Over Changes GGZ

Voor een nieuwe koers

Voor een nieuwe koers

Changes GGZ is een erkende instelling die gespecialiseerd is in het behandelen van verslaving, eetstoornis, trauma en onderliggende problematiek. Wij bieden kwalitatieve hoogwaardige zorg op een toegewijd en betrokken wijze.

Blijvend herstel van een verslaving, eetstoornis of trauma is mogelijk. Daarvan zijn wij overtuigd. Om dit te bereiken, is onze aanpak misschien anders dan je gewend bent. Dit is meteen het eerste patroon dat we doorbreken. Het is tijd om het roer met beide handen vast te grijpen en de regie over jouw leven terug te krijgen. Zet de eerste stap naar echt herstel.

Changes GGZ Hoofdkantoor Jorinde en Roel

Wij zijn Changes GGZ

Patronen doorbreken

Je kunt pas herstellen als je weet waarom je te maken hebt met een stoornis of verslaving. Daarom gaan onze behandelingen verder dan alleen symptomen wegnemen. Eerst helpen we je de patronen in je leven te herkennen en benoemen. Daarna werken we eraan om die patronen te veranderen.

Intensief en bewezen

Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.

Persoonlijk en huiselijk

We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen. In dat geval ben je welkom bij ons in Breda en/of Weert. Maar het kan voor jouw herstel ook nodig zijn dat je afreist naar Zuid-Afrika, Halsteren of Weert. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past.

Samen sterk

Je staat er nooit alleen voor, welke weg je ook volgt. Jouw eigen team van specialisten staat je bij tijdens je herstel en je wordt altijd omringt door medecliënten die hetzelfde doormaken. Samen blijven we onze behandelingen zo continu verbeteren. Daardoor kunnen we veel verhalen vertellen over blijvend resultaat.

Changes GGZ staat voor:

Onze missie

Stichting Changes GGZ is gespecialiseerd in het behandelen van verslaving, eetstoornissen en onderliggende problematiek. Wij geloven dat duurzaam herstel van een verslaving of eetstoornis mogelijk is. We werken samen aan de kern van het probleem, met als doel een nieuwe koers en een betere kwaliteit van leven.

Onze visie

De intrinsieke motivatie van een cliënt om van verslaving en eetstoornissen af te komen, staat bij Changes GGZ centraal. Wij behandelen op gelijkwaardige basis vanuit een optimistische instelling. Wij geloven dat duurzaam herstel mogelijk is door middel van bewezen behandelmethoden. Om dit te bewerkstelligen is het noodzakelijk verder te kijken dan de symptomen van verslaving en eetstoornissen. Daarom besteden wij intensief aandacht aan het behandelen van onderliggende problematiek. Hierdoor wordt de kans op terugval geminimaliseerd.

Uitgangspunten

Missie Changes GGZ

Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg

De behandelingen van Changes GGZ vallen onder specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Voor deze zorg is elke Nederlander verzekerd, vanuit de verplichte basisverzekering.

Changes GGZ voldoet aan de eisen van de Wet Toetreding Zorgaanbieders (Wtza) en is toegelaten door het ministerie van VWS.

Verslaving , eetstoornis en trauma

Wij zijn er voor iedereen vanaf 18 jaar die lijdt aan verslaving of trauma en vanaf 15 jaar voor een eetstoornis en onderliggende problematiek.

Wij behandelen cliënten met alcohol, drugs, game, gok en medicijnverslaving alsmede cliënten die lijden aan anorexia, boulimia, binge eating disorder (BED) en NAO eetstoornissen.

Multidisciplinair behandelteam

Het multidisciplinaire behandelteam van Changes GGZ bestaat uit academisch geschoolde specialisten, zoals (GZ-) psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, verpleegkundigen en ondersteunende ervaringsdeskundigen.

Dankzij deze combinatie krijgen onze cliënten een specialistisch verantwoorde behandeling waarbij zij zich tegelijkertijd begrepen en op hun gemak voelen.

Changes GGZ en kwaliteit | ISO 9001

Binnen Changes GGZ vinden we het belangrijk om onszelf continu te verbeteren om de kwaliteit van onze zorg hoog te houden. We hebben hiervoor ook het ISO 9001 certificaat verkregen. Hieronder vertellen we daar wat meer over.

Wat is ISO 9001:2015?

ISO 9001:2015 is een internationale norm die wereldwijd gebruikt wordt om kwaliteit te meten. In deze norm zijn criteria voor het kwaliteitsmanagementsysteem (oftewel: de manier waarop je ervoor zorgt dat je kwaliteit levert) van een organisatie vastgelegd. Op dit moment is ISO 9001 geïmplementeerd bij meer dan een miljoen bedrijven en organisaties in meer dan 170 landen. Het kwaliteitsmanagementsysteem van Changes GGZ werd in augustus 2018 onafhankelijk geaudit en beloond met dit prestigieuze certificaat. Sindsdien zijn we ieder jaar hergecertificeerd.

Wat betekent dit voor Changes GGZ?

Op de eerste plaats helpt dit certificaat ons om onze kwaliteit hoog en daarmee onze zorg cliëntgericht te houden. Ook verhoogt deze norm de motivatie en de betrokkenheid van het management en het gehele team bij onze kwaliteit van zorg. Daarnaast helpt dit normenkader om onze instelling continu te verbeteren. Bovendien maakt het cliënten duidelijk dat we kwaliteit serieus nemen en dit in onze dagelijkse praktijk gebruiken om onze professionaliteit verder te verbeteren. Op die manier zijn we een betrouwbare instelling voor de lange termijn.

Wat betekent dit voor onze cliënten?

ISO 9001:2015 helpt ons om cliënten ervan te verzekeren dat onze zorgverlening en bijbehorende diensten van constante, hoge kwaliteit zijn. We voeren regelmatig interne en externe audits uit om onze interne processen op de proef te stellen. De conclusies hieruit gebruiken we om continu verbeteringen door te voeren.

Wat betekent dit certificaat voor de toekomst? Is het nu af?

ISO 9001:2015 certificatie is een doorlopend proces van verbetering. We gebruiken ons kwaliteitsmanagementsysteem om onze processen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en informatiebeveiliging te bewaken en te verbeteren. De ISO 9001:2015 richtlijnen en kwaliteitsnormen zijn voor ons een gids om een steeds betere instelling te worden – nu en in de toekomst.

Kwaliteitsstatuut

Tot slot vertellen we graag meer over hoe we onze zorg vormgeven in het kwaliteitsstatuut zoals hieronder te vinden. Dit is een document dat iedere ggz-aanbieder invult om duidelijke informatie te geven over de behandelingen die we bieden.

Raad van toezicht

Heb je een vraag?

Onze medewerkers helpen jou graag

Heb jij een vraag voor ons? Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om jouw vraag te beantwoorden. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven