Nazorg

Extra ondersteuning voor langdurig herstel

Wat is nazorg?

Je bent klaar om terug te keren naar het normale leven, maar eenmaal op eigen benen kan het toch moeilijker worden dan je misschien had verwacht. Oude gewoonten kunnen mogelijk snel weer opduiken. Om er voor te zorgen dat je niet terug valt in deze oude gewoonten, kun je na je behandeling blijven rekenen op ondersteuning van Changes GGZ.

Direct na de afronding van de dagbehandeling of klinische opname start je met nazorg. Nazorg is een belangrijke periode waarin je je opgedane kennis onder professionele begeleiding gaat toepassen in de praktijk. Nazorg zorgt voor extra ondersteuning en begeleiding en maakt de kans op duurzaam herstel aanzienlijk groter.

Voor wie is nazorg?

Nazorg is bedoeld voor iedereen die een dagbehandeling of klinische opname heeft afgerond en terugkeert naar het normale leven.

Wat kun je verwachten?

Behandelkamer van locatie Hoge Mosten Breda

Voorkomen van terugval

Nazorg duurt maximaal 10 weken en bestaat uit wekelijkse groepssessies die een dag omvatten. Ook heb je een aantal individuele gesprekken. Tijdens deze sessies is er ruimte voor vrije inbreng, verdere verdieping en toepassing van ‘jouw leven in herstel’. Nazorg is onder andere gericht op het leren hanteren van ‘triggers’ en valkuilen om een terugval te voorkomen. Met professionele begeleiding zorgen wij ervoor dat jij je leven weer kunt oppakken.

Onze nazorg

Nazorgtraject Breda

Eén keer per week kom je naar onze behandellocatie in Breda voor een groepsbijeenkomst en om de week een individueel gesprek met jouw behandelaar en/of diëtist.

Nazorgtraject Halsteren

Eén keer per week kom je naar onze behandellocatie in Halsteren voor een groepsbijeenkomst en om de week een individueel gesprek met jouw behandelaar en/of diëtist.

Nazorgtraject Weert

Één keer per week woon je wekelijkse groepssessies bij die een dag omvatten. Ook heb je een aantal individuele gesprekken. Tijdens deze sessies is er ruimte voor vrije inbreng.

"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"

“Ik zet cocaïne niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, drugsgebruik beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”

Maak kennis met onze locaties​

Nazorgtrajecten in Breda, Halsteren en Weert

Wij bieden op 3 behandellocaties een nazorgtraject aan. Nazorg kan soms wat verschillen per locatie. Wil je weten hoe de nazorg eruit ziet in Breda, Halsteren of Weert? Bezoek dan één van onderstaande locatiepagina’s.

Breda

Behandellocatie voor individuele trajecten, 3 daagse dagbehandeling, traumabehandeling en nazorg voor verslaving en/of eetstoornis.

Halsteren

Eetstoorniskliniek in Halsteren voor jeugd (15+) en volwassenen. Behandellocatie voor eetstoornissen met klinische opname (24/7) én nazorg.

Weert

Behandellocatie voor verslavingszorg: detox, voorbereidingsgroep, 3 daagse dagbehandeling, klinische opname (24/7) én nazorg onder één dak.

Changes GGZ biedt professionele hulp bij alle soorten verslaving en eetstoornis. Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Veelgestelde vragen

Nazorg verwijst naar de continue ondersteuning, begeleiding en zorg die individuen ontvangen nadat ze een specifieke behandeling of therapie hebben ondergaan, met name gericht op het bevorderen van herstel en het voorkomen van terugval. Dit concept is van cruciaal belang, met name bij de behandeling van verslaving en eetstoornissen, omdat deze aandoeningen vaak complex en hardnekkig van aard zijn.

Nazorg duurt maximaal 10 weken.

Nazorg voor verslaving omvat strategieën en programma’s die bedoeld zijn om cliënten te helpen een nuchter en gezond leven te behouden nadat ze hun verslavingsbehandeling hebben voltooid. Dit kan bestaan uit individuele therapie, groepssessies, steungroepen, terugvalpreventieplannen en regelmatige follow-upafspraken. Nazorg is gericht op het versterken van copingvaardigheden, het identificeren van triggers en het aanleren van gezonde manieren om met stress en verleiding om te gaan. Door nazorg worden cliënten beter uitgerust om hun herwonnen onafhankelijkheid te behouden en positieve veranderingen in hun leven voort te zetten.

Bij eetstoornissen richt nazorg zich op het ondersteunen van individuen in het omgaan met hun relatie tot voedsel, lichaamsbeeld en zelfbeeld, zelfs nadat cliënten een intensieve behandeling hebben afgerond. Herstel van een eetstoornis kan een langdurig proces zijn en nazorg speelt een essentiële rol bij het begeleiden van cliënten door de uitdagingen en het bevorderen van een duurzame genezing.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven