Changes GGZ Halsteren

Eetstoorniskliniek in Halsteren voor jeugd (15+) en volwassenen

Behandellocatie voor eetstoornissen met klinische opname (24/7) én nazorg.

De Beeklaan 4

4661 EP Halsteren

Wachttijden

Binnen 2 weken intake

24/7 bereikbaar

088 - 242 6437

Hiske changes ggz halsteren

Bekijk team

De zorgprofessionals én ervaringsdeskundigen van Changes GGZ Halsteren.

Eetstoorniskliniek in Halsteren

Wij vinden het belangrijk dat de behandeling op eetstoornis jou écht gaan helpen naar blijvend herstel. Onze eetstoorniskliniek in Halsteren is kleinschalig, waardoor wij jou een persoonlijke aanpak én een individuele behandelaar kunnen toewijzen. Een klinische opname in onze eetstoorniskliniek duurt over het algemeen 12 weken (voor 15- 21 jaar) of 8 weken (21 jaar en ouder). Overdag vinden er groepstherapieën en individuele gesprekken plaats en in de avond worden er zelfhulpgroepen bezocht.

De behandeling in onze kliniek is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van jouw eetstoornis. Wij geloven erin dat door het doorgronden van de functie van de eetstoornis er een gedegen fundering wordt gelegd voor blijvend herstel. Onze academisch geschoolde specialisten hebben jarenlange ervaring bij de behandelingen van eetstoornissen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn zelf ook ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat, waardoor ze jou tijdens het behandeltraject optimaal kunnen begeleiden.

Changes GGZ Halsteren

Wij zijn ervan overtuigd dat blijvend herstel van een eetstoornis mogelijk is. Samen met ons team van behandelaren sta je sterk en zul je werken aan het doorbreken en veranderen van jouw patronen.

Wat kun je verwachten?

Changes GGZ Five Days Inside

Hoe kunnen wij jou helpen?

Worstel jij met een eetstoornis? Of ken je iemand die een eetstoornis heeft? Changes GGZ Halsteren biedt professionele hulp bij alle eetstoornissen. Met een team van specialisten bieden wij direct advies, hulp en waar mogelijk snelle opname en plaatsing.

Ik heb zelf hulp nodig

Heb jij hulp nodig bij jouw eetstoornis? Wij bieden deskundige hulp aan. Bel ons via 088 - 242 6437 of meld je aan voor een eerste gesprek.

Ik ken iemand met een eetstoornis

Ken jij iemand met een eetstoornis? Bel ons via 088 - 242 6437 als jij je zorgen maakt om iemand.

Ik ben een verwijzer

Wilt u een patiënt verwijzen naar Changes GGZ? Wij zijn aangesloten op ZorgDomein. Bekijk alles wat u moet weten op onze verwijspagina.

Welke eetstoornissen behandelen wij?

Changes GGZ Halsteren biedt professionele hulp bij eetstoornissen, zowel voor jongeren (15+) als voor volwassenen. Staat jouw (hulp)vraag er niet tussen? Neem contact met ons op: 088 – 242 6437.

Eetstoornissen

Een verstoord lichaamsbeeld, oncontroleerbare eetbuien of een eetobsessie: eetstoornissen zijn er in vele soorten en maten. Wat je klachten ook zijn, met professionele begeleiding kun jij je eetstoornis overwinnen.

Welke behandelingen bieden wij aan?

Changes GGZ Halsteren biedt klinische opname (incl. nazorg) aan vanaf 15+. Onze eetstoorniskliniek is opgesplitst in twee groepen; we behandelen namelijk jeugd en volwassenen. Deze twee groepen hebben ieder de helft van de kliniek tot hun beschikking en volgen hun eigen dagplanning. Je volgt groepstherapie, voert individuele gesprekken met je behandelaar en diëtist en neemt deel aan diverse activiteiten.

Klinische opname jeugd (15+)

Voor een duur van 12 weken verblijf je 24/7 in onze eetstoorniskliniek in Halsteren waar je dagelijks een eigen dagplanning met therapie en activiteiten volgt.

Klinische opname volwassenen (21+)

Voor een duur van 8 weken verblijf je 24/7 in onze eetstoorniskliniek in Halsteren waar je dagelijks een eigen dagplanning met therapie en activiteiten volgt.

De duur van je verblijf in de eetstoorniskliniek is afhankelijk van de groep waar je in komt, jouw herstel en je persoonlijke behandelplan. Door deze factoren kan de duur van de behandeling variëren.

Kinderarts Femke Changes GGZ Halsteren

Onze kinderarts

Femke Schuurmans

“Samen gaan we op zoek naar de onderliggende reden van de eetstoornis en werken we aan een krachtige basis voor herstel. De rust, betrokkenheid en vertrouwen in elkaar is bovendien vanaf het moment dat je over de drempel stapt voelbaar in de kliniek. Iedereen is gedreven om de jongeren die hier komen te helpen. We willen bijdragen aan het herstel zodat iemand fysiek en mentaal zo weerbaar mogelijk de kliniek verlaat, dat is wat het werk mooi maakt.”

> Lees hier het volledige interview

Effectieve therapie

Onze uitgebreide therapieaanbod zorgt ervoor dat jij door middel van individuele sessies, groepstherapie of een klinische opname stapsgewijs werkt aan een duurzaam herstel.

Hulp nodig?

Ga eerst naar je huisarts of de huisartsenpost.

De huisarts kan je doorverwijzen naar Changes GGZ. Heb je een andere vraag? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

"Dankzij de fijne medewerkers heb ik mijn weg naar mijzelf teruggevonden "

“Ik kon met de hulp van een fijn en menselijk team om mij heen in vertrouwen mijn emoties uiten en uiteindelijk mij eetstoornis aan de kant schuiven”

Ons Team

Of je nu op zoek bent naar een deskundig team van specialisten of een omgeving die rust en warmte uitstraalt, wij helpen jou om iedere eetstoornis te overwinnen.

Margo Changes GGZ Halsteren

Margo

Recovery assistent

Boy Changes GGZ Halsteren

Boy

Teamleider sociotherapeuten
Brechje Changes GGZ Halsteren

Brechje

Sociotherapeut
Leonie Changes GGZ Halsteren

Leonie

Verpleegkundig specialist

Kom ons team versterken

vacature-huisarts-instellingsarts

Huisarts/instellingsarts eetstoorniskliniek

Eetstoorniskliniek Halsteren
Halsteren
Parttime
Bekijk vacature
vacature-eetstoorniskliniek-halsteren-psycholoog

(GZ-) psycholoog eetstoorniskliniek

Eetstoorniskliniek Halsteren
Halsteren
Parttime
Bekijk vacature

Veelgestelde vragen

Heb jij vragen over Changes GGZ Halsteren? Of wil je meer weten over één van onze behandelingen?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Adres: Changes GGZ Halsteren (behandellocatie)

 • De Beeklaan 4
 • 4661 EP Halsteren

Met de auto:

Met het OV:

 • Pak bus 110 of 310 naar bushalte Halsteren, Wouwseweg.
 • Wandel in een kleine vijf minuten naar de voordeur van het pand van de Beeklaan 4.

Stap naar binnen door de hoofdingang gelegen direct aan het parkeerterrein en vindt aan de rechterkant de receptie waar onze office manager je graag ontvangt!

Kom je er niet uit? Bel ons, dan helpen wij jou graag verder!

📞 088 242 6437 (24/7 bereikbaar)

Changes GGZ Halsteren biedt meerdere vormen van behandeling aan:

 • Kliniekopname jeugd (15+): 12 weken, 24/7 (dag en nacht- opname).
 • Kliniekopname volwassenen (21+): 8 weken, 24/7 (dag en nacht- opname).
 • Nazorg: 10 weken, 1x per week.

Eigen risico:

 • De zorg die wij bieden gaat ten laste van het eigen risico. Dit eigen risico is op jaarbasis minimaal € 385,- of zoveel meer je zelf hebt gekozen.
 • Je zorgverzekeraar brengt deze kosten bij je in rekening. Wanneer je het eigen risico voor dit jaar al verbruikt hebt aan andere zorg wordt het eigen risico niet opnieuw in rekening gebracht. Wij kunnen niet beoordelen hoe hoog je eigen risico is en welk gedeelte hiervan je al gebruikt hebt. Dit is voor veel mensen een groot bedrag om in 1 keer te betalen. Bij veel zorgverzekeraars kun je een betalingsregeling afspreken en het verplicht eigen risico in termijnen betalen. Vraag hiernaar bij jouw zorgverzekeraar. Er bestaan daarnaast verschillende gemeentelijke regelingen waar afhankelijk van je situatie een beroep op kan worden gedaan. Deze regelingen verschillen sterk per gemeente. Vraag hier, indien nodig, dan ook naar bij je gemeente.

Borg:

 • Changes GGZ Halsteren hanteert een borg voor cliënten bij een klinisch traject van €100,-. Deze borg ontvangen cliënten (na aftrek van de gemaakte kosten) alleen terug na het geheel afmaken van de behandeling.
 • Wanneer de behandeling voortijdig wordt beëindigd wordt deze borg niet teruggestort. Met het stellen van de borg willen we je stimuleren de volledige behandeling te volbrengen omdat je zo optimaal profiteert van de behandeling en de kans op duurzaam herstel hiermee vergroot wordt.

Eigen bijdrage:

 • Changes GGZ Halsteren hanteert in sommige gevallen een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is afhankelijk van jouw polis. Heb je hier vragen over? Een van onze medewerkers kan inzien of een eigen bijdrage bij jou van toepassing is. Neem hiervoor contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Tijdens een behandeling is het niet toegestaan om een mobiele telefoon te gebruiken. Alleen op afgesproken tijden met jouw behandelaar is een mobiele telefoon toegestaan.

In de kliniek deel je een comfortabele slaapkamer met twee of drie personen van je groep. Iedere slaapkamer heeft bovendien zijn eigen douche. Overdag zal je veel te vinden zijn in de woonkamer, groepsruimte en individuele ruimte van de kliniek. Ook is er een prachtige binnentuin in het pand waar je altijd even een luchtje kunt scheppen. Dagelijks wordt de maaltijd vers bereid door onze chefkok. Dag en nacht staat er begeleiding voor je klaar om je te ondersteunen in jouw proces.
Er is beperkte toegang tot een computer en internet. Gratis wifi is beschikbaar.
Ja, zowel het versturen als het ontvangen van post is mogelijk. Voor inkomende post kan het adres van Halsteren worden gebruikt. Houd er rekening mee dat post(pakketjes) worden gecontroleerd op items die als ongepast worden beschouwd. Hierbij kun je denken aan zaken als drugs, alcohol, medicijnen, ongepast leesmateriaal, etc.
Ja, het is mogelijk om 1 keer per week te wassen.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij, of een dierbare van jou, hulp nodig? Wij helpen je bij het overwinnen van jouw eetstoornis. Vul het online aanmeldformulier in en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om de aanmelding en vervolgstappen met je te bespreken.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Welke behandeling heeft jouw voorkeur?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven