Klinische opname

Op weg naar langdurig herstel in één van onze klinieken

Wat is een klinische opname?

Een klinische opname houdt in dat je gedurende jouw behandeltraject in één van onze klinieken verblijft. Soms is je leven dermate ontwricht door een verslaving of eetstoornis dat een dagbehandeling niet effectief genoeg zal zijn. In dat geval kan een klinische opname een goede optie zijn. Deze intensieve behandeling haalt je letterlijk uit je eigen omgeving (vol triggers en mogelijkheden om je gedrag in stand te houden), waardoor je in alle rust en focus, volgens een vaste structuur, 24/7 kunt werken aan jouw herstel.

Voor wie is een klinische opname?

Een klinische opname is bedoeld wanneer de verslaving of eetstoornis jouw leven dermate heeft ontwricht, je de grip hebt verloren en je hier professionele hulp bij nodig hebt.

Wat kun je verwachten?

Changes GGZ Weert Nazorg

Duurzaam herstellen

De klinische opname is gericht op meer dan afkicken, clean worden of op gewicht komen alleen. We kijken juist verder dan de verslaving of eetstoornis. Tijdens de klinische opname gaat de aandacht uit naar de functie van verslaving of een eetstoornis. Welk onderliggend probleem is er? Inzicht krijgen in het hoe en waarom is essentieel om langdurig herstel te realiseren. Samen met deskundige behandelteams leggen we in de klinische opname een sterke basis voor duurzaam herstel.

Effectieve therapie

Onze wetenschappelijk onderbouwde behandeling bestaat uit o.a.:

Vrije tijd en ontspanning vinden wij belangrijk

Het volgen van een klinische opname is intensief traject en kan een confronterende en uitputtende werking hebben. Daarom zorgen wij voor genoeg ontspanningsmogelijkheden. Je kan buiten therapietijd uitrusten in fijne woonkamers, begeleide sport- en/of yogasessies volgen, een film kijken of creatief bezig zijn, buiten in de tuin ontspannen of genieten tijdens een van de uitjes die regelmatig georganiseerd worden.

Onze klinische opnames

Halsteren

De eetstoorniskliniek in Halsteren (Noord-Brabant) richt zich op het herstel van eetstoornissen zoals anorexia, boulimia, binge eating disorder (BED) en NAO.

Weert

De verslavingskliniek in Weert heeft een detox faciliteit en biedt intensieve behandelingen aan voor cliënten met een verslaving of over-eet problematiek.

Zuid-Afrika

Verslavingskliniek in Zuid-Afrika. Met een intensieve klinische opname in het buitenland vergroot je de fysieke afstand met je eigen omgeving en triggers thuis.

"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"

“Ik zet cocaïne niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, drugsgebruik beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”

Maak kennis met onze locaties​

Klinieken in Halsteren, Weert en Zuid-Afrika

Wij bieden op 3 behandellocaties klinische opnames aan. De klinische opname kan soms wat verschillen per locatie. Wil je weten hoe de klinische opname eruit ziet in HalsterenWeert of Zuid-Afrika? Bezoek dan één van onderstaande locatiepagina’s.

Halsteren

Eetstoorniskliniek in Halsteren voor jeugd (15+) en volwassenen. Behandellocatie voor eetstoornissen met klinische opname (24/7) én nazorg.

Weert

Behandellocatie voor verslavingszorg: detox, voorbereidingsgroep, 3 daagse dagbehandeling, klinische opname (24/7) én nazorg onder één dak.

Zuid-Afrika

Behandellocatie voor intensieve klinische opname (24/7) bij verslaving en obsessief gedrag. Voordat je opgenomen wordt in Zuid-Afrika dien je eerst een detox afgerond te hebben.

Changes GGZ biedt professionele hulp bij alle soorten verslaving en eetstoornis. Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Veelgestelde vragen

 • Je komt in aanmerking voor een klinische opname wanneer na intake blijft dat een klinische opname het beste aansluit op jouw situatie en hulpvraag.
 • Een klinische opname is bij ons geheel vrijwillig.
 • Je meldt jezelf vanuit je eigen motivatie om beter te worden aan voor een kliniekopname.
 • Voor een klinische opname heb je bovendien een verwijzing van je huisarts nodig.
 • Voor een klinische opname in een van onze klinieken kun je vanuit heel Nederland bij Changes GGZ terecht.
 • Indien nodig wordt voorafgaand aan je klinische traject een detox voor je geregeld door onze collega’s. Dit kan bij ons in de kliniek in Weert of bij een van onze partners.

De klinische opname wordt aangeboden op onze behandellocaties in Halsteren, Weert en Zuid-Afrika.

Je verblijft gedurende de behandelperiode in onze kliniek en volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en individuele therapie geleid door specialisten op het gebied van verslaving of eetstoornissen.

Onze unieke wetenschappelijk onderbouwde behandeling bestaat uit:

 • Cognitieve gedragstherapie
 • Schematherapie
 • Psycho-educatie
 • Systeemtherapie
 • Vaktherapie
 • Mindfulness
 • Muziektherapie
 • Creatieve expresstherapie

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven