Safehouse

De overgang vanuit een kliniek naar zelfstandig wonen kan een uitdaging zijn. In ons safehouse bieden we bescherming, ondersteuning en structuur voor jouw volgende stap in herstel.

Ons safehouse geeft de ruimte om jezelf te zijn en aan je volgende stappen in herstel te werken. Naast het behouden van een nuchtere levensstijl, streeft Changes GGZ ernaar om bewoners vanuit een veilige, beschermde woonomgeving perspectief voor de toekomst te bieden. Je volgt een dagprogramma en werkt met je begeleiders aan een sterke basis, scholing en werk, zodat je uiteindelijk weer zelfstandig kan wonen.

Beschermd wonen in ons safehouse in Weert

Om de overgang van een gestructureerde dag in de kliniek naar een meer vrije dagelijkse routine soepel te laten verlopen, kan beschermd wonen in een safehouse een welkome tussenstap zijn.

Vanuit een veilige en comfortabele omgeving kun je even ontsnappen aan de druk van het dagelijks leven en met professionele begeleiding en structuur verder werken aan je herstel. Je kunt rekenen op 24/7 toezicht en ondersteuning, zodat je je altijd veilig voelt en de ruimte krijgt die je nodig hebt om te herstellen en onder begeleiding acties te ondernemen die leiden naar een stabiel en zelfstandig leven. 

Wat kun je verwachten?

safehouse-weert-changes-ggz

Wat kun je verwachten van wonen in ons safehouse?

In ons safehouse bieden we begeleid en beschermd wonen, waarbij ons deskundige team van zorgprofessionals klaarstaat om je te ondersteunen bij elke stap op weg naar herstel. Van individuele counseling en groepstherapie tot medische ondersteuning en sociale activiteiten, we bieden een holistische benadering van herstel die gericht is op jouw welzijn en herstel.

Bij Changes GGZ geloven we in de kracht van professionele begeleiding bij herstel. Ons team bestaat uit ervaren zorgprofessionals die gespecialiseerd zijn in verslavingszorg. Ze zijn er om je te ondersteunen, te begeleiden en te motiveren tijdens je herstelreis. Of je nu behoefte hebt aan emotionele steun, praktisch advies of medische zorg, ons team staat voor je klaar om je te helpen bij het bereiken van je doelen.

Waar helpen we je mee?

Ons safehouse biedt je de mogelijkheid binnen een beschermde omgeving verder te werken aan het vergroten van je zelfredzaamheid en herstel. Je kunt rekenen op voldoende toezicht en ondersteuning om je leven in herstel verder vorm te geven. Waar we je mee kunnen helpen?

Wie komt in aanmerking voor ons safehouse

De bewoners van het safehouse staan in pril herstel van hun verslaving en voelen de behoefte & noodzaak om op een veilige plek verder te werken aan een leven waarin er voor een verslaving geen plek meer is. Of je nu te maken hebt met alcohol-, drugs-, gok- of andere verslavingsproblemen, bij Changes GGZ ben je welkom.

Huidige wachttijd

Changes GGZ opent per juni de deuren van het safehouse. Aanmelden kan reeds via onderstaande knop. Je ontvangt binnenkort meer informatie over de procedure en een indicatie van de huidige wachttijd. 

We helpen je graag bij jouw volgende stappen in herstel

Het is niet altijd makkelijk om alleen een nieuwe stap te zetten. Reken op de ondersteuning en betrokkenheid van ons professionele team (waaronder ervaringsdeskundige) om een nieuwe koers in te zetten.

Onze collega’s staan voor je klaar om je te helpen bij je eerste stappen naar het normale leven. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact met ons op via de knop hieronder.

Je hoeft het niet alleen te doen.

Ons team staat voor je klaar om je te ondersteunen bij praktische zaken. Samen werken we aan een stabiele, zelfstandige toekomst vrij van verslaving. 

Veelgestelde vragen

Het safehouse biedt plek aan 20 bewoners.

We bieden beschermde woonmogelijkheden aan in Weert. 

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven