Zuid-Afrika, Jeugdkliniek

Jeugdkliniek Zuid-Afrika (18-25 jaar)

Changes GGZ biedt met de Jeugdkliniek in Zuid-Afrika verschillende behandelingen voor jongeren (18-25 jaar) met als primaire diagnose verslaving, dit kan i.c.m zowel psychische problematiek als gedragsproblematiek.

Wachttijden

Binnen 2 weken intake

24/7 bereikbaar

088 - 242 6437

Jeugdkliniek: The Grange Youth Clinic (18-25 jaar)

Op zoek naar een hoog aangeschreven kliniek in Zuid-Afrika? The Grange Youth Clinic (onderdeel van Changes GGZ) behandeld jongeren van 18 t/m 25 jaar voor een breed scala aan psychische problemen. De therapeutische aanpak omvat nauwe samenwerking met zowel de jongeren als de familie om hen te ondersteunen bij het omgaan met verschillende (complexe) psychische moeilijkheden. Er wordt gekeken naar de hele persoon (holistisch). Veelvoorkomende problemen/stoornissen die behandeld kunnen worden zijn onder te verdelen in 2 categorieën: psychische problematiek en gedragsproblematiek (met als hoofddiagnose verslaving).

Hulp in het buitenland

Wij zijn ervan overtuigd dat blijvend herstel van een verslaving mogelijk is. Samen met ons team van behandelaren sta je sterk en zul je werken aan het doorbreken en veranderen van jouw patronen.

Wat kun je verwachten?

Blog Achtergrond Eetstoornis variant 3

Hoe kunnen wij jou helpen?

De jeugdkliniek van Changes GGZ in Zuid-Afrika biedt professionele hulp voor jongeren (18-25 jaar) met een verslaving. Met een team specialisten bieden wij direct advies, hulp en waar mogelijk snelle opname en plaatsing. Wij bieden een intensieve klinische opname aan in zowel Weert (Nederland) als in Zuid-Afrika.

Ik heb zelf hulp nodig

Heb jij hulp nodig bij jouw verslaving? Wij bieden deskundige hulp aan. Bel ons via 088 - 242 6437 of meld je aan voor een eerste gesprek.

Ik ken iemand die hulp kan gebruiken

Ken jij iemand met een verslaving? Bel ons via 088 - 242 6437 als jij je zorgen maakt om iemand.

Ik ben een verwijzer

Wilt u een patiënt verwijzen naar Changes GGZ? Wij zijn aangesloten op ZorgDomein. Lees meer op onze verwijspagina.

Welke verslavingen behandelen wij?

De jeugdkliniek van Changes GGZ in Zuid-Afrika biedt professionele hulp bij verslaving, van middelengebruik tot gedragsverslaving. Staat jouw (hulp)vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Middelenverslaving

Een middelenverslaving is een verslaving die in stand gehouden wordt door het gebruik van een drug of substantie, die op zichzelf verslavend is doordat het een directe werking in de hersenen heeft.

Gedragsverslavingen

Een gedragsverslaving is een verslaving aan een handeling die voor iemand van belang is om zich goed of 'beter' te voelen of een kick te krijgen. Dit begint vaak onschuldig en kan uiteindelijk grote gevolgen hebben.

Welke behandeling bieden wij aan?

Klinische opname

Jeugdkliniek: The Grange Youth Clinic

Een opname in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika voor jeugd duurt over het algemeen 6 weken. Samen met je persoonlijke behandelaar worden een behandelplan en doelen op jouw situatie afgestemd. Deze behandelaar blijft gedurende je verblijf daar nauw betrokken bij de stappen die je zet.

The Grange Youth Clinic (onderdeel van Changes GGZ) biedt behandelingen aan voor verslaving, eetstoornis, gedragsproblematiek en complexe mentale problemen.

Je verblijf in de kliniek bestaat uit zowel groepstherapieën als individuele gesprekken. Ook zijn er mogelijk zelfhulpgroepen en wisselen we intensieve therapie af met ontspannende en sportieve activiteiten. Na het traject krijg je bovendien in Nederland een nazorgtraject aangeboden, waarmee we de overgang naar huis nog 10 weken begeleiden.

Let op: je kunt je zowel aanmelden via Changes GGZ of via de website van The Grange Youth Clinic zelf (engelstalige website).

Changes GGZ Zuid-Afrika
Private jeugdkliniek

Klinische specialistische gezondheidszorg voor jongeren die worstelen met verslaving i.c.m. psychische of gedragsproblematiek.

Richten op de oorzaak

De behandeling in onze jeugdkliniek in Zuid-Afrika is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van de verslaving bij jongeren (18-25 jaar). Wat houdt het in stand? Dit is een belangrijke focus in onze behandelingen, omdat ons team erin gelooft dat wanneer je dit aanpakt je een sterke basis voor blijvend herstel kan leggen. Door negatieve patronen te doorbreken en je bewust te zijn van triggers kun je de kans op terugval op lange termijn verminderen.

Effectieve therapie

Onze uitgebreide therapieaanbod zorgt ervoor dat jij door middel van individuele sessies, groepstherapie of een klinische opname stapsgewijs werkt aan een duurzaam herstel.

Hulp nodig?

Ga eerst naar je huisarts of de huisartsenpost.

De huisarts kan je doorverwijzen naar Changes GGZ. Heb je een andere vraag? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"

“Ik zet cocaïne niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, drugsgebruik beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”

Ons Team

Het behandelteam van de Zuid-Afrika jeugdkliniek bestaat uit een psychiater, klinisch psychologen, (GZ-)psychologen, een maatschappelijk werker en verpleegkundigen. Binnen onze teams is een aanzienlijk deel tevens ervaringsdeskundige.

De Zuid-Afrikaanse medewerkers spreken Engels. Als je in behandeling wilt in Zuid-Afrika, is een basisbeheersing van de Engelse taal daarom noodzakelijk. Zowel bij de individuele gesprekken als groepstherapie zal Engels de voertaal zijn.

Kom ons team versterken

vacature-clinical-psychologist-aftercare

Clinical Psychologist aftercare

The Grange, Kaapstad
Cape Town
Fulltime
Bekijk vacature

Veelgestelde vragen

Heb jij vragen over de jeugdkliniek van Changes GGZ in Zuid-Afrika? Of wil je meer weten over één van onze behandelingen?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Changes GGZ biedt met de Jeugdkliniek in Zuid-Afrika verschillende behandelingen voor jongeren (18-25 jaar) met als primaire diagnose verslaving, dit kan i.c.m zowel psychische problematiek als gedragsproblematiek. Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat opname in Zuid-Afrika de zorg is die jij nodig hebt, dan bestaat de mogelijkheid dat wij adviseren om je herstel te starten in de jeugdkliniek van The Grange Youth Clinic in Zuid-Afrika.

  • Intensief klinisch traject (minimaal 6 weken)
  • Medische en psychotherapeutische zorg
  • Individuele therapie en groepstherapie
  • Verslavingszorg / persoonlijkheidsproblemen
  • Gezonde voeding

Waarom Zuid-Afrika? De reis en fysieke afstand met je thuisbasis zorgen voor een mentale afstand van negatieve invloeden en patronen die je daar hebt gecreëerd. Op onze locatie kun je op een rustige plek onder intensieve begeleiding van een deskundig team aan de slag met jouw herstel.

We richten ons op de oorzaak. De behandeling in onze jeugdkliniek in Afrika is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van de klachten. Wat houdt het in stand? Dit is een belangrijke focus in onze behandelingen, omdat ons team erin gelooft dat wanneer je dit aanpakt je een sterke basis voor blijvend herstel kan leggen. Door negatieve patronen te doorbreken en je bewust te zijn van triggers kun je de kans op terugval op lange termijn verminderen.

Changes GGZ Zuid-Afrika biedt meerdere vormen van behandeling aan:

  • Kliniekopname  privaat (The Grange Youth Clinic): Maximaal 6 weken, 24/7 (dag en nacht- opname).
  • Nazorg: 10 weken, 1x per week.

Eigen risico:

  • De zorg die wij bieden gaat ten laste van het eigen risico. Dit eigen risico is op jaarbasis minimaal € 385,- of zoveel meer je zelf hebt gekozen.
  • Je zorgverzekeraar brengt deze kosten bij je in rekening. Wanneer je het eigen risico voor dit jaar al verbruikt hebt aan andere zorg wordt het eigen risico niet opnieuw in rekening gebracht. Wij kunnen niet beoordelen hoe hoog je eigen risico is en welk gedeelte hiervan je al gebruikt hebt. Dit is voor veel mensen een groot bedrag om in 1 keer te betalen. Bij veel zorgverzekeraars kun je een betalingsregeling afspreken en het verplicht eigen risico in termijnen betalen. Vraag hiernaar bij jouw zorgverzekeraar. Er bestaan daarnaast verschillende gemeentelijke regelingen waar afhankelijk van je situatie een beroep op kan worden gedaan. Deze regelingen verschillen sterk per gemeente. Vraag hier, indien nodig, dan ook naar bij je gemeente.

Borg:

  • De jeugdkliniek van Changes GGZ in Zuid-Afrika hanteert een borg voor cliënten bij een klinisch traject van €350,-. Deze borg ontvangen cliënten (na aftrek van de gemaakte kosten) alleen terug na het geheel afmaken van de behandeling.
  • Wanneer de behandeling voortijdig wordt beëindigd wordt deze borg niet teruggestort. Met het stellen van de borg willen we je stimuleren de volledige behandeling te volbrengen omdat je zo optimaal profiteert van de behandeling en de kans op duurzaam herstel hiermee vergroot wordt.

Systeemtherapie is een belangrijk onderdeel van het behandelprogramma. We bespreken welke invloed omgevingsfactoren zoals werk, school, buurt, religie en cultuur hebben op de verslaving en op alle betrokken.

Dit is ook in onze jeugdkliniek in Zuid-Afrika van grote waarde. Juist in het buitenland zijn familie en naasten van belang voor een positief herstel. Ook zij moeten ondersteund en geïnformeerd worden en worden betrokken bij de behandeling.

De Zuid-Afrikaanse medewerkers spreken Engels. Als je wilt afkicken in Zuid-Afrika, is een basisbeheersing van de Engelse taal daarom noodzakelijk. Zowel bij de individuele gesprekken als groepstherapie zal Engels de voertaal zijn.
Naast de intensieve behandeling is er ruimte voor ontspanning. De afkickkliniek in Zuid-Afrika biedt onder andere een aangename woonkamer met tv en zeezicht en een tuin met verschillende terrassen en zitgedeeltes. Bovendien worden er dagelijks wandelingen langs de zee georganiseerd en begeleide sportsessies aangeboden.

Tijdens een behandeling is het niet toegestaan om een mobiele telefoon te gebruiken. Alleen op afgesproken tijden met jouw behandelaar is een mobiele telefoon toegestaan.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven