changesggz-eetstoornissen

Eetstoornissen

Hulp bij alle soorten eetstoornissen

Een verstoord lichaamsbeeld, oncontroleerbare eetbuien of een eetobsessie: eetstoornissen zijn er in vele soorten en maten. Wat je klachten ook zijn, met professionele begeleiding kun jij je eetstoornis overwinnen. Bij Changes GGZ bieden wij behandelingen aan voor anorexia, boulimia, binge eating disorder (BED) en eetstoornis NAO. Doordat jij je bij ons kunt richten op de onderliggende problematiek van je eetstoornis is volgens ons duurzaam herstel écht mogelijk.

Wil jij je eetstoornis overwinnen? Maak dan een afspraak bij ons, dan bepalen we samen welke behandeling het beste bij jou past.

changesggz-eetstoornissen

Hulp bij

Eetstoornissen
kringgesprek bij changes ggz

We doen het samen

Changes GGZ biedt behandelingen aan voor boulimia, anorexia, binge eating disorder (BED) en ‘Andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis’ (voorheen NAO) die zich richten op de onderliggende problematiek van jouw eetstoornis. We hebben een eigen eetstoorniskliniek in Halsteren waar een vakkundig en multidisciplinair team 24/7 voor je klaarstaat om samen met jou je eetstoornis aan te pakken. Hiernaast bestaat er de mogelijkheid tot ambulante hulpverlening in Breda. Tijdens het dagbehandeling traject van drie dagen per week of individueel traject van één dag per week blijf je gewoon thuis wonen en volg je op vaste dagen een dagprogramma aan therapie en activiteiten om je eetstoornis te doorbreken. Lees hieronder meer over de verschillende soorten eetstoornissen die wij behandelen.

Wat is een eetstoornis?

Een eetstoornis is een psychische aandoening waarbij je verstoord eetgedrag vertoont. De term omvat verschillende stoornissen waarbij je heel weinig of juist veel eet en voeding compenseert met bijvoorbeeld beweging, braken of laxeren. Het grootste deel van de mensen die een eetstoornis hebben, lijdt aan een verstoord lichaamsbeeld en is bang om in gewicht aan te komen. Een eetstoornis is niet altijd aan de buitenkant te zien. Boulimia en eetbuistoornissen zijn bijvoorbeeld onzichtbare eetstoornissen, die minder snel worden gesignaleerd dan bijvoorbeeld anorexia, waarbij extreem gewichtsverlies zichtbaar kan zijn.

Wanneer heb ik een eetstoornis?

Je hebt een eetstoornis wanneer je de controle verliest over je eetgedrag. Je blijft desondanks dezelfde patronen herhalen maar verwacht een andere uitkomst. De drang naar de gedraging is te sterk en de verleiding te groot om te weerstaan. Afhankelijkheid zorgt ervoor dat je niet meer kunt stoppen zonder specialistische hulp.

Onze unieke evidence based behandelingen gaan verder dan symptoombehandeling of op gewicht komen alleen. We richten ons met de cliënt op de onderliggende problematiek van jouw eetstoornis, zodat we kunnen achterhalen wat je eetstoornis veroorzaakt en triggert. Door inzicht te krijgen in deze problematiek en hier aan te werken tijdens de behandeling zorgen we voor een krachtige basis voor jouw herstel.

Hoe ervaarden onze oud-cliënten hun behandeling?

“Ik ben dankbaar dat de gesprekken hebben geleid tot een krachtige verbinding in mijn gezin”

Lees verhaal

Linda

“Voordat ik mijn behandeling startte had ik geen idee hoe sterk en hardnekkig de duivel in mijn hoofd was en dat deze stem er alles aan zou doen om mij klein te krijgen én te houden.”

Lees verhaal

Pien

“Ik ben gaan inzien door te delen, dat je vaak anders denkt over jezelf dan dat de mensen doen”

Lees verhaal

Marianne

Onze locaties

Changes GGZ biedt professionele behandelingen aan op diverse locaties. Samen bepalen we welke behandeling en locatie het beste bij jou past. Vanaf het intakegesprek tot aan de nazorg blijven we betrokken bij jouw hersteltraject. Je kunt voor onze behandelingen terecht in de eetstoorniskliniek in Halsteren (nabij Bergen op Zoom) of op onze ambulante locatie voor individuele en dagbehandeling in Breda.

Behandelaanbod voor eetstoornissen

We bieden drie behandelvormen aan waarbij we je eetstoornis zo zwaar als nodig en zo licht als mogelijk kunnen behandelen. Sommige mensen kunnen in deeltijdbegeleiding werken aan het hersteltraject, terwijl anderen juist de volle focus in onze kliniek nodig hebben om hun eetstoornis te doorbreken. Aan de hand van je intakegesprekken wordt samen met jou afgestemd welke vorm het beste past bij jouw situatie.

  • Individuele behandeling: 1x per week kom je voor therapie naar onze ambulante behandellocatie in Breda, waar je gesprekken voert met je behandelaar en diëtist.
  • Ambulante dagbehandeling: 3x per week kom je op vaste dagen voor groepstherapie naar onze ambulante locatie in Breda. Ook voer je in deze deeltijdbehandeling gesprekken met een diëtist en heb je een persoonlijke behandelaar die jouw voortgang monitort.
  • Kliniekopname in Nederland: opname in onze eetstoorniskliniek in Halsteren, waar je voltijd onder begeleiding met een multidisciplinair behandelteam werkt aan het doorbreken van je eetstoornis (we hebben ook een speciale groep in deze eetstoornis kliniek voor jeugd).

Na deze behandeltrajecten heb je de mogelijkheid tot het volgen van nazorg om de overgang naar je eigen omgeving en leven zo soepel mogelijk te laten verlopen. We vinden het belangrijk dat onze behandeling ervoor zorgt dat je stappen kunt zetten richting herstel. Mochten aanvullende behandelingen nodig zijn, bestaat de mogelijkheid tot verlengen of doorstromen naar een ander traject bij Changes GGZ of een van onze ketenpartners.

Hulp voor volwassenen en jeugd

Elke behandeling richt zich juist op de onderliggende probleem van je eetstoornis, zodat we samen aan de herstel op de lange termijn kunnen werken. Samen met een multidisciplinair behandelteam werk je aan jouw behandeldoelen. Changes GGZ biedt niet alleen hulp aan volwassenen, maar heeft ook een speciale jeugdgroep waarbij we hulp bieden voor eetstoornissen bij kinderen. In de kliniek hebben we een speciale eetstoornis behandeling voor jongeren vanaf 15 jaar.

intakelocatie changes ggz breda ulvenhoutselaan

%
Tevrendenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Tevrendenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons

Aanmelden voor een eetstoornis behandeling?

Wil jij je aanmelden voor een eetstoornis bij Changes GGZ? Laat hieronder je gegevens achter, dan neemt een van onze collega’s zo spoedig mogelijk contact met je op om het vervolg van je aanmelding en de mogelijkheden door te spreken. We plannen vervolgens je intake binnen 2 weken in. Liever direct iemand spreken? Onze collega’s staan voor je klaar. Bel naar 088 242 6437!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over eetstoornissen? Lees onze blogs