drugsverslavingen-changes-ggz

Drugsverslavingen

Kies voor hulp bij een drugsverslaving

Niemand kiest voor een drugsverslaving. Je bent dan ook niet in één keer verslaafd, de verslaving ontwikkelt zich geleidelijk. Het gebruik begint onschuldig, maar gaandeweg verlies je er steeds meer de controle over. Totdat de verslaving je leven overneemt. Op een gegeven moment herken je jezelf niet meer terug. Je zit in een vicieuze cirkel waar je alleen en zonder professionele hulp niet meer uitkomt. Wil je aan de slag met een passende drugsverslaving behandeling? Maak een afspraak en zet de eerste stap naar het overwinnen van je drugsverslaving.

drugsverslavingen-changes-ggz

Hulp bij

verslavingen
kringgesprek bij changes ggz

Changes GGZ biedt behandelingen aan voor iedereen die problemen ervaart of verslaafd is aan: alcohol, cannabis, cocaïne, speed, GHB, MDMA, ketamine en slaap- of kalmeringsmiddelen. Ook bieden wij hulp voor gedragsverslavingen zoals: gokken, gamen en seks (i.c.m. middelen). Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat klinische opname noodzakelijk is, dan staat ons professionele behandelteam in Weert of Zuid-Afrika voor je klaar. Hiernaast bestaat er de mogelijkheid tot ambulante hulpverlening in onze vestiging in Breda.

Afkicken van drugs?

Het afkicken van drugs is moeilijk. Je lichaam en geest moeten wennen aan de gestopte inname van de drugs. Onze specialisten kunnen je helpen met ambulante zorg of in onze afkickkliniek voor drugs. Samen met jouw bepalen we welke behandeling voor jouw drugsverslaving het beste is.

Drugsverslaving behandeling en detox

Changes GGZ start de drugsverslaving behandeling meestal met een detox behandeling. Je mag dan geen verslavende middelen meer gebruiken, zodat de verslavende stof uit je lichaam verdwijnt. We noemen dit ‘detoxificatie’ of ‘ontgifting’. Je kunt thuis stoppen met drugs of in een van onze ontwenningsklinieken.

Ontgifting duurt enkele dagen tot weken. Waar nodig kan iemand ook medicijnen krijgen, zodat hij minder last krijgt van de ontwenningsverschijnselen. Na de detox behandeling is het belangrijk om van de drugs af te blijven. Onze specialisten van de locatie Promentis kunnen je in de detox daarbij helpen en begeleiden je intensief gedurende het proces. Na je detox stroom je direct door naar de klinische behandeling in Weert of Zuid-Afrika.

Wanneer heb ik een drugsverslaving?

Wanneer heb je een drugsverslaving? Wanneer valt jouw drugsgebruik onder de categorie drugsverslaving? We hebben een aantal signalen voor je op een rij gezet.

 • Gebruik je drugs om je beter te voelen?
 • Als je drugs gebruikt, gebruik je dan meer dan je van plan was?
 • Krijg je klachten als je een tijdje geen drugs gebruikt?
 • Maak je ruzie met familie of vrienden over drugs?
 • Heb je wel eens geprobeerd om te minderen of te stoppen met drugs?
 • Probeer je jouw drugsgebruik te ontkennen en te verhullen?
 • Heb je wel eens afspraken afgezegd, niet naar je werk of school gegaan vanwege het gebruik van drugs?

Denk je dat je een drugsverslaving hebt? Maak een afspraak, dan helpen we je met de behandeling van je drugsverslaving.

Neem contact op

  Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacy statement van Changes GGZ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevolgen drugsverslavingen

 • Je hebt last van slapeloosheid. Je piekert veel en hebt het gevoel gevangen te zitten in een vicieuze cirkel. Ook al zijn de nadelen van het gebruik groter dan de voordelen, stoppen lijkt geen optie.
 • Je bent onverschillig. Door het gebruik raak je steeds meer afgevlakt en ben je emotioneel helemaal uit balans.
 • Je isoleert jezelf en relaties gaan stuk. Voor je partner, familie en vrienden wil je je verslaving zoveel mogelijk verborgen houden. Je omringt je met andere mensen met dezelfde levensstijl en verwaarloost degene die echt om je geven.
 • Schommelend gewicht. Door het gebruik houdt je er een ongezonde levensstijl op na wat je gewicht beïnvloedt. Je ervaart lichamelijke klachten. Zowel geestelijk als lichamelijk put je jezelf uit.
 • Je bent paranoïde. Je verliest de realiteitszin.

 

Verschillende categorieën drugs

Drugs zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën: verdovend, stimulerend en hallucinerend. Al valt een drug soms ook onder meerdere categorieën. XTC bijvoorbeeld is een stimulerend middel, maar kan ook hallucinerend werken.

 • Verdovende middelen: alcohol, slaap- en kalmeringsmiddelen, heroïne, GHB, opium en cannabis (wiet, hasj en marihuana).
 • Stimulerende middelen: cocaïne (coke), MDMA (XTC) en amfetamine (speed).
 • Hallucinerende middelen: LSD, paddo’s, ketamine en DMT.
%
Trevedenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Trevedenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons

Onze locaties

Changes GGZ biedt professionele behandelingen aan op diverse locaties. Vanaf het intakegesprek, de detox tot aan de nazorg, wij verzorgen het gehele hersteltraject van A tot Z. Samen bepalen we welke behandeling en locatie het beste bij jou past. Hierbij kun je de keuze maken tussen ambulante dagbehandeling of opname in een kliniek in Nederland of buitenland.

intakelocatie changes ggz breda ulvenhoutselaan
ambulante dagbehandeling changes ggz hoge mosten breda