Bokstherapie

Bokstherapie bij Traumaverwerking

Over bokstherapie

Bij Changes GGZ begrijpen we hoe ingrijpend trauma kan zijn. Daarom bieden we een unieke en effectieve methode om je te helpen herstellen: bokstherapie. Lees verder om te ontdekken hoe bokstherapie jou kan ondersteunen bij traumaverwerking.

Traumabehandeling

Ik wil een medewerker spreken

Heb je vragen over Changes GGZ en wil je graag met één van onze medewerkers spreken? Bel ons via 088 - 242 6437.

Ik wil teruggebeld worden

Wil je liever dat één van onze medewerkers jou terugbelt? Laat dan je gegevens achter in ons terugbelformulier.

Wat is bokstherapie?

Bokstherapie combineert fysieke inspanning met psychologische begeleiding. Het is een therapievorm waarbij boksen wordt ingezet als middel om emoties te uiten en te verwerken. Tijdens de sessies werk je samen met een therapeut die je helpt om door middel van boksoefeningen je gevoelens en ervaringen te verwerken.

De voordelen van bokstherapie bij traumaverwerking

Bokstherapie biedt verschillende voordelen voor mensen die te maken hebben met trauma:

  • Emotionele uitlaatklep: Het fysieke aspect van boksen biedt een veilige manier om opgekropte emoties los te laten.
  • Versterking van zelfvertrouwen: Door de progressie in boksen bouw je niet alleen fysieke kracht op, maar ook mentaal zelfvertrouwen.
  • Verbetering van lichaamsbewustzijn: Bokstherapie helpt je om weer in contact te komen met je lichaam, wat vaak een uitdaging is na een traumatische ervaring.
  • Stressreductie: De intensieve fysieke activiteit vermindert stress en angst, waardoor je je meer ontspannen voelt.

Hoe werkt bokstherapie?

Tijdens bokstherapie sessies werk je in een veilige en gecontroleerde omgeving onder begeleiding van een ervaren therapeut. De sessies kunnen bestaan uit verschillende onderdelen zoals:

  • Individuele gesprekken: In deze gesprekken bespreek je je ervaringen en gevoelens met de therapeut.
  • Bokstraining: Onder begeleiding leer je bokstechnieken en doe je boksoefeningen die je helpen om spanning en stress te verminderen.
  • Reflectie: Na de fysieke inspanning is er ruimte om te reflecteren op de sessie en de emoties die naar boven zijn gekomen.

Voor wie is bokstherapie geschikt?

Bokstherapie is geschikt voor een breed scala aan cliënten, waaronder:

  • Mensen die trauma hebben ervaren door bijvoorbeeld misbruik, geweld, of een ongeluk.
  • Personen die worstelen met PTSS (Posttraumatische Stressstoornis).
  • Iedereen die op zoek is naar een actieve en fysieke benadering van therapie om emotionele en psychologische problemen aan te pakken.

Waarom kiezen voor bokstherapie bij Changes GGZ?

Bij Changes GGZ werken we met deskundige therapeuten die gespecialiseerd zijn in zowel trauma als bokstherapie. Onze aanpak is persoonlijk en op maat gemaakt, afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen. Wij bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt werken aan je herstel.

“De combinatie van boksen en de gesprekken was voor mij perfect”

“Ik had nooit gedacht dat bokstherapie zoveel impact op mijn leven zou hebben. Na een traumatische ervaring kampte ik met veel opgekropte woede, angst en verdriet. Traditionele therapievormen hadden me al enigszins geholpen, maar ik bleef vastzitten in mijn emoties.”

Veelgestelde vragen

Deze vragen en antwoorden bieden een goede basiskennis over bokstherapie.
De antwoorden kunnen helpen om eventuele zorgen of vragen die je hebt over de therapie te beantwoorden.

Bokstherapie kan geschikt zijn voor een breed scala aan mensen die trauma hebben ervaren. Het is echter belangrijk om te overleggen met een professional om te bepalen of bokstherapie de juiste keuze is voor jouw specifieke situatie.
Nee, ervaring met boksen is niet vereist. Onze therapeuten zullen je begeleiden en ondersteunen, ongeacht je ervaringsniveau.
Bokstherapie is ontworpen om een veilige en gecontroleerde omgeving te bieden waarin je kunt werken aan het verwerken van trauma. Hoewel het fysiek uitdagend kan zijn, is de focus meer op het emotionele aspect dan op pijn.
Het aantal sessies dat nodig is, varieert per persoon en hangt af van verschillende factoren, waaronder de ernst van het trauma en je reactie op de therapie. Onze therapeuten zullen samen met jou een behandelplan opstellen dat past bij jouw behoeften en doelen.
Onze therapeuten zullen een grondige evaluatie uitvoeren om te bepalen of bokstherapie geschikt is voor jou, rekening houdend met eventuele fysieke beperkingen of gezondheidsproblemen die je hebt.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven