Elise

Elise

Eetstoornis

Mijn vrijheid herwonnen

Laat ik maar eerlijk zijn toen ik opgenomen werd in Hoeven (tijdelijke locatie klinische behandeling eetstoornissen) dacht ik; dit is niet nodig, ik heb niet zo’n groot probleem en jullie stellen je echt aan… nu 6 weken later zijn mijn gedachten hier toch anders over. Changes heeft me geholpen in mijn weg naar herstel door verder te kijken dan mijn ziekte.

lachende vrouw na ervaring bij changes ggz

In Hoeven ben ik gestimuleerd om juist te luisteren naar waar ik behoefte aan heb

In Hoeven heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn gezonde ik weer ruimte te geven en hiernaar te leren luisteren. In Hoeven heb ik de veiligheid gevoeld om te werken aan herstel.. dat klinkt echt heel zweverig als ik het zo opschrijf, maar voor mij is veiligheid heel belangrijk. Pas wanneer ik de mensen om mij heen vertrouw, kan ik loslaten. In Hoeven heb ik dit mogen voelen. Ik hoefde me even niet druk te maken over het eten, want ik wist dat de diëtiste dat deed. Mijn eetstoornis vertrouwt haar voor geen meter, maar ik vertrouw haar blindelings! Mijn eetstoornis vond dat ik altijd door moest gaan, geen pauze, hop hop gas erop.. maar in Hoeven ben ik gestimuleerd om juist te luisteren naar waar ik behoefte aan heb.

Dit kan juist ook rust zijn! Ik heb me ontzettend gesteund en gezien gevoeld. Bijvoorbeeld toen ik huilend uit een moeilijk gesprek kwam stond iemand van Changes daar, ik voelde me getroost en genoeg. We zeiden beiden niks. Laat het maar allemaal los… Ik heb ervaren hoe het is wanneer het gezonde deel van mij verantwoordelijkheden, mogelijkheden en keuzes krijgt. Ik heb het gevoel gehad dat er in Hoeven vertrouwen was in het gezonde deel van mij en dat is een onbetaalbaar gevoel. Ik ben aangemoedigd om een eigen mening te hebben, grenzen aan te geven en mijn eigen keuzes te maken. Ik denk dat ik heel lang bang ben geweest om te leven, bang dat ik gevoelens van teleurstelling en verdriet niet zou kunnen verdragen.. maar in Hoeven heb ik geleerd dat ik dat wel degelijk kan. Niks is voor altijd, geen emotie maar dus ook geen eetstoornis. Toen ik in mijn actieve eetstoornis zat, kon ik echt niet genieten van dingen (al dacht ik van wel hoor). In Hoeven heb ik weer mogen ervaren hoe het is om echt te lachen om kleine dingen en pret te mogen hebben… niet die stomme nep eetstoornis lach. Nee echt keihard gelachen dat je bijna van je stoel valt, dat ik het in heel mijn lichaam kon voelen. Natuurlijk is therapie intensief, maar juist deze balans tussen het hele palet aan emoties waaruit het leven bestaat, is een waardevolle bijdrage geweest voor mijn herstel. Met de hulp van Changes GGZ heb ik het kostbaarste herwonnen wat een mens bezit: vrijheid.

 

Tijd voor een nieuwe koers

We bieden ambulante en klinische behandelingen aan voor verslaving en eetstoornissen. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties.