Eetstoornissen

Professionele begeleiding om jouw eetstoornis te overwinnen

Changes GGZ biedt behandelingen aan voor boulimia, anorexia, binge eating disorder (BED) en ‘Andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis’ (voorheen NAO) die zich richten op de onderliggende problematiek van jouw eetstoornis.

Professionele hulp bij eetstoornis

Een verstoord lichaamsbeeld, oncontroleerbare eetbuien of een eetobsessie: eetstoornissen zijn er in vele soorten en maten. Wat je klachten ook zijn, met professionele begeleiding kun jij je eetstoornis overwinnen. Bij Changes GGZ bieden wij behandelingen aan voor anorexiaboulimiabinge eating disorder (BED) en eetstoornis NAO. Doordat jij je bij ons kunt richten op de onderliggende problematiek van je eetstoornis is volgens ons duurzaam herstel écht mogelijk.

Wat is een eetstoornis?

Je hebt een eetstoornis wanneer je de controle verliest over je eetgedrag. Je blijft desondanks dezelfde patronen herhalen maar verwacht een andere uitkomst. De drang naar de gedraging is te sterk en de verleiding te groot om te weerstaan. Afhankelijkheid zorgt ervoor dat je niet meer kunt stoppen zonder specialistische hulp.

Onze unieke wetenschappelijk ondersteunde behandelingen gaan verder dan symptoombehandeling of op gewicht komen alleen. We richten ons op de onderliggende problematiek van jouw eetstoornis, zodat we kunnen achterhalen wat jouw eetstoornis veroorzaakt en triggert. Door inzicht te krijgen in deze problematiek en hier aan te werken tijdens de behandeling zorgen we voor een krachtige basis voor jouw herstel.

Changes GGZ Halsteren Eetstoorniskliniek Gang

Hoe kunnen wij jou helpen?

Changes GGZ biedt professionele hulp bij alle typen eetstoornissen. Met een warm en menselijk team van specialisten bieden wij direct advies, hulp en waar mogelijk snelle opname en plaatsing. Wij bieden zowel individuele behandeling, dagbehandeling, traumabehandeling als klinische opnames aan.

Ik heb een eetstoornis

Heb jij hulp nodig bij jouw eetstoornis? Wij bieden deskundige hulp aan, zowel dagbehandeling (Breda) als klinische opname (Halsteren).

Ik ken iemand met een eetstoornis

Ken jij iemand met een eetstoornis? Vraag onze hulp als jij je zorgen maakt om iemand.

Ik ben een verwijzer

Wilt u een patiënt verwijzen naar Changes GGZ Breda of Halsteren? Wij zijn aangesloten op ZorgDomein.

Welke eetstoornissen behandelen wij?

Changes GGZ biedt professionele hulp bij het overwinnen van jouw eetstoornis.
Staat jouw (hulp)vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Hulp bij eetstoornis

Een eetstoornis is er in vele soorten en maten. Wat je klachten ook zijn, met professionele begeleiding van Changes GGZ kun jij je eetstoornis overwinnen.

Eetstoornis op jonge/oudere leeftijd

Een eetstoornis kan zich zowel op jongere leeftijd als op latere leeftijd ontwikkelen. Changes biedt behandelingen aan zowel jongeren als volwassenen.

Welke behandelingen bieden wij aan?

Changes GGZ biedt behandelingen op maat aan. Zo zijn er meerdere vormen van behandeling mogelijk om een eetstoornis te overwinnen: een individuele behandeling voor een periode van 22 weken, een max. 22 weken durende dag/deeltijdbehandeling en een 6 weken durende klinische opname (24/7).

Individuele behandeling

Voor ons individuele behandeltraject volg jij voor een periode van 12 weken intensieve 1-op-1 therapie bij een vaste behandelaar.

Dagbehandeling

Voor een duur van max. 12 weken kom je 3 dagen per week naar onze locatie in Breda voor groeps- en individuele therapie.

Klinische opname

Voor een duur van 8 tot 12 weken verblijf je 24/7 in onze eetstoorniskliniek in Halsteren waar je dagelijks een divers en intensief therapieaanbod volgt.

Wist je dat?

Changes GGZ naast individuele behandeling, dagbehandeling en traumabehandeling in Breda ook een eetstoorniskliniek in Halsteren heeft voor zowel jeugd (vanaf 15+) en volwassenen (vanaf 21+)?

Changes GGZ Halsteren Eetstoorniskliniek Groepsruimte
Changes GGZ Halsteren Eetstoorniskliniek Woonkamer

Welke therapie bieden wij?

Onze uitgebreide therapieaanbod zorgt ervoor dat jij door middel van individuele sessies en groepstherapieën stapsgewijs werkt aan een duurzaam herstel.

Hulp nodig?

Ga eerst naar je huisarts of de huisartsenpost.

De huisarts kan je doorverwijzen naar Changes GGZ (Breda en Halsteren). Heb je een andere vraag? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

“Ik ben dankbaar dat de gesprekken hebben geleid tot een krachtige verbinding in mijn gezin”

“Als gezin leerde we open te zijn naar elkaar over onze gedachten, gevoelens en emoties.”

Onze locaties

Hulp bij eetstoornissen in Nederland

Changes GGZ biedt professionele behandelingen voor eetstoornissen aan op diverse locaties. Vanaf het intakegesprek, de klinische opname tot aan de nazorg, wij verzorgen het gehele hersteltraject van A tot Z. Samen bepalen we welke behandeling en locatie het beste bij jou past. Hierbij kun je de keuze maken tussen een dagbehandeling of klinische opname.

Breda

Verslaving, eetstoornis & trauma
Dagbehandeling (3 dagen per week), individuele therapie, en nazorg bij verslaving, eetstoornis en/of trauma.

Halsteren (Eetstoorniskliniek)

Eetstoornis
Klinische opname (24/7 begeleiding) en nazorg voor jeugd (15+) en volwassenen in professionele eetstoorniskliniek.

Changes GGZ biedt professionele hulp bij alle soorten eetstoornissen, zowel aan jeugd (15+) als aan volwassenen. Staat jouw vraag er niet tussen? Bel ons via het telefoonnummer 088 – 242 6437.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij, of een dierbare van jou, hulp nodig? Wij helpen je bij het overwinnen van jouw eetstoornis. Vul het online aanmeldformulier in en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om de aanmelding en vervolgstappen met je te bespreken.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Welke behandeling heeft jouw voorkeur?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven