Eetstoorniskliniek in Halsteren

Wij laten jou graag zien wat je kunt verwachten

Midden in een bosrijke omgeving in Halsteren ligt onze eetstoorniskliniek. Bekijk wat jij kunt verwachten wanneer je wordt opgenomen in onze kliniek.

Hoe ziet onze eetstoorniskliniek eruit?

Allereerst willen wij jou meegeven dat het ontzettend dapper van je is om hulp te zoeken voor jouw eetstoornis.

Deze stap is niet gemakkelijk, maar door dit te doen, geef je jezelf de kans om te werken aan herstel en om weer controle over je leven te krijgen. Wij begrijpen ook heel goed dat je graag wilt weten hoe onze kliniek eruit ziet en wat voor behandelingen we aanbieden. Neem gerust contact met ons op, wij staan voor je klaar om je meer informatie te geven en om je te ondersteunen in jouw herstelproces.

Changes GGZ Halsteren Eetstoorniskliniek Buiten

Behandeling in een eetstoorniskliniek

Een obsessie, verstoord lichaamsbeeld, of aanvallen die leiden tot eetbuien. Een eetstoornis kent verschillende vormen. Waar de een last heeft van niet willen of kunnen eten, kan de ander niet stoppen. Beiden kennen hun gevaren en obstakels. Beiden kennen ook een eigen behandeling. De specialisten uit onze eetstoornis kliniek weten precies wat nodig is om jou te helpen en te steunen. Een kliniek voor eetstoornissen kan dus een belangrijke stap zijn om jou weer op weg te helpen!

Wanneer is behandeling nodig?

Een eetstoornis kan er voor de een compleet anders uitzien dan voor de ander. Iemand kan last krijgen van extreme eetbuien, of juist niet willen eten. Vaak liggen de oorzaken wat dieper verstopt. Wanneer je de hele dag obsessief bezig bent met je gewicht of eten, kan het zijn dat je anorexia hebt. Anorexia typeert zich door het obsessief willen beperken van je eten.

Aan de andere kant staat boulimia. Deze vorm kenmerkt zich door ongecontroleerde eetbuien die je daarna probeert te compenseren, vaak op ongezonde manieren. Dit vraagt ook weer om een andere behandeling. Beide vormen van eetstoornissen zijn gevaarlijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Daarom is het is raadzaam om contact op te nemen met een eetstoornis kliniek.

Je merkt pas dat je te maken hebt met een eetstoornis wanneer je er niet meer mee kunt stoppen. Je probeert ander gedrag te vertonen, maar loopt telkens tegen dezelfde dichte deur. De drang om je weer op dezelfde manier te gedragen is groot en je wordt verleid om het gedrag weer te vertonen. Wanneer je eenmaal kampt met een eetstoornis, merk je dat je afhankelijk bent geworden van dit gedrag. Je hebt te maken met een verslaving.

Voor jong en oud

Om te stoppen heb je specialistische hulp nodig, bijvoorbeeld een opname in een eetstoornis kliniek voor volwassenen. De experts en professionals van onze kliniek voor eetstoornissen weten hoe jouw verslaving in elkaar steekt en wat lastig of moeilijk voor je is. Onze eetstoornis kliniek is daarom ook ingericht op een passende behandeling. Deze behandeling wordt afgestemd op jou als persoon zodat het altijd past bij jouw vragen en uitdagingen.

Een opname in onze kliniek voor je eetstoornis biedt mogelijkheden tot meerdere vormen van therapie. Van reguliere en cognitieve therapie tot alternatieve en meer onorthodoxe methodes, waarmee lichaam, geest en psyche in balans gebracht kunnen worden. We bepalen samen welke soort behandeling het beste bij jouw situatie past.

Er is in onze eetstoornis kliniek voor jeugd ook plek. We bieden in onze kliniek niet alleen behandelingen voor volwassenen, maar ook voor jeugd. Onze eetstoornis behandeling voor jongeren biedt hen een eigen programma, dagroutine en begeleiding van specialisten op dit gebied.

De juiste nazorg

Wanneer je traject bij onze eetstoornis kliniek ten einde komt, laten we je natuurlijk niet zomaar ‘los’. Onze specialisten geven je tijdens je tijd bij de eetstoornis kliniek praktische tips en handvatten zodat jij je daarna vertrouwd voelt en zelf aan de slag kunt om je leven weer op de rit te krijgen. Maar zij blijven op de achtergrond met je meekijken. Je wordt niet zomaar losgelaten. De experts van de eetstoornis kliniek zullen je steun bieden en je helpen als je vastloopt of dreigt terug te vallen.

Changes GGZ biedt je de juiste nazorg. Zodat jij op eigen benen het juiste pad kunt bewandelen. Zo ga jij je prettiger voelen over jezelf en weet je wat je moet doen wanneer je dreigt terug te vallen in oude gewoontes.

Hoe ziet de eetstoorniskliniek eruit?

Een rustige, veilige en fijne plek om jouw eetstoornis te overwinnen.
Changes GGZ Halsteren Eetstoorniskliniek Buiten

Bosrijke omgeving

Onze eetstoorniskliniek ligt midden in een prachtig bosrijk gebied in Halsteren.

Binnentuin

In het midden van de kliniek ligt onze binnentuin waar jij een momentje voor jezelf kunt nemen.

Slaapkamer

Een ruime slaapkamer met uitzicht op de buitentuin deel je met 2 andere cliënten.

Changes GGZ Halsteren Eetstoorniskliniek Woonkamer

Woonkamer

Pak een boek, speel een spelletje met een andere cliënt of kom even tot rust in onze woonkamer.

Changes GGZ Halsteren Behandelaar

Behandelteam

In onze eetstoorniskliniek werkt een team van professionals dat begrijpt wat jij doormaakt.

Changes GGZ Halsteren Eetstoorniskliniek Groepsruimte

Behandelruimte

Onze ruime behandelkamers met uitzicht op de buitentuin geven rust en vertrouwen.

Changes GGZ Halsteren Eetstoorniskliniek Gang

Ontspanning

Neem een momentje voor jezelf op één van onze banken of haal een frisse neus in onze binnentuin.

Changes GGZ Halsteren Verwijzen

Receptie

Wil je iemand spreken? Er zit altijd iemand bij de receptie om jou te helpen.

Naasten

Bij Changes GGZ vinden we het belangrijk dat jouw directe naasten ook worden betrokken bij de eetstoornis behandeling. Een eetstoornis heb je namelijk nooit alleen, het heeft altijd impact op je omgeving. Onze behandelingen bestaan daarom ook uit systeemtherapie.

Bij systeemtherapie verdiepen we ons in de onderliggende problematiek van de eetstoornis. We bespreken welke invloed omgevingsfactoren zoals werk, school, buurt, religie en cultuur hebben op de eetstoornis en op alle betrokken.

Tijdens familieavonden en individuele gesprekken helpen we familie, partners of vrienden om de eetstoornis en de effecten hiervan beter te begrijpen. Daarnaast heeft systeemtherapie als doel het ondersteunen in het doorbreken van ongezonde patronen en het creëren van gezonde relaties.

"Dankzij de fijne medewerkers heb ik mijn weg naar mijzelf teruggevonden "

“Ik kon met de hulp van een fijn en menselijk team om mij heen in vertrouwen mijn emoties uiten en uiteindelijk mij eetstoornis aan de kant schuiven”

Wat cliënten over ons vertellen

"Ik ben zeer tevreden over de eetstoorniskliniek van Changes GGZ. Het is een hele fijne, veilige en warme plek om te zijn en om te werken aan jouw herstel. Omringt met sociotherapeuten en behandelaren die fijn met je samenwerken."
Changes GGZ Halsteren Eetstoorniskliniek Woonkamer
Esmée
Cliënt
“Ze luisterden goed naar mij en hielpen mij met alles wat mij dwars zat. Ook heb ik nu meer inzicht gekregen over mezelf en over hoe ik nadenk, hoe alles is ontstaan en waarom dit heeft geuit in een jarenlange eetstoornis. Heel dankbaar voor dit fijne team!”
Fenna
Cliënt
“Zeer betrokken en bevlogen medewerkers maken deze plek tot een veilige omgeving waar je echt gehoord en gezien word. Ze staan open voor input en maken gebruik van verschillende vormen therapie (groep, individueel, yoga, sport) waarbij de individu centraal staat.”
Michel
Cliënt

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij, of een dierbare van jou, hulp nodig? Wij helpen je bij het overwinnen van jouw eetstoornis. Vul het online aanmeldformulier in en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om de aanmelding en vervolgstappen met je te bespreken.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Welke behandeling heeft jouw voorkeur?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven