Dagbehandeling

Individuele therapie en groepstherapie verdeeld over 3 dagen per week

Wat is een dagbehandeling?

Een dagbehandeling betekent dat je tijdens je behandeltraject thuis blijft wonen en je therapie volgt op één van onze behandellocaties. In onze dagbehandeling kom je voor een periode van 22 weken (de eerste 12 weken 3x per week, vervolgens 10 weken 1 dag per week) naar een van onze behandellocaties. Onze dagbehandelingen bestaan uit verschillende onderdelen, zoals: groepstherapie en individuele behandelingen met je hoofdbehandelaar en eventueel diëtist.

Voor wie is de dagbehandeling?

Een dagbehandeling is bedoeld wanneer de verslaving of eetstoornis jouw dagelijkse leven dermate beïnvloedt, maar je nog wel thuis kan (blijven) wonen.

Wat kun je verwachten?

Dagbehandeling Changes GGZ

Meer dan afkicken of op gewicht komen

In onze dagbehandeling gaat de aandacht uit naar de functie van de verslaving of eetstoornis, inzicht krijgen in het hoe en waarom is essentieel. Door het onderliggende probleem van je verslaving of eetstoornis in kaart te brengen en vanuit deze problematiek naar de toekomst te kijken, vergroot je je kans om de eetstoornis of verslaving te doorbreken. Onze wetenschappelijk ondersteunde behandeling bestaat uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie, en systeemtherapie. De theorie van het 12 stappen model is geïntegreerd in onze therapieën.

Onze dagbehandelingen

Dagbehandeling (Breda)

De dagbehandeling in Breda gaat in op het onderzoeken en veranderen van onderliggende patronen (verslaving of eetstoornis).

Dagbehandeling (Weert)

De dagbehandeling 'steunend, structurerend en herstelgericht' richt zich op wat je kunt doen om in het hier-en-nu nuchter te blijven.

Dagbehandeling (Weert)

De 'verdiepende' dagbehandeling richt zich op het onderzoeken en veranderen van onderliggende patronen (verslaving of eetstoornis).

"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"

“Ik zet cocaïne niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, drugsgebruik beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”

Maak kennis met onze locaties​

Dagbehandelingen in Breda en Weert

Wij bieden op 2 behandellocaties dagbehandelingen aan. De dagbehandeling kan soms wat verschillen per locatie. Wil je weten hoe de dagbehandeling eruit ziet in Breda of Weert? Bezoek dan één van onderstaande locatiepagina’s.

Breda

Verslaving, eetstoornis & trauma
Dagbehandeling (3 dagen per week), individuele therapie, en nazorg bij verslaving, eetstoornis en/of trauma.

Weert

Behandellocatie voor verslavingszorg: detox, voorbereidingsgroep, 3 daagse dagbehandeling, klinische opname (24/7) én nazorg onder één dak.

Changes GGZ biedt professionele hulp bij verslavingeetstoornis en trauma. Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Veelgestelde vragen

Een dagbehandeling is 12 weken 3 dagen per week en vervolgens 10 weken 1 dag per week. De groepstherapie vindt plaats op 2 vaste werkdagen van 9.00-17.00 uur. Je volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en activiteiten. De derde dag kom je naar de locatie voor individuele therapie en eventueel bezoek aan de diëtist. Wij bieden op onze behandellocaties in Breda en Weert diverse dagbehandelingen aan.

De dagbehandeling wordt aangeboden op onze behandellocaties in Breda en Weert.

In Breda bieden we een gespecialiseerde dagbehandeling aan voor cliënten met een eetstoornis of verslaving.

  • Duur dagbehandeling: 22 weken, 3 dagen per week
  • De dagbehandeling is opgedeeld in 2 fases:
    • Fase één (12 weken): intensieve fase welke zich richt zich op inzicht krijgen van symptomen, de functie en oorzaak van jouw verslaving of eetstoornis, vermindering van symptomen en zelfbeschadigend gedrag, het verbeteren van je functioneren en grip op en regie over de invulling van je leven krijgen. Fase 1 duurt 12 weken
    • Fase twee (10 weken): De tweede fase begeleid je bij het versterken van je zelfredzaamheid. Deze fase is net wat minder intensief, maar zorgt voor behoud in inzicht in je verslaving of eetstoornis en geeft je de mogelijkheden om de eerste uitdagingen uit je omgeving en jouw herstel onder begeleiding aan te gaan. Jij bent immers hard aan het werk geweest om te veranderen en grip te krijgen, je omgeving blijft vaak grotendeels hetzelfde. Tijdens deze fase kun je deze uitdagingen met elkaar bespreken en elkaar alert houden op eventuele valkuilen die herstel op lange termijn kunnen saboteren. Zo werken we samen aan langdurig herstel van jouw eetstoornis of verslaving.

Op onze behandellocatie in Weert is het mogelijk om twee verschillende soorten dagbehandelingen te volgen:

  • Duur dagbehandeling: 22 weken, 3 dagen per week
  • 3-Daagse steunend, structurerend en herstelgerichte dagbehandeling: In dit traject ligt de belangrijkste focus op wat jij kunt doen om in het hier-en-nu nuchter te blijven. Deze vorm van dagbehandeling is geschikt voor mensen die uit de kliniek komen en dus al enige basis in herstel van een verslaving hebben gelegd. Zij zijn zich al bewust van onderliggende patronen en hebben kennis over de verslaving opgedaan. Dat kan ook bij een eerdere behandeling zijn geweest.
  • 3-Daagse verdiepende dagbehandeling: In de verdiepende dagbehandeling ligt de nadruk op het onderzoeken en indien nodig veranderen van onderliggende patronen. Je kijkt welke patronen jij hebt ontwikkeld en wat je nodig hebt om dit te veranderen.

Woon je binnen 1 uur reisafstand van onze dagbehandeling locatie? Dan kom je in aanmerking voor deelname.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven