Joël

joël therapeut bij changes ggzIk ben Joël, ik ben 33 jaar oud en ik woon in Utrecht. Nadat ik mijn studies theologie en psychologie heb afgrond heb ik verschillende functies gehad waarin ik mensen met mentale klachten direct of indirect heb ondersteund. Ik ontdekte in de loop van de tijd dat een van mijn belangrijkste drijfveren in werk is om een verschil te kunnen maken. In mijn rol als therapeut bij Changes GGZ zijn er momenten zijn waarop ik ervaar dat het lukt om een verschil te maken en dat geeft mij enorm veel voldoening.

Ik werk op de dagbehandeling in Breda Prinsenbeek en doe daar intakegesprekken, 1 op 1 therapiegesprekken en ik werk daar als groepstherapeut. Het doel van het intakegesprek is om samen met de cliënt te achterhalen wat voor behandeling het beste aansluit bij zijn of haar hulpvraag. In de 1 op 1 gesprekken werken de cliënt en ik samen om te ontdekken welke patronen van gedachten en emoties de cliënt dwarszitten in zijn of haar functioneren en wat kan helpen om deze patronen te doorbreken. Tijdens de groepstherapie gebeurt eigenlijk hetzelfde, maar dan zoeken cliënten als groep samen met de therapeuten naar deze patronen en hoe ze deze kunnen doorbreken. Het toffe aan een groep vind ik dat cliënten elkaar vanuit ervaringsdeskundigheid en herkenning op een bijzondere manier kunnen helpen.

Naast mijn werk als therapeut houd ik heel erg van sporten en ik ben dan ook regelmatig samen met mijn vrienden op de racefiets of in de sportschool te vinden. Als ik niet aan het sporten ben, ben ik wel lekker aan het koken, gitaar aan het spelen, of ben ik een bordspel aan het doen.