Onze behandelingen

Behandelingen die passen bij jou als persoon en jouw situatie

Behandelaanbod

Bij Changes GGZ helpen we je met het doorbreken van je verslaving of eetstoornis. Onze professionele behandelingen en persoonlijke benadering helpen jou bij het wijzigen van je koers. Duurzaam herstel is écht mogelijk, dat bewijzen onze (oud)cliënten.

Changes GGZ Halsteren Behandelaar

Individuele behandeling

Voor ons individuele behandeltraject volg jij voor een periode van 12 weken intensieve 1-op-1 therapie bij een vaste behandelaar op onze locatie in Breda (verslaving of eetstoornis).

Dagbehandeling

De dagbehandeling houdt in dat je 3 dagen per week naar onze locatie komt in Breda (verslaving of eetstoornis) of Weert (verslaving) voor groeps- en individuele therapie.

Klinische opname

Voor de duur van jouw behandeling verblijf je 24/7 in onze kliniek in Halsteren (eetstoornis), Weert of Zuid-Afrika (verslaving) waar je dagelijks een intensief therapieaanbod volgt.

Traumabehandeling

Een traumabehandeling is gericht op het verwerken van traumatische ervaringen. Denk hierbij aan EMDR of cognitieve gedragstherapie, om symptomen zoals herbeleving en angst te verminderen.

Detox

Soms is het nodig om vooraf aan één van deze behandelingen een detox bij ons te ondergaan. Dit doen wij zodat jij zo optimaal als mogelijk kunt starten met jouw behandeling.

Nazorg

Direct na de afronding van jouw behandeling start je met het nazorgtraject. Dit is een belangrijke periode waarin je je opgedane kennis gaat toepassen in de praktijk.

Ambulante begeleiding

Met ambulante begeleiding (WMO) kijken we naar wat jij nodig hebt. We ondersteunen je bij praktische zaken en belangrijke leefgebieden voor het oppakken van het dagelijkse leven.

Safehouse

De overgang vanuit een kliniek naar zelfstandig wonen kan een uitdaging zijn. In ons safehouse bieden we bescherming, ondersteuning en structuur voor jouw volgende stap.

Changes GGZ Familie en Naasten

Familie en naasten

Familie en eventueel vrienden (ook wel je systeem genoemd) worden nauw betrokken bij de behandeling. Betrekken van het 'systeem' maakt de kans op blijvend herstel het grootste.

Onze locaties

Behandellocaties​

Changes GGZ biedt op diverse locaties in Nederland en Zuid-Afrika specialistische hulp aan mensen met een verslaving of eetstoornis. Zowel detox, 3 daagse dagbehandeling (ambulante zorg), klinische behandelingen als nazorg. Je vindt Changes GGZ in Breda, Halsteren, Weert en Zuid-Afrika (Kaapstad).

Maak hieronder kennis met de locaties van Changes GGZ.

Breda

Behandellocatie voor individuele trajecten, 3 daagse dagbehandeling, traumabehandeling en nazorg voor verslaving en/of eetstoornis.

Halsteren

Eetstoorniskliniek in Halsteren voor jeugd (15+) en volwassenen. Behandellocatie voor eetstoornissen met klinische opname (24/7) én nazorg.

Weert

Behandellocatie voor verslavingszorg: detox, voorbereidingsgroep, 3 daagse dagbehandeling, klinische opname (24/7) én nazorg onder één dak.

Zuid-Afrika

Behandellocatie voor intensieve klinische opname (24/7) bij verslaving en obsessief gedrag. Voordat je opgenomen wordt in Zuid-Afrika dien je eerst een detox afgerond te hebben.

Indicatie wachttijden

Hieronder vind je een indicatie van de wachttijden. We streven ernaar jou zo snel en deskundig mogelijk te helpen. Wanneer jij je inschrijft, neemt een van onze collega’s zo snel mogelijk contact met je op om de intake in te plannen en je verder te informeren over de behandeling en actuele wachttijden hiervoor.

Goed nieuws! Je intake kan al binnen enkele dagen tot 2 weken gepland worden.
Neem via onderstaande buttons contact met ons op of bel direct naar 088 242 6437.

Wachttijden bij verslaving

Intake

 • Binnen 2 weken

Locatie Breda (Hoge Mosten)

 • Individuele behandeling: 6 mnd.
 • Dagbehandeling: 5 mnd.
 • Traumabehandeling: Direct plek

Locatie Weert

 • Dagbehandeling: Direct plek
 • Klinische opname: 4 – 15 wk wachttijd

Locatie Zuid-Afrika (The Grange)

 • Klinische opname: Direct plek

Wachttijden bij eetstoornis

Intake

 • Dagbehandeling: 2 weken
 • Klinisch jeugd: 2 weken
 • Klinisch volwassenen: minimaal 9 mnd.

Locatie Breda (Hoge Mosten)

 • Individuele behandeling: 8 mnd.
 • Dagbehandeling: 5 a 6 mnd.
 • Traumabehandeling: Direct plek

Locatie Halsteren (Eetstoorniskliniek)

 • Klinische opname (15-21 jaar): 1 tot 3 mnd.
 • Klinische opname (21+): 1 tot 3 mnd.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven