Changes GGZ Zuid-Afrika

Intensieve behandeling voor verslaving (2 locaties)

Verslavingskliniek én jeugdkliniek (18-25 jaar) in Kaapstad met de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving.

Wachttijden

Binnen 2 weken intake

24/7 bereikbaar

088 - 242 6437

Afkickkliniek in Zuid-Afrika

Ben jij op zoek naar een afkickkliniek (volwassenen én jeugd) in Zuid-Afrika? Changes GGZ biedt professionele hulp bij verslaving en helpt jou weer grip te krijgen op het leven. Een van onze behandeltrajecten kun jij in onze verslavingskliniek in Kaapstad volgen. In deze behandeling ligt de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving. Doordat je flink wat afstand van je eigen omgeving neemt, kun je hier in een rustgevende en direct aan zee grenzende wijk in alle focus werken aan je herstel. Heb jij hulp nodig bij het overwinnen van je verslaving? Changes GGZ staat voor je klaar!

Jouw verblijf in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika

Changes GGZ biedt verschillende behandelingen aan voor het overwinnen van jouw verslaving, waaronder een intensieve klinische opname. Mocht tijdens jouw intakeprocedure blijken dat afkicken in Zuid-Afrika dé verslavingszorg is die jij op dat moment nodig hebt, dan bestaat de mogelijkheid tot opname in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. De reis en fysieke afstand met je thuisbasis zorgen voor een mentale afstand van negatieve invloeden (triggers) en patronen die je daar hebt gecreëerd. Op onze locatie in Zuid-Afrika (Kaapstad) kun je op een rustige plek onder intensieve begeleiding van een deskundig team aan de slag met jouw herstel.

Hulp in het buitenland

Wij zijn ervan overtuigd dat blijvend herstel van een verslaving mogelijk is. Samen met ons team van behandelaren sta je sterk en zul je werken aan het doorbreken en veranderen van jouw patronen.

Wat kun je verwachten?

changes ggz zuid-afrika

Hoe kunnen wij jou helpen?

Changes GGZ Zuid-Afrika biedt professionele hulp bij verslaving. Met een team specialisten bieden wij direct advies, hulp en waar mogelijk snelle opname en plaatsing. Wij bieden een intensieve klinische opname aan in zowel Weert (Nederland) als in Zuid-Afrika.

Ik heb zelf hulp nodig

Heb jij hulp nodig bij jouw verslaving? Wij bieden deskundige hulp aan. Bel ons via 088 - 242 6437 of meld je aan voor een eerste gesprek.

Ik ken iemand die hulp kan gebruiken

Ken jij iemand met een verslaving? Bel ons via 088 - 242 6437 als jij je zorgen maakt om iemand.

Ik ben een verwijzer

Wilt u een patiënt verwijzen naar Changes GGZ? Wij zijn aangesloten op ZorgDomein. Lees meer op onze verwijspagina.

Welke verslavingen behandelen wij?

Changes GGZ in Zuid-Afrika biedt professionele hulp bij verslaving, van middelengebruik tot gedragsverslaving. Staat jouw (hulp)vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Middelenverslaving

Een middelenverslaving is een verslaving die in stand gehouden wordt door het gebruik van een drug of substantie, die op zichzelf verslavend is doordat het een directe werking in de hersenen heeft.

Gedragsverslavingen

Een gedragsverslaving is een verslaving aan een handeling die voor iemand van belang is om zich goed of 'beter' te voelen of een kick te krijgen. Dit begint vaak onschuldig en kan uiteindelijk grote gevolgen hebben.

Welke behandelingen bieden wij aan?

Changes GGZ in Zuid-Afrika biedt behandelingen op 2 locaties in Kaapstad aan. Er meerdere vormen van behandeling mogelijk om een verslaving te doorbreken in de vorm van een 6 weken durende klinische opname (24/7). Wij bieden behandelingen aan voor zowel volwassenen als jeugd 18-25 jaar.

Klinische opname (volwassenen)

The Grange Treatment Center
Voor een duur van 6 weken verblijf je 24/7 in onze afkickkliniek voor volwassenen in Zuid-Afrika waar je dagelijks een divers en intensief therapieaanbod volgt.

Klinische opname (jeugd 18-25 jaar)

The Grange Youth Clinic
Voor een duur van 6 weken verblijf je 24/7 in onze jeugdliniek in Zuid-Afrika waar je dagelijks een divers en intensief therapieaanbod volgt.

In sommige gevallen is het noodzakelijk om vooraf aan één van deze behandelingen een detox bij ons te ondergaan. Dit doen wij zodat jij na het ontgiften zo optimaal als mogelijk kunt starten met jouw behandeling.

Richten op de oorzaak

De behandeling in onze afkickkliniek in Afrika is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van de verslaving. Wat houdt het in stand? Dit is een belangrijke focus in onze behandelingen, omdat ons team erin gelooft dat wanneer je dit aanpakt je een sterke basis voor blijvend herstel kan leggen. Door negatieve patronen te doorbreken en je bewust te zijn van triggers kun je de kans op terugval op lange termijn verminderen.

Hoe zien onze behandelingen eruit?

Klinische opname

The Grange Treatment Center​

Een opname in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika duurt over het algemeen 6 weken. Samen met je persoonlijke behandelaar worden een behandelplan en doelen op jouw situatie afgestemd. Deze behandelaar blijft gedurende je verblijf daar nauw betrokken bij de stappen die je zet.

Je verblijf in de kliniek bestaat uit zowel groepstherapieën als individuele gesprekken. Schematherapie, cognitieve therapie en systeemtherapie zijn belangrijke onderdelen van de behandeling, net als het 12 Stappenplan. Deze therapievormen zorgen voor inzicht in je verslaving.

Ook zijn er mogelijk zelfhulpgroepen en wisselen we intensieve therapie af met ontspannende en sportieve activiteiten. Na het traject krijg je bovendien in Nederland een nazorgtraject aangeboden, waarmee we de overgang naar huis nog 10 weken begeleiden.

Weg van triggers

Wanneer je wilt afkicken, is het goed om je bekende omgeving te verlaten. Bij Changes GGZ kun je afkicken in Zuid-Afrika.

Klinische opname

The Grange Youth Clinic

Een opname in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika voor jeugd duurt over het algemeen 6 weken. Samen met je persoonlijke behandelaar worden een behandelplan en doelen op jouw situatie afgestemd. Deze behandelaar blijft gedurende je verblijf daar nauw betrokken bij de stappen die je zet.

The Grange Youth Clinic (onderdeel van Changes GGZ) biedt behandelingen aan voor verslaving, eetstoornis, gedragsproblematiek en complexe mentale problemen.

Je verblijf in de kliniek bestaat uit zowel groepstherapieën als individuele gesprekken. Ook zijn er mogelijk zelfhulpgroepen en wisselen we intensieve therapie af met ontspannende en sportieve activiteiten. Na het traject krijg je bovendien in Nederland een nazorgtraject aangeboden, waarmee we de overgang naar huis nog 10 weken begeleiden.

Jeugdkliniek Kaapstad Zuid-Afrika
Private jeugdkliniek

Klinische specialistische gezondheidszorg voor jongeren die worstelen met verslaving i.c.m. psychische of gedragsproblematiek.

"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"

“Ik zet cocaïne niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, drugsgebruik beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”

Effectieve therapie

Onze uitgebreide therapieaanbod zorgt ervoor dat jij door middel van individuele sessies, groepstherapie of een klinische opname stapsgewijs werkt aan een duurzaam herstel.

Hulp nodig?

Ga eerst naar je huisarts of de huisartsenpost.

De huisarts kan je doorverwijzen naar Changes GGZ. Heb je een andere vraag? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Ons Team

Wij gaan jou helpen om jouw verslaving te overwinnen.

Sinothile

Sinothile

Counselling Psychologist
Jan

Jan

Maintenance
Hanlie

Hanlie

Nursing Manager
Monique

Monique

Operations Officer

Kom ons team versterken

vacature-clinical-psychologist-aftercare

Clinical Psychologist aftercare

The Grange, Kaapstad
Cape Town
Fulltime
Bekijk vacature

Veelgestelde vragen

Heb jij vragen over Changes GGZ Zuid-Afrika? Of wil je meer weten over één van onze behandelingen?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Changes GGZ Zuid-Afrika biedt meerdere vormen van behandeling aan:

  • Kliniekopname privaat (The Grange Youth Clinic): Maximaal 8 weken, 24/7 (dag en nacht- opname).
  • Kliniekopname (The Grange Treatment Center): Maximaal 6 weken, 24/7 (dag en nacht- opname).
  • Nazorg: 10 weken, 1x per week.

Eigen risico:

  • De zorg die wij bieden gaat ten laste van het eigen risico. Dit eigen risico is op jaarbasis minimaal € 385,- of zoveel meer je zelf hebt gekozen.
  • Je zorgverzekeraar brengt deze kosten bij je in rekening. Wanneer je het eigen risico voor dit jaar al verbruikt hebt aan andere zorg wordt het eigen risico niet opnieuw in rekening gebracht. Wij kunnen niet beoordelen hoe hoog je eigen risico is en welk gedeelte hiervan je al gebruikt hebt. Dit is voor veel mensen een groot bedrag om in 1 keer te betalen. Bij veel zorgverzekeraars kun je een betalingsregeling afspreken en het verplicht eigen risico in termijnen betalen. Vraag hiernaar bij jouw zorgverzekeraar. Er bestaan daarnaast verschillende gemeentelijke regelingen waar afhankelijk van je situatie een beroep op kan worden gedaan. Deze regelingen verschillen sterk per gemeente. Vraag hier, indien nodig, dan ook naar bij je gemeente.

Borg:

  • Changes GGZ Zuid-Afrika hanteert een borg voor cliënten bij een klinisch traject van €350,-. Deze borg ontvangen cliënten (na aftrek van de gemaakte kosten) alleen terug na het geheel afmaken van de behandeling.
  • Wanneer de behandeling voortijdig wordt beëindigd wordt deze borg niet teruggestort. Met het stellen van de borg willen we je stimuleren de volledige behandeling te volbrengen omdat je zo optimaal profiteert van de behandeling en de kans op duurzaam herstel hiermee vergroot wordt.
De Zuid-Afrikaanse medewerkers spreken Engels. Als je wilt afkicken in Zuid-Afrika, is een basisbeheersing van de Engelse taal daarom noodzakelijk. Zowel bij de individuele gesprekken als groepstherapie zal Engels de voertaal zijn.
Naast de intensieve behandeling is er ruimte voor ontspanning. De afkickkliniek in Zuid-Afrika biedt onder andere een aangename woonkamer met tv en zeezicht en een tuin met verschillende terrassen en zitgedeeltes. Bovendien worden er dagelijks wandelingen langs de zee georganiseerd en begeleide sportsessies aangeboden.

Tijdens een behandeling is het niet toegestaan om een mobiele telefoon te gebruiken. Alleen op afgesproken tijden met jouw behandelaar is een mobiele telefoon toegestaan.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven