individueel-traject-ggz

Individueel traject

Voor verslaving of eetstoornis

Met professionele hulp kan jij de neerwaartse spiraal van een eetstoornis of verslaving doorbreken. Individuele therapie helpt je met een persoonlijk traject grip op je leven terug te krijgen. Voor een duur van 12 weken spreek jij één keer per week op locatie af met je behandelaar. Je krijgt door middel van een op jouw situatie afgestemd behandelplan hulp om destructieve gewoontes te doorbreken. Door vroege signalering kunnen we een intensiever ambulant of klinisch traject bovendien voorkomen.

ggz-individueel-traject

Individuele trajecten

Hoe ziet een individuele behandeling eruit?

We helpen met dit individuele traject mensen met een verslaving of eetstoornis. Samen met je regiebehandelaar wordt een individueel behandelplan voor 12 weken opgesteld. Hierin staan de ernst van het probleem en natuurlijk jouw situatie centraal. Tijdens jouw individuele traject word je begeleid door een psycholoog en diëtist (eetstoornis) met wie je één dag per week afspreekt op onze ambulante dagbehandeling locatie in Breda.

Dankzij onze evidence based behandeltechnieken krijg je twaalf weken lang therapie en tools voor het overwinnen van de verslaving of eetstoornis. De behandeling bestaat uit een combinatie van psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en psychotherapie waarmee we onderliggende problemen in kaart brengen en je begeleiden in je herstelproces.

Voor wie is individuele therapie geschikt?

Je kunt deelnemen aan onze individuele therapie wanneer je kampt met een verslaving of eetstoornis, maar nog geen intensieve begeleiding (zoals de ambulante dagbehandeling of klinische behandeling) nodig hebt of daarvoor niet in aanmerking komt. Je bent te zelfredzaam voor een ambulante of klinische behandeling, maar hebt wél hulp nodig om je eetstoornis of verslaving te doorbreken en erger te voorkomen.

Ga voor blijvend herstel

Jij kan blijvend herstellen van een eetstoornis of verslaving, daar geloven wij sterk in. Jij bepaalt of je deze stap nu zet, maar bent niet alleen. Vraag juist nu om deskundige hulp. Onze behandelaren staan voor je klaar om je te helpen in dit proces.

Waarom kiezen voor Changes GGZ?

  • Korte wachttijden: het nieuwe traject heeft op heel kort termijn plekken vrij (start deze maand al)
  • Behandeling vergoed door je basisverzekering van de zorgverzekeraar
  • Individuele, deskundige en persoonlijke aandacht voor jou
  • Behandelplan afgestemd op jouw situatie en behoefte

Locatie voor de ambulante behandeling

De ambulante dagbehandeling voor eetstoornissen en verslaving van Changes GGZ zit in Breda op de Hoge Mosten.


individuele-behandellocatie-Hoge-Mosten

Ambulante behandellocatie Hoge Mosten

Op onze ambulante dagbehandellocatie Hoge Mosten in Breda helpen we cliënten door middel van individuele en groepstherapie met het doorbreken van een eetstoornis of verslaving.

Contact: 088 242 6437
Bekijk locatie

 

 


 

%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons

Meld je aan voor een individuele behandeling

Wil jij je aanmelden voor het individuele traject van Changes GGZ? Laat hieronder jouw gegevens achter. Een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om je situatie door te nemen en een intake in te plannen. Liever direct iemand spreken? Bel naar: 088 242 64 37

    Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacy statement van Changes GGZ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over deze behandeling

Lees hieronder meer informatie over deze behandelvorm. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem vrijblijvend contact met ons op: 088 242 6437. We vertellen je graag meer over deze behandeling en de mogelijkheden voor jouw herstel.

Wat is het verschil tussen individuele of dagbehandeling?

Het individuele traject is een vorm van dagbehandeling waarbij je net wat minder intensieve begeleiding krijgt dan bij onze ambulante dagbehandeling trajecten. In plaats van twee of drie keer per week een hele dag, kom je namelijk één keer per week voor je therapiesessie naar onze locatie. Ook krijg je alleen individuele therapie en neem je geen deel aan groepstherapie.

Waar vindt de individuele behandeling plaats?

Je komt gedurende je behandeltraject één dag per week naar onze ambulante behandellocatie aan de Hoge Mosten in Breda.

Wat zijn de kosten van een individueel traject?

De kosten voor een individueel traject worden vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekering. Je moet enkel rekening houden met het betalen van je wettelijke eigen risico. Lees hier meer over kosten en vergoedingen voor onze behandelingen.

Wie gaat mij behandelen?

Er staat in Breda een deskundig behandelteam voor je klaar. Je start met onze regiebehandelaar. Met deze deskundige stel je het behandelplan op. Ook spreek je degene halverwege en aan het einde van je traject. Voor de individuele therapie wordt wekelijks een gesprek met een psycholoog ingepland. Volg je de behandeling om een eetstoornis te doorbreken? Dan volgt er naast een gesprek met een psycholoog ook wekelijks een sessie met een diëtist.