Over Changes GGZ

Voor een nieuwe koers

Changes GGZ is een erkende instelling die gespecialiseerd is in het behandelen van verslaving, eetstoornissen en onderliggende problematiek. Wij bieden kwalitatieve hoogwaardige zorg op een toegewijd en betrokken wijze.

Blijvend herstel van een verslaving of eetstoornis is mogelijk. Daarvan zijn wij overtuigd. Om dit te bereiken, is onze aanpak misschien anders dan je gewend bent. Dit is meteen het eerste patroon dat we doorbreken. Het is tijd om het roer met beide handen vast te grijpen en de regie over jouw leven terug te krijgen. Zet de eerste stap naar echt herstel.

intakelocatie changes ggz breda ulvenhoutselaan

Patronen doorbreken
Je kunt pas herstellen als je weet waarom je te maken hebt met een stoornis of verslaving. Daarom gaan onze behandelingen verder dan alleen symptomen wegnemen. Eerst helpen we je de patronen in je leven te herkennen en benoemen. Daarna werken we eraan om die patronen te veranderen.

Intensief en bewezen
Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.

Persoonlijk en huiselijk
We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen. In dat geval ben je welkom bij ons in Breda. Maar het kan voor jouw herstel ook nodig zijn dat je afreist naar Zuid-Afrika, Halsteren of Weert. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past.

Samen sterk
Je staat er nooit alleen voor, welke weg je ook volgt. Jouw eigen team van specialisten staat je bij tijdens je herstel en je wordt altijd omringt door medecliënten die hetzelfde doormaken. Samen blijven we onze behandelingen zo continu verbeteren. Daardoor kunnen we veel verhalen vertellen over blijvend resultaat.

%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons

Hier staat Changes GGZ voor

Onze missie

Stichting Changes GGZ is gespecialiseerd in het behandelen van verslaving, eetstoornissen en onderliggende problematiek. Wij geloven dat duurzaam herstel van een verslaving of eetstoornis mogelijk is. We werken samen aan de kern van het probleem, met als doel een nieuwe koers en een betere kwaliteit van leven.

 

Onze visie

De intrinsieke motivatie van een cliënt om van verslaving en eetstoornissen af te komen, staat bij Changes GGZ centraal. Wij behandelen op gelijkwaardige basis vanuit een optimistische instelling. Wij geloven dat duurzaam herstel mogelijk is door middel van bewezen behandelmethoden. Om dit te bewerkstelligen is het noodzakelijk verder te kijken dan de symptomen van verslaving en eetstoornissen. Daarom besteden wij intensief aandacht aan het behandelen van onderliggende problematiek. Hierdoor wordt de kans op terugval geminimaliseerd.

Uitgangspunten

  • Pak verslaving in de kern aan voor duurzaam herstel
  • Verhoog de intrinsieke motivatie in plaats van dwang en straf
  • Behandeling op basis van een optimistische instelling
  • Stimuleer positieve eigenschappen en kwaliteiten
  • Benader een cliënt respectvol en gelijkwaardig
  • Ga uit van het gezonde deel van een cliënt
Changes Waardes

Changes GGZ en kwaliteit | ISO 9001

Binnen Changes GGZ vinden we het belangrijk om onszelf continu te verbeteren om de kwaliteit van onze zorg hoog te houden. We hebben hiervoor ook het ISO 9001 certificaat verkregen. Hieronder vertellen we daar wat meer over.

Wat is ISO 9001:2015?

ISO 9001:2015 is een internationale norm die wereldwijd gebruikt wordt om kwaliteit te meten. In deze norm zijn criteria voor het kwaliteitsmanagementsysteem (oftewel: de manier waarop je ervoor zorgt dat je kwaliteit levert) van een organisatie vastgelegd. Op dit moment is ISO 9001 geïmplementeerd bij meer dan een miljoen bedrijven en organisaties in meer dan 170 landen. Het kwaliteitsmanagementsysteem van Changes GGZ werd in augustus 2018 onafhankelijk geaudit en beloond met dit prestigieuze certificaat. Sindsdien zijn we ieder jaar hergecertificeerd, zo ook weer in 2023.

Wat betekent dit voor Changes GGZ?

Op de eerste plaats helpt dit certificaat ons om onze kwaliteit hoog en daarmee onze zorg cliëntgericht te houden. Ook verhoogt deze norm de motivatie en de betrokkenheid van het management en het gehele team bij onze kwaliteit van zorg. Daarnaast helpt dit normenkader om onze instelling continu te verbeteren. Bovendien maakt het cliënten duidelijk dat we kwaliteit serieus nemen en dit in onze dagelijkse praktijk gebruiken om onze professionaliteit verder te verbeteren. Op die manier zijn we een betrouwbare instelling voor de lange termijn.

Wat betekent dit voor onze cliënten?

ISO 9001:2015 helpt ons om cliënten ervan te verzekeren dat onze zorgverlening en bijbehorende diensten van constante, hoge kwaliteit zijn. We voeren regelmatig interne en externe audits uit om onze interne processen op de proef te stellen. De conclusies hieruit gebruiken we om continu verbeteringen door te voeren.

Wat betekent dit certificaat voor de toekomst? Is het nu af?

ISO 9001:2015 certificatie is een doorlopend proces van verbetering. We gebruiken ons kwaliteitsmanagementsysteem om onze processen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en informatiebeveiliging te bewaken en te verbeteren. De ISO 9001:2015 richtlijnen en kwaliteitsnormen zijn voor ons een gids om een steeds betere instelling te worden – nu en in de toekomst.

Kwaliteitsstatuut

Tot slot vertellen we graag meer over hoe we onze zorg vormgeven in het kwaliteitsstatuut zoals hieronder te vinden. Dit is een document dat iedere ggz-aanbieder invult om duidelijke informatie te geven over de behandelingen die we bieden.

Raad van toezicht

W.A. Visser

F. van de Vranden

A.J.J. van den Berge (voorzitter)