Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij Jeugdstem of bij Zorgbelang. Dit zijn organisaties van vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door zo’n vertrouwenspersoon is gratis. Jeugdstem en Zorgbelang zijn zelfstandige stichtingen; deze vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Changes GGZ.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt, of gewoon graag je verhaal even wil doen over jouw ervaring. Als je er niet uitkomt met je behandelaar bij Changes GGZ, kun je contact opnemen met de adviesdienst van Jeugdstem. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met Changes GGZ. Regelmatig is een van de vertrouwenspersonen van Zorgbelang ook op locatie in Halsteren. Spreek haar gerust even aan.

Zo bereik je het Jeugdstem en Zorgbelang

  • Bel naar 088 – 555 1000
  • Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.jeugdstem.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Vertrouwenspersonen

Organisaties in de jeugdhulp

Jeugdstem

Heb je een vraag?

Onze medewerkers helpen jou graag

Heb jij een vraag voor ons? Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om jouw vraag te beantwoorden.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacy statement van Changes GGZ.

Scroll naar boven