Individueel traject

Persoonlijke hulp afgestemd op jouw situatie

Met professionele individuele hulp kun jij de neerwaartse spiraal van een eetstoornis of verslaving doorbreken. Individuele therapie helpt je met een persoonlijk traject grip op je leven terug te krijgen. Voor een duur van 12 weken spreek jij één keer per week op locatie af met je behandelaar. Je krijgt door middel van een op jouw situatie afgestemd behandelplan hulp om destructieve gewoontes te doorbreken. Door vroege signalering kunnen we een intensievere dagbehandeling of klinisch opname bovendien voorkomen.

Voor wie is een individueel traject interessant?

Je kunt deelnemen aan onze individuele therapie wanneer je problemen ervaart met een verslaving of eetstoornis, maar nog geen intensieve begeleiding (zoals de dagbehandeling of een klinische opname) nodig hebt of daarvoor niet in aanmerking komt.

Wat kun je verwachten?

Behandelkamer van locatie Hoge Mosten Breda

Hoe ziet een individuele behandeling eruit?

We helpen met dit individuele traject mensen met een verslaving of eetstoornis. Samen met je regiebehandelaar wordt een individueel behandelplan voor 12 weken opgesteld. Hierin staan de ernst van het probleem en natuurlijk jouw situatie centraal. Tijdens jouw individuele traject word je begeleid door een psycholoog en diëtist (eetstoornis) met wie je één dag per week afspreekt op onze dagbehandeling locatie in Breda.

Dankzij onze wetenschappelijk onderbouwde behandeltechnieken krijg je twaalf weken lang therapie en tools voor het overwinnen van de verslaving of eetstoornis. De behandeling bestaat uit een combinatie van psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en psychotherapie waarmee we onderliggende problemen in kaart brengen en je begeleiden in je herstelproces.

Blijvend herstel is mogelijk

Jij kan blijvend herstellen van een verslaving of eetstoornis, daar geloven wij sterk in. Jij bepaalt of je deze stap nu zet, maar bent niet alleen. Vraag juist nu om deskundige hulp. Onze behandelaren staan voor je klaar om je te helpen in dit proces.

"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"

“Ik zet cocaïne niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, drugsgebruik beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”

Veelgestelde vragen

Het individuele traject is een vorm van dagbehandeling waarbij je net wat minder intensieve begeleiding krijgt dan bij onze ambulante dagbehandeling trajecten. In plaats van twee of drie keer per week een hele dag, kom je namelijk één keer per week voor je therapiesessie naar onze locatie. Ook krijg je alleen individuele therapie en neem je geen deel aan groepstherapie.

Je komt gedurende je behandeltraject één dag per week naar onze behandellocatie aan de Hoge Mosten in Breda.

De kosten voor een individueel traject worden vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekering. Je moet enkel rekening houden met het betalen van je wettelijke eigen risico.

Er staat in Breda een deskundig behandelteam voor je klaar. Je start met onze regiebehandelaar. Met deze deskundige stel je het behandelplan op. Ook spreek je degene halverwege en aan het einde van je traject. Voor de individuele therapie wordt wekelijks een gesprek met een psycholoog ingepland. Volg je de behandeling om een eetstoornis te doorbreken? Dan volgt er naast een gesprek met een psycholoog ook wekelijks een sessie met een diëtist.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven