Ambulante begeleiding (WMO)

Van verslaving naar het gewone leven. Hoe begeleiden we mensen met ambulante begeleiding in regio Noord en midden Limburgen Zuidoost Brabant bij de eerste stappen naar of in herstel?

Met onze ambulante begeleiding komt een van onze professionele begeleiders jou ondersteunen. Het is niet altijd even makkelijk om in je eentje nieuwe stappen te zetten die je toekomst veranderen en verbeteren. Hoe kan je je leven zo organiseren dat je zelfstandig kunt wonen zonder dat je terugvalt in verkeerd gedrag en negatieve patronen? We bieden ambulante (WMO) begeleiding in regio Noord en Midden Limburg en Zuidoost Brabant aan. Samen met een persoonlijk begeleider pak je praktische levensthema’s aan om verandering te realiseren en negatieve patronen te doorbreken. Samen komen we verder.

Hoe ziet onze ambulante begeleiding eruit?

We stemmen de ambulante begeleiding af op wat jij nodig hebt. Je voert regelmatig gesprekken met jouw individuele begeleider, zodat we je kunnen ondersteunen en op tijd kunnen signaleren waar je behoefte aan mate van ondersteuning zit. We brengen samen met jou meer structuur aan in je leven en helpen je om het gewone leven weer op te pakken.

Je staat er bij ons niet alleen voor. Samen met jou en je (professionele) netwerk gaan we aan de slag met maximaal drie doelen tegelijk. Behalen we die doelen? Dan gaan we kijken waar nog meer actie op nodig is. Als het anders loopt, stellen we je doelen bij.

We geloven dat het vergroten van de stabiliteit en zelfredzaamheid de kans op langdurig herstel vergroot.

Wat kun je verwachten?

changes-ggz-wmo-begeleiding-weert

Ambulante begeleiding in Noord en Midden Limburg en Zuidoost brabant

We bieden ambulante begeleiding in regio Noord en Midden Limburg (Weert, Nederweert en Leudal) en Zuidoost Brabant aan. Met ambulante begeleiding kijken we naar wat jij nodig hebt. We ondersteunen je bij praktische zaken en belangrijke leefgebieden voor het oppakken van het dagelijkse leven. 

Waar helpen we je mee?

Samen werken we aan het begeleidingsplan waarin jouw doelen staan. Dit zijn praktische zaken die bijdragen aan de volgende fase in herstel. Extra begeleiding kan je de ondersteuning geven die je nodig hebt om valkuilen voor een mogelijke terugval te omzeilen. We kunnen je bijvoorbeeld met de volgende zaken helpen:

Wie komt in aanmerking voor onze ambulante begeleiding?

Ambulante begeleiding is geschikt voor wie op verschillende levensgebieden vastloopt. Je hebt moeite om structuur aan te brengen en deze structuur te volgen. Je maakt je zorgen om keuzes die je maakt, terwijl je weet dat deze niet goed voor je zijn. Je hebt je eerste stappen naar herstel gezet, maar hebt nog een stuk ondersteuning nodig. 

De gemeente waarin je woont bepaalt of je in aanmerking komt voor de WMO. Bij het CAK lees je meer over jouw WMO vergoeding. Heb je nog geen geldende WMO indicatie? We kunnen je ondersteunen bij deze aanvraag. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen. 

Geen wachttijd

Momenteel is er vanuit Changes GGZ geen wachttijd voor ambulante begeleiding. Naast onze beschikbaarheid wordt de wachttijd beïnvloed door de snelheid waarmee de gemeente waar je woont een dienstverleningsopdracht (DVO) kan afgeven. We kunnen je helpen bij deze aanvraag. 

We helpen je graag bij jouw volgende stappen in herstel

Het is niet altijd makkelijk om alleen een nieuwe stap te zetten. Reken op de ondersteuning en betrokkenheid van onze professionele begeleiders om een nieuwe koers in te zetten. Onze collega’s staan voor je klaar om je te helpen bij je eerste stappen naar het normale leven. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact met ons op via de knop hieronder.

Je hoeft het niet alleen te doen.

Onze behandelaren en begeleiders staan voor je klaar om je te ondersteunen bij praktische zaken. Samen geven we je begeleidingsplan vorm en spelen we in op waar jij behoefte aan hebt.

Veelgestelde vragen

De kosten voor ambulante WMO begeleiding worden vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Voor de WMO vergoeding geldt wel een eigen bijdrage. De hoogte hiervan hangt af van je inkomen.

We bieden ambulante begeleiding in regio Noord en Midden Limburg (Weert, Nederweert en Leudal) en Zuidoost Brabant aan.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven