Wat is oxazepam?

Oxazepam is een geneesmiddel dat een rustgevende werking heeft. Om die reden wordt het dus ook vaak voorgeschreven bij slaapproblemen of slaapstoornissen. Vanwege het rustgevende effect van oxazepam raakt men vaak makkelijk verslaafd aan oxazepam. Om die reden zal een (huis)arts niet meteen overgaan tot het voorschrijven van dit medicijn. Wanneer je langere tijd oxazepam gebruikt, kan het zo zijn dat je gewend raakt aan het gebruik en de effecten. Is dit het geval? Dan heb je te maken met een verslaving aan oxazepam.

 

Wanneer heb je een oxazepam verslaving?

Je raakt niet zomaar verslaafd aan oxazepam. Doordat het medicijn niet zomaar voorgeschreven wordt, en het gebruik ervan niet langdurig wordt aangeraden, wordt een verslaving tegengegaan. Ben je verslaafd aan oxazepam? Dan moet daar een periode van langer gebruik en gewenning aan vooraf gaan. Wanneer je afhankelijk wordt van de effecten van oxazepam, merk je dat je zonder deze effecten niet meer normaal functioneert of constant de behoefte voelt opnieuw oxazepam te gebruiken. Is dit het geval? Dan heb je te maken met een verslaving aan oxazepam. Het is dan belangrijk om stappen te ondernemen om af te kicken van oxazepam.

Wanneer je afhankelijk wordt van de effecten van oxazepam, merk je dat je zonder deze effecten niet meer normaal functioneert of constant de behoefte voelt opnieuw oxazepam te gebruiken.

Afkickverschijnselen oxazepam verslaving

Als medicijn heeft oxazepam natuurlijk een aantal bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen meespelen bij het ontstaan van een oxazepam verslaving. Wanneer je af gaat kicken van een oxazepam, kunnen er ook afkickverschijnselen meespelen die het proces wat ingewikkelder maken. Het is goed om deze van te voren te kennen, zodat je weet wat je te wachten staat en je deze aan kunt pakken. Een aantal afkickverschijnselen van een oxazepam verslaving zijn:

  • Je prikkelbaar, angstig of onrustig voelen
  • Hartkloppingen
  • Trillen van je spieren

Er zijn nog meer afkickverschijnselen wanneer je gaat afkicken van een oxazepam verslaving.

 

Blijvend herstel

Bij Changes GGZ geloven we dat blijvend herstel van een oxazepam verslaving mogelijk is. Ook voor jou. Onze aanpak is misschien iets anders dan je gewend bent, maar daarmee proberen we al een patroon te doorbreken. Zet de eerste stap naar echt herstel.

 

Changes GGZ biedt hulp bij een oxazepam verslaving

Een verslaving aan oxazepam kan vervelende gevolgen hebben. Het is dan ook erg belangrijk dat je op tijd professionele hulp krijgt. Zo zet je stappen om van je verslaving af te komen. Changes GGZ helpt je hierbij verder. Onze (ervarings)deskundigen helpen je met een behandeling op maat.

Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 088-2426437 of stuur een mailtje naar info@changesggz.nl. Dit is geheel vrijblijvend.

Blijvend herstel

Bij Changes GGZ geloven wij dat blijvend herstel van een oxazepam verslaving mogelijk is. Om dit te bereiken, is onze aanpak misschien anders dan je gewend bent. Dit is meteen het eerste patroon dat we doorbreken. Het is tijd om het roer met beide handen vast te grijpen en de regie over jouw leven terug te krijgen. Zet de eerste stap naar blijvend herstel.

Hulp bij een oxazepam verslaving

Changes GGZ

Onze academisch geschoolde specialisten hebben ruimschoots ervaring binnen de verslavingszorg. Zij zetten hun expertise in om jouw verslaving en de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een oxazepam verslaving.

Intensief en bewezen

Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.

Persoonlijk en huiselijk

Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen of een kliniekopname nodig is, of dat je ambulant geholpen kan worden. We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen. In dat geval ben je welkom bij ons in Breda. Maar het kan voor jouw herstel ook nodig zijn dat je afreist naar Zuid-Afrika of opgenomen wordt in onze kliniek in Weert. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past.

groepsgesprek bij changes ggz