Verslavingen

Verslaving en problematisch middelengebruik

Professionele hulp bij verslaving

Wordt jouw leven bepaald door je verslaving? Wil je weer grip krijgen op je eigen leven? Wanneer je probeert te stoppen met gebruiken en/of je gedragsverslaving probeert te onderdrukken krijg je last van ontwenningsverschijnselen, waardoor je weer toegeeft aan je verslaving om je beter te voelen. Professionele hulp inschakelen is daarom noodzakelijk. Changes GGZ biedt professionele behandelingen aan voor iedereen met een verslaving.

Wanneer ben ik verslaafd?

Je bent verslaafd wanneer je de controle verliest over je gedrag op het moment dat je begint met het middel en/of gedraging. Je dagen worden in beslag genomen door de gedachte waar en wanneer je weer kunt gebruiken of je gedragingen tot uiting kunt brengen. Je gebruikt altijd vaker en grotere hoeveelheden dan gepland. De drang naar het middel en/of gedrag is te sterk en de verleiding te groot om te weerstaan. Je houdt je niet aan afspraken met betrekking tot je verslaving en gaat steeds meer liegen om je verslaving in stand te kunnen houden.

De problemen stapelen zich op en ook al zijn de nadelen van de verslaving groter dan de voordelen, het lukt je niet om zelfstandig te stoppen. Wanneer je probeert te stoppen met gebruiken en/of je gedragsverslaving probeert te onderdrukken krijg je last van ontwenningsverschijnselen, waardoor je weer toegeeft aan je verslaving om je beter te voelen. Professionele hulp inschakelen is noodzakelijk.

Ik heb een verslaving

Heb jij hulp nodig bij jouw verslaving? Wij bieden deskundige hulp aan. Bel ons via 088 - 242 6437 of meld je aan voor een eerste gesprek.

Ik ken iemand die hulp kan gebruiken

Ken jij iemand met een verslaving of eetstoornis? Bel ons via 088 - 242 6437 als jij je zorgen maakt om iemand.

Ik ben een verwijzer

Wilt u een patiënt verwijzen naar Changes GGZ? Wij zijn aangesloten op ZorgDomein. Bekijk alles wat u moet weten op onze verwijspagina.

Welke verslavingen behandelen wij?

Changes GGZ biedt professionele hulp bij verslaving, van middelengebruik tot gedragsverslaving. Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Middelenverslaving

Een middelenverslaving is een verslaving die in stand gehouden wordt door het gebruik van een drug of substantie, die op zichzelf verslavend is doordat het een directe werking in de hersenen heeft.

Gedragsverslaving

Een gedragsverslaving is een verslaving aan een handeling die voor iemand van belang is om zich goed of 'beter' te voelen of een kick te krijgen. Begint vaak onschuldig en kan uiteindelijk grote gevolgen hebben.

Welke behandelingen bieden wij aan?

Changes GGZ biedt behandelingen op maat aan. Zo zijn er meerdere vormen van behandeling mogelijk om een verslaving te doorbreken: een individuele behandeling voor een periode van 22 weken, een max. 22 weken durende dag/deeltijdbehandeling en een 6 weken durende klinische opname (24/7).

Individuele behandeling

Voor ons individuele behandeltraject volg jij voor een periode van 12 weken intensieve 1-op-1 therapie bij een vaste behandelaar in Breda.

Dagbehandeling

Voor een duur van max. 22 weken kom je 3 dagen per week naar onze locatie in Breda of Weert voor groeps- en individuele therapie.

Klinische opname

Voor een duur van 6 weken verblijf je 24/7 in onze verslavingskliniek in Weert waar je dagelijks een divers en intensief therapieaanbod volgt.​

In sommige gevallen is het noodzakelijk om vooraf aan één van deze behandelingen een detox bij ons te ondergaan. Dit doen wij zodat jij na het ontgiften zo optimaal als mogelijk kunt starten met jouw behandeling.

Welke therapie bieden wij?

Hulp nodig?

Ga eerst naar je huisarts of de huisartsenpost.

De huisarts kan je doorverwijzen naar Changes GGZ (Breda, Weert of Zuid-Afrika). Heb je een andere vraag? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

“Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was”

“Ik zet mijn verslaving niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, mijn (oude) drang beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”

Onze locaties

Verslavingszorg in Nederland en Zuid-Afrika

Changes GGZ biedt professionele behandelingen voor verslavingszorg aan op diverse locaties. Vanaf het intakegesprek, de detox tot aan de nazorg, wij verzorgen het gehele hersteltraject van A tot Z. Samen bepalen we welke behandeling en locatie het beste bij jou past. Hierbij kun je de keuze maken tussen ambulante dagbehandeling of klinische opname in Nederland of buitenland.

Breda

Behandellocatie voor verslaving en eetstoornis met individuele behandeling, dagbehandeling, traumabehandeling en nazorg.

Weert

Behandellocatie voor verslavingszorg met detox, voorbereidingsgroep, dagbehandeling, klinische opname (24/7) én nazorg onder één dak.

Zuid-Afrika

Behandellocatie in Zuid-Afrika met intensieve klinische opname (24/7) bij verslaving en obsessief gedrag. Voor 18-25 en volwassenen.

Changes GGZ biedt professionele hulp bij alle soorten verslaving, van middelengebruik tot gedragsverslaving. Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven