Kwaliteit

ISO 9001

Binnen Changes GGZ vinden we het belangrijk om onszelf continu te verbeteren om de kwaliteit van onze zorg hoog te houden. We hebben hiervoor ook het ISO 9001 certificaat verkregen. Hieronder vertellen we daar wat meer over.

Changes GGZ en kwaliteit | ISO 9001

Wat is ISO 9001:2015?

ISO 9001:2015 is een internationale norm die wereldwijd gebruikt wordt om kwaliteit te meten. In deze norm zijn criteria voor het kwaliteitsmanagementsysteem (oftewel: de manier waarop je ervoor zorgt dat je kwaliteit levert) van een organisatie vastgelegd. Op dit moment is ISO 9001 geïmplementeerd bij meer dan een miljoen bedrijven en organisaties in meer dan 170 landen. Het kwaliteitsmanagementsysteem van Changes GGZ werd in augustus 2018 onafhankelijk geaudit en beloond met dit prestigieuze certificaat. Sindsdien zijn we ieder jaar hergecertificeerd.

Wat betekent dit voor Changes GGZ?

Op de eerste plaats helpt dit certificaat ons om onze kwaliteit hoog en daarmee onze zorg cliëntgericht te houden. Ook verhoogt deze norm de motivatie en de betrokkenheid van het management en het gehele team bij onze kwaliteit van zorg. Daarnaast helpt dit normenkader om onze instelling continu te verbeteren. Bovendien maakt het cliënten duidelijk dat we kwaliteit serieus nemen en dit in onze dagelijkse praktijk gebruiken om onze professionaliteit verder te verbeteren. Op die manier zijn we een betrouwbare instelling voor de lange termijn.

Wat betekent dit voor onze cliënten?

ISO 9001:2015 helpt ons om cliënten ervan te verzekeren dat onze zorgverlening en bijbehorende diensten van constante, hoge kwaliteit zijn. We voeren regelmatig interne en externe audits uit om onze interne processen op de proef te stellen. De conclusies hieruit gebruiken we om continu verbeteringen door te voeren.

Wat betekent dit certificaat voor de toekomst? Is het nu af?

ISO 9001:2015 certificatie is een doorlopend proces van verbetering. We gebruiken ons kwaliteitsmanagementsysteem om onze processen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en informatiebeveiliging te bewaken en te verbeteren. De ISO 9001:2015 richtlijnen en kwaliteitsnormen zijn voor ons een gids om een steeds betere instelling te worden – nu en in de toekomst.

Kwaliteitsstatuut

Tot slot vertellen we graag meer over hoe we onze zorg vormgeven in het kwaliteitsstatuut zoals hieronder te vinden. Dit is een document dat iedere ggz-aanbieder invult om duidelijke informatie te geven over de behandelingen die we bieden.

Raad van toezicht

Heb je een vraag?

Onze medewerkers helpen jou graag

Heb jij een vraag voor ons? Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om jouw vraag te beantwoorden. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven