Oxazepam verslaving

Kies voor hulp bij een Oxazepam verslaving

Oxazepam verslaving

Oxazepam wordt vaak voorgeschreven door (huis)artsen wanneer iemand te maken krijgt met slaapproblemen. Het medicijn zorgt voor rust en zorgt ervoor dat je beter kunt kalmeren, vooral voor het slapen gaan.

Het gebruik brengt alleen enkele risico’s mee. Het is namelijk bekend dat oxazepam verslavend is. Maakt iemand dus lang en veelvuldig gebruik van dit medicijn? Dan is een risico op een oxazepam verslaving erg hoog. Om die reden schrijven artsen oxazepam maar voor een korte periode voor, om zo de klachten van slapeloosheid te verminderen.

Changes GGZ Halsteren Behandelaar

Ik wil een medewerker spreken

Heb je vragen over Changes GGZ en wil je graag met één van onze medewerkers spreken? Bel ons via 088 - 242 6437.

Ik wil teruggebeld worden

Wil je liever dat één van onze medewerkers jou terugbelt? Laat dan je gegevens achter in ons terugbelformulier.

Wat is oxazepam?

Oxazepam is een geneesmiddel dat een rustgevende werking heeft. Om die reden wordt het dus ook vaak voorgeschreven bij slaapproblemen of slaapstoornissen. Vanwege het rustgevende effect van oxazepam raakt men vaak makkelijk verslaafd aan oxazepam. Om die reden zal een (huis)arts niet meteen overgaan tot het voorschrijven van dit medicijn. Wanneer je langere tijd oxazepam gebruikt, kan het zo zijn dat je gewend raakt aan het gebruik en de effecten. Is dit het geval? Dan heb je te maken met een verslaving aan oxazepam.

Wanneer heb je een oxazepam verslaving?

Je raakt niet zomaar verslaafd aan oxazepam. Doordat het medicijn niet zomaar voorgeschreven wordt, en het gebruik ervan niet langdurig wordt aangeraden, wordt een verslaving tegengegaan. Ben je verslaafd aan oxazepam? Dan moet daar een periode van langer gebruik en gewenning aan vooraf gaan. Wanneer je afhankelijk wordt van de effecten van oxazepam, merk je dat je zonder deze effecten niet meer normaal functioneert of constant de behoefte voelt opnieuw oxazepam te gebruiken. Is dit het geval? Dan heb je te maken met een verslaving aan oxazepam. Het is dan belangrijk om stappen te ondernemen om af te kicken van oxazepam.

Wanneer je afhankelijk wordt van de effecten van oxazepam, merk je dat je zonder deze effecten niet meer normaal functioneert of constant de behoefte voelt opnieuw oxazepam te gebruiken.

Afkickverschijnselen oxazepam verslaving

Als medicijn heeft oxazepam natuurlijk een aantal bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen meespelen bij het ontstaan van een oxazepam verslaving. Wanneer je af gaat kicken van een oxazepam, kunnen er ook afkickverschijnselen meespelen die het proces wat ingewikkelder maken. Het is goed om deze van te voren te kennen, zodat je weet wat je te wachten staat en je deze aan kunt pakken. Een aantal afkickverschijnselen van een oxazepam verslaving zijn:

  • Je prikkelbaar, angstig of onrustig voelen
  • Hartkloppingen
  • Trillen van je spieren

Er zijn nog meer afkickverschijnselen wanneer je gaat afkicken van een oxazepam verslaving.

Blijvend herstel

Bij Changes GGZ geloven we dat blijvend herstel van een oxazepam verslaving mogelijk is. Ook voor jou. Onze aanpak is misschien iets anders dan je gewend bent, maar daarmee proberen we al een patroon te doorbreken. Zet de eerste stap naar echt herstel.

Rachelle, 36 jaar

Mijn omgeving zag mijn medicijnverslaving met lede ogen aan en maakte zich ernstig zorgen. Pas toen ik geen werk, vrienden en sociale contacten meer overhad, ben ik op zoek gegaan naar hulp. Ik kwam Changes GGZ online tegen en dit leek mijde instelling die het beste bij mij paste. Dit gevoel is vanaf het begin af aan bevestigd. Na een intense detox, kliniekopname en goede nazorg ben ik weer opgebloeid. Ik ga nu weer stilletjes aan de wijde wereld in, maar nu zonder escape en dealend met het leven zoals het is.

Hulp bij een medicijnverslaving

Changes GGZ

Een oxazepam verslaving kan zeer vervelende gevolgen hebben. Het is dan ook van essentieel belang dat je professionele hulp krijgt om van je verslaving af te komen. Changes GGZ kan je hierbij helpen. Wij bieden een gespecialiseerde behandeling op maat waarbij de focus ligt op duurzaam herstel. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Of heb je behoefte aan hulp bij het overwinnen van je oxazepam verslaving? Bel ons vrijblijvend op telefoonnummer: 088-242 6437. Je staat er niet alleen voor.

Intensief en bewezen

Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.

Persoonlijk en huiselijk

Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen of een kliniekopname nodig is, of dat je ambulant geholpen kan worden. We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen. In dat geval ben je welkom bij ons in Breda. Maar het kan voor jouw herstel ook nodig zijn dat je afreist naar Zuid-Afrika of opgenomen wordt in onze kliniek in Weert. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven