WMO Breda
Maatschappelijke ondersteuning en begeleiding (WMO)

Bekijk team
De zorgprofessionals én ervaringsdeskundigen op deze locatie.
WMO-begeleiding bij Changes GGZ
Hulp in het dagelijks leven, op jouw tempo
Changes GGZ heeft in Breda een speciale beschermd wonen voor mensen met een eetstoornis. Onze beschermd wonen locatie in Breda valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Dit betekent dat gemeenten bijdragen aan de financiering van deze zorgvorm, zodat deze toegankelijk blijft voor iedereen die het nodig heeft. Changes GGZ werkt hierbij nauw samen met gemeenten, verwijzers en behandelinstellingen. Lees hier meer over deze faciliteit, wat je kunt verwachten, voor wie het is, waar je aan gaat werken en hoe jij je kunt aanmelden.
Momenteel hebben we plek voor nieuwe bewoners en kan je na het aanmeldproces snel starten op deze warme, huiselijke locatie.
Wat is Beschermd Wonen?
Voor veel mensen met een eetstoornis is de overgang van een intensieve behandeling naar zelfstandig wonen een grote stap. Changes GGZ biedt met deze nieuwe locatie een veilige tussenfase. De beschermde woonvorm in Breda is bedoeld voor cliënten die al een behandeltraject hebben doorlopen, maar structuur, begeleiding en een stabiele omgeving nodig hebben om hun weg naar zelfstandigheid voort te zetten. Hiermee slaan we een brug tussen klinische zorg en zelfstandig wonen.
De voorziening fungeert als veilige tussenfase met begeleiding richting herstel en zelfstandigheid. Je werkt aan acht essentiële levensgebieden om na de periode bij ons zelfstandig in de maatschappij te kunnen stappen. Maatwerk begeleiding zorgt voor een veilig vangnet en herstelklimaat waarin we in de praktijk persoonlijke triggers kunnen identificeren en inzichten opdoen wat wel en niet een terugval veroorzaakt. Met 24/7 begeleiding zorgen we er samen voor dat de eetstoornis geen ruimte krijgt.
Wat kun je verwachten?
- Begeleiding op maat
- Aanleren van vaardigheden voor zelfstandig leven
- Kleinschalige aanpak gericht op 8 essentiële levensgebieden
- Warm en huiselijk
- Afgestemd op de individuele behoeften van cliënt
- Verblijfsduur van max. 12 maanden


Werk vanuit een beschermde omgeving aan 8 belangrijke levensgebieden
Tijdens je tijd bij ons werk je aan acht levensgebieden die belangrijk zijn voor je (mentale) gezondheid en zelfstandig functioneren in de maatschappij. Door samen een stabiele basis vorm te geven verkleinen we de kans op terugval en isoleren.
- Financiën – Hoe ervaar je de huidige financiële situatie? Is er overzicht, rust of juist stress? Zijn er doelen rondom sparen, schulden aflossen of zelfstandig financieel beheer?
- Huisvesting – Is de woonsituatie stabiel en veilig? Is er behoefte aan verandering of verbetering in woonvorm, woonplek of woonbeleving?
- Sociaal functioneren – Hoe ziet het sociale netwerk eruit? Zijn er ondersteunende contacten of juist gevoelens van eenzaamheid? Wat wil je versterken of herstellen in relaties
- Psychisch functioneren – Hoe gaat het mentaal? Wat zijn de klachten, krachten en hulpvragen? Welke stappen kunnen bijdragen aan meer veerkracht of herstel
- Zingeving – Waar haal je betekenis uit? Zijn er overtuigingen, waarden of doelen die richting geven aan het leven
- Lichamelijk functioneren – Hoe ervaar je de lichamelijke gezondheid? Wat is de rol van voeding, beweging en zelfzorg nu en hoe wil je dat die is?
- Praktisch functioneren – Hoe zelfstandig ben je in dagelijkse taken zoals administratie, huishouden en vervoer? Wat gaat goed, wat kan beter?
- Dagbesteding – Hoe ziet de daginvulling eruit? Is er voldoende structuur, zinvolle activiteiten of werk/studie? Welke wensen zijn er op dit gebied?
Hoe meld je je aan voor WMO bij Changes GGZ?
Voor wie is WMO Iedereen met een passende WMO-indicatie van de gemeente kan begeleiding ontvangen.
1. Meld je bij ons aan
Is dit de plek voor duurzaam herstel? Meld je aan via het formulier onderaan de pagina. Wij nemen contact met je op.
2. Meld je aan bij jouw gemeente
Zij brengen samen met jou je hulpvragen in kaart. Met indicatie van jouw gemeente kun je kiezen voor de begeleiding van Changes GGZ.
3. We plannen je start
Samen plannen we een rondleiding en gesprek in waarin je al je vragen kunt stellen en plannen je startdatum in.
“Ik ben dankbaar dat de gesprekken hebben geleid tot een krachtige verbinding in mijn gezin”
Ons Team
Wij gaan jou helpen!

Marie-Claire
Vestigingscoördinator Beschermd Wonen
Latchmie
Woonbegeleider
Gwen
Diëtist
Tasha
WoonbegeleiderVeelgestelde vragen
Heb jij vragen over de WMO mogelijkheden in Breda? Of wil je meer weten over één van onze behandelingen?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag.
Voor wie is de beschermde woonvorm in Breda bedoeld?
De woonlocatie is bedoeld voor mensen met een eetstoornis die een intensieve behandeling hebben afgerond en nog niet zelfstandig kunnen wonen. De voorziening biedt een veilige tussenfase met begeleiding richting herstel en zelfstandigheid. Samen werken we aan acht belangrijke levensgebieden: financiën, huisvesting, sociaal functioneren, psychisch functioneren, zingeving, lichamelijk functioneren, praktisch functioneren en dagbesteding.
Hoe werkt de WMO-aanvraag voor beschermd wonen?
Beschermd wonen valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Een aanvraag verloopt via de gemeente waar je ingeschreven staat. Wij kunnen je begeleiden bij deze aanvraag en het contact met de gemeente ondersteunen.
Wat maakt deze woonlocatie uniek?
Deze woonvorm is speciaal ontwikkeld voor mensen met een eetstoornis. Er zijn maar weinig plekken in Nederland die zich exclusief richten op deze doelgroep in de fase ná klinische behandeling. Onze aanpak is kleinschalig, warm en volledig afgestemd op herstel.
Wat voor begeleiding wordt er geboden op locatie?
Er is 24/7 begeleiding aanwezig. Het team bestaat uit ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in eetstoornissen. De begeleiding is gericht op het bevorderen van zelfstandigheid, het aanleren van gezonde gewoontes en het bieden van emotionele ondersteuning.
Hoe lang kan ik op de locatie blijven wonen?
De duur van het verblijf verschilt per persoon en hangt af van de persoonlijke doelen, het herstelproces en de afspraken binnen de WMO-indicatie. Gemiddeld verblijven cliënten maximaal 12 maanden, maar dit is altijd maatwerk.
Hoe kan ik mij aanmelden of iemand anders doorverwijzen?
Aanmelden kan bijvoorbeeld via onze website of door contact op te nemen met Changes GGZ. We bekijken samen de situatie en ondersteunen waar nodig bij de WMO-aanvraag en het verdere traject.
Heb je een vraag?
Onze medewerkers helpen jou graag
Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.