven aan te pakken voorkom je erger in de toekomst.

Vorm van de behandeling in onze eetstoornis kliniek voor jeugd

De eetstoornis behandeling voor jongeren vindt plaats in een klinische setting. Dit betekent dat je tijdens je behandelperiode bij ons in de kliniek komt wonen in Halsteren. In deze kleinschalige kliniek volg je een vaste routine aan activiteiten en therapievormen. Groepstherapie maakt een groot deel van je dag uit. Het grote voordeel daarvan is dat je kunt leren van elkaars situaties en zelf nieuwe inzichten op kunt doen. Daarnaast volg je individuele therapie bij je eigen behandelaar en voer je gesprekken met je diëtist. Wij bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om in de kliniek blind te wegen, zodat je zelf niet geconfronteerd wordt met het getal op de weegschaal en de focus echt komt te liggen op de onderliggende problematiek die jouw eetstoornis veroorzaakt.

Hoe ziet de groep eruit?

In onze eetstoorniskliniek hebben we één speciale groep voor jeugd en één voor volwassenen. Iedere groep heeft een eigen deel van de kliniek en volgt een eigen dagroutine. Samen met tien andere cliënten volg je dagelijks een vaste routine. Doordat je continue in kunt stromen zitten er in jouw jeugdgroep cliënten die al een stuk verder in de behandeling zitten en komen er ook weer nieuwe bij. Iedere cliënt en eetstoornis is bovendien anders, waardoor je niet alleen van je behandelaar leert, maar ook van elkaars proces. Je ziet hoe andere cliënten met problemen omgaan, wat je op ideeën kan brengen hoe jij met bepaalde uitdagingen om kan gaan in jouw eigen proces.

Faciliteiten van onze eetstoornis kliniek voor jeugd

Onze eetstoornis kliniek voor jeugd is gelegen nabij een natuurrijke omgeving aan de rand van Halsteren. Maak kennis met de faciliteiten en bekijk hieronder de foto’s voor een eerste indruk!

  • Comfortabele slaapkamer die je deelt met twee of drie andere cliënten van je groep.
  • Eigen douche, aangrenzend aan je slaapkamer.
  • Woonkamer en groepsruimte.
  • Diverse individuele therapieruimtes.
  • Binnentuin waar je altijd even een luchtje kunt scheppen.
  • Dag en nacht begeleiding en steun van ons betrokken team.
  • Dagverse maaltijden bereidt door onze chefkok.

Wie gaat je kind behandelen?

In Halsteren staat een deskundig team aan professionals klaar, waaronder een aantal ook zelf ervaringsdeskundigen zijn. Met een persoonlijk behandelteam aan behandelaren, psychologen, verpleegkundigen, diëtisten en sociotherapeuten bieden we hier 24/7 persoonlijke én professionele zorg, gericht op jouw persoonlijke behandelplan en wat jouw situatie van ons vraagt om jou te helpen. Onderstaande collega’s kom je bijvoorbeeld tegen in de eetstoornis kliniek voor jeugd.

Hulp voor eetproblemen bij kinderen

Hulp nodig voor eetproblemen bij jongeren? Changes GGZ biedt deskundige en persoonlijk hulp voor de jongere én de familie. Door de familie te betrekken bij de behandeling helpen we de komst naar huis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast volgt na de klinische behandeling een nazorg traject waarbij de cliënt wekelijks in contact staat met de behandelaars. Daardoor kunnen eventuele issues vroegtijdig in kaart worden gebracht en er extra hulp worden geboden bij bepaalde uitdagingen die in de eigen omgeving op het pad komen.

Kosten & vergoeding

De kosten voor deze eetstoornis behandeling voor jongeren worden vergoed door de gemeente waar de jongere woonachtig is. Minderjarige cliënten vallen namelijk landelijk onder de speciale Jeugd GGZ. Onze collega’s van het hoofdkantoor kunnen je – met jullie toestemming – begeleiden bij deze aanvraag bij jouw gemeente. Tijdens de aanmeldprocedure wordt hierover contact met je opgenomen.

Hoe ziet de kliniek eruit?

Bekijk hieronder de beelden uit de kliniek.

zithoek bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Zithoek
stoelen en plant bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Entree tuin
slaapkamer bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Slaapkamer
eettafel bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Groepsruimte
tuin bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Tuin
woonkamer bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Woonkamer

Aanmelden voor de behandeling eetstoornissen voor jongeren

Wil jij je aanmelden voor een eetstoornis behandeling voor jongeren bij Changes GGZ? Vul onderstaand contactformulier in en we nemen binnen enkele werkdagen contact met je op om de mogelijkheden en de volgende stappen van jouw aanmelding met je te bespreken.

Liever direct iemand telefonisch spreken? Onze collega’s staan voor je klaar. We zijn telefonisch bereikbaar op: 088 242 6437!

Heb jij hulp nodig bij je eetstoornis of wil je meer informatie voor jouw kind? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.