Eetstoornis behandeling

Professionele hulp voor jouw eetstoornis

Changes GGZ biedt behandelingen aan voor anorexia, binge eating disorder (BED), boulimia en ‘Andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis’ (voorheen NAO) die zich richten op de onderliggende problematiek van jouw eetstoornis.

Eetstoornis behandeling

Hoe ziet een behandeling voor eetstoornis eruit? Met een goede eetstoornis behandeling kan jij je leven met anorexia, boulimia, een binge eating disorder of NAO doorbreken en werken aan herstel voor de langere termijn.

Bij Changes GGZ kan je terecht voor verschillende ambulante en klinische behandeltrajecten, waarin je werkt aan het onderliggende probleem dat nu je eetprobleem in stand houdt en je leven belemmert. Lees hier meer over onze behandeling voor eetstoornissen of zoek direct hulp.

Liever een medewerker spreken?

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij staan je graag te woord om jou te helpen via 088 - 242 6437.

Hulp bij eetstoornissen

Als je een eetstoornis hebt, sta je er niet alleen voor. Met de juiste motivatie, ondersteuning en hulp bij de eerstoornis kan je ontdekken welke functie de eetstoornis voor jou heeft en waarom deze in stand wordt gehouden. Bij onze behandeling draait het er niet alleen om op een gezond gewicht te komen. We focussen ons op de onderliggende problematiek en vinden het belangrijk dat jij teruggaat naar de kern van het probleem. Tijdens je behandeling bij ons pak je dan ook de oorzaak van de eetstoornis aan, zodat je je bewust wordt van triggers, oorzaken en gevolgen. We helpen je grip te krijgen op je eetprobleem en je ontdekt hoe je kunt voorkomen dat de eetstoornis je weer in zijn greep krijgt. Een behandeltraject zorgt ervoor dat je in alle focus, zonder afleiding en met de juiste begeleiding voor jou en je familie, aan je herstel kunt werken.

Een team van deskundige professionals, waaronder een aantal collega’s die zelf ook ervaringsdeskundige zijn, staat bij ons voor je klaar voor de behandeling van anorexia, boulimia, binge eating disorder of NAO.

Behandeling eetstoornis volwassenen

Iedereen kan een eetprobleem ontwikkelen. We behandelen dan ook jaarlijks een diverse groep aan cliënten in onze klinieken: mannen, vrouwen, jong, of juist wat verder in het leven. Onze behandeling voor een eetstoornis bij volwassenen omvat een intensief traject aan groeps- en individuele therapieën waarin cognitieve gedragstherapie een belangrijke rol speelt. We stemmen het behandelplan op jouw individuele behoeftes af en leggen in de periode dat je bij ons in behandeling bent de focus op het onderliggende probleem van jouw eetstoornis. Via de dagbehandeling of klinische opname krijg je structureel hulp van een professioneel behandelteam om je gedrag en gedachten te veranderen. Je leert eetregels, eetbuien, overgeven en vermijden van eten te doorbreken en om te gaan met een negatief zelfbeeld, onzekerheid, perfectionisme en emoties.

Behandeling eetstoornis kinderen

Naast een volwassen groep, hebben we ook een jongvolwassen groep in onze eetstoorniskliniek in Halsteren. Ons warme en deskundige team staat in deze huiselijke kliniek dagelijks klaar voor jongeren in onze maatschappij die kampen met een eetprobleem. Een effectieve behandeling van de eetstoornis bij een adolescent is belangrijk, zodat onderliggende problemen vroeg aangepakt kunnen worden. Het traject bestaat uit een combinatie van 1-op-1 gesprekken, groepstherapie en systeemtherapie, waarbij ook je familie wordt betrokken. De duur van de behandeling is voor jongeren tussen de 15 en 17 jaar 12 weken en vanaf 18+ jaar 8 weken. Lees hier meer over ons eetstoornis behandeltraject voor jongeren.

Behandelmethodes eetstoornis

Hoe kunnen eetstoornissen behandeld worden? De oplossing begint bij professionele hulp. Onze effectieve wetenschappelijk ondersteunde behandelmethode helpt jaarlijks honderden cliënten naar herstel. Je krijgt een mix aan cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie en systeemtherapie om jou inzicht te geven in jouw eetstoornis, wat er aan de grondslag ligt en hoe jij er de rest van je leven mee om kan gaan.

Changes GGZ kan op drie verschillende manieren hulp bieden:

  • Individuele behandeling verslaving: met ons individuele traject volg je voor een periode van 12 weken één keer per week individuele therapie op onze behandellocatie in Breda.
  • Ambulante behandeling voor eetstoornissen: hiermee doelen we op de eetstoornis dagbehandeling. Tijdens dit traject bezoek je 12 weken op werkdagen onze locatie in Breda en volg je een afwisselend, intensief schema aan groepssessies, individuele therapie en sportieve activiteiten.
  • Klinische behandeling eetstoornis: tijdens de kliniekopname kom je 8 (volwassenen) tot 12 (jeugd tot 18 jaar) weken naar onze eetstoorniskliniek in Halsteren. Je volgt een intensieve dagplanning met vaste eetmomenten, individuele en groepstherapieën en sportactiviteiten.

Startmodule

Maak kennis met onze e-health voor je wachtperiode

We proberen onze wachttijden zo kort mogelijk te houden, maar kunnen op dit moment niet voorkomen dat je even moet wachten op de start van de ambulante eetstoornis behandeling. Gelukkig kan je voordat je met de dagbehandeling start sinds kort bij ons al online aan de slag. Dankzij onze nieuwe online omgeving van de Startmodule krijgen cliënten die zijn aangemeld voor de ambulante (dag)behandeling voor een eetstoornis toegang tot een unieke online omgeving om hun wachtperiode te overbruggen. Op laagdrempelige wijze maak je via deze weg alvast kennis met de behandelmethodes, therapievormen en organisatie, krijg je tips, kun je ervaringen van anderen vinden en word je tijdens de periode in aanloop naar je startdatum rustig voorbereid op de start van jouw traject bij Changes GGZ.

Waarom is een eetstoornis behandeling zo effectief?

  • Intensieve, professionele begeleiding.
  • Bewezen succesvolle eetstoornis behandeling voor doorbreken van onderliggende problematiek.
  • Structuur in je dag dankzij een nieuwe, vaste routine.
  • De volle focus op je herstel doordat je weg bent uit je dagelijkse omgeving en triggers.
  • Een veilige sfeer waarin je alle ruimte krijgt om te werken aan het onderliggende probleem van je eetstoornis te werken.
  • Ondersteuning van een team aan psychologen, begeleiders en cliënten die door hetzelfde traject gaan.

Nazorg behandeling eetstoornis

Na je behandeltraject volgt een belangrijke periode waarin jij terugkeert naar je normale leven. Om deze transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen laten we je niet meteen los. Aan het einde van de klinische opname zal je stapsgewijs worden voorbereid op dit moment. Zodra het zover is en je feestelijk de kliniek uitstapt, word je nog 10 weken ondersteund door het team van Changes GGZ. Mochten oude gewoonten weer boven komen drijven, dan kan je tijdens de nazorg met onze steun snel op inspelen en ermee afrekenen.

Kosten behandeling eetstoornis

Wat zijn de kosten voor behandeling van een eetstoornis? De kosten voor de behandeling worden gedekt door de zorgverzekering. Wel betaal je het wettelijke eigen risico van minimaal €385,- per kalenderjaar.

Behandeling eetstoorniskliniek

Wil je hulp voor jouw eetstoornis? We bieden bij Changes GGZ verschillende behandelingen voor volwassenen en jongvolwassenen aan (bekijk hier onze actuele wachttijden). Je kunt je via de website direct bij ons aanmelden. Vervolgens krijg je een telefonisch gesprek met een van onze collega’s om jouw aanmelding te bespreken en je te plannen voor het tweedelige intakegesprek met onze psycholoog en psychiater. Daarna volgt een adviesgesprek en wordt met jou afgestemd of je behandeltraject op onze dagbehandeling of in de kliniek plaatsvindt.

Ons team

In onze klinieken en ambulante behandelingslocatie staat een deskundig team voor je klaar om jou te ondersteunen bij je behandeling. 

"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"

“Blijvend herstel van anorexia is mogelijk. Daarvan zijn wij overtuigd. Om dit te bereiken, is onze aanpak misschien anders dan je gewend bent. Dit is meteen het eerste patroon dat we doorbreken. Het is tijd om het roer met beide handen vast te grijpen en de regie over jouw leven terug te krijgen. Met professionele hulp bij anorexia en een individuele aanpak helpen we jou om anorexia te overwinnen. Zet de eerste stap naar echt herstel.”

Heb jij hulp nodig?

Iedereen kan een eetstoornis ontwikkelen. Of je nou vrouw, man, jong of al wat ouder bent. Je kunt er maanden of al jaren mee rondlopen. Je kunt veel afgevallen of juist aangekomen zijn. Iedereen ontwikkelt het op zijn eigen manier.

Aanmelden voor een eetstoornis behandeling

Wil jij je aanmelden voor een eetstoornis behandeling bij Changes GGZ? Vul onderstaand aanmeldformulier in en we nemen binnen enkele werkdagen contact met je op om de mogelijkheden en de volgende stappen van jouw aanmelding met je te bespreken.

Liever direct iemand telefonisch spreken? Onze collega’s staan voor je klaar. We zijn telefonisch bereikbaar op: 088 242 6437!

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij, of een dierbare van jou, hulp nodig? Wij helpen je bij het overwinnen van jouw eetstoornis. Vul het online aanmeldformulier in en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om de aanmelding en vervolgstappen met je te bespreken.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Welke behandeling heeft jouw voorkeur?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven