changes-ggz-verslavingen

Verslavingen

Hulp bij verslavingen

Wordt jouw leven bepaald door je verslaving? Wil je weer grip krijgen op je eigen leven? Wanneer je probeert te stoppen met gebruiken en/of je gedragsverslaving probeert te onderdrukken kan je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Dit kan volhouden lastig maken, waardoor je sneller verleid wordt toe te geven aan je verslaving om je weer wat beter te voelen. Professionele hulp bij verslaving inschakelen is daarom noodzakelijk. Door onder goede begeleiding de reden van je verslaving te onderzoeken en aan te pakken kan je de kans op terugval verkleinen.

Changes GGZ biedt professionele behandelingen aan voor verslaving met daarin een sterke focus op de onderliggende problematiek en het doorbreken van patronen.

verslavingen-changes-ggz

Hulp bij

verslavingen
Website afbeeldingen - header

Verslavingen komen in veel verschillende vormen en gradaties voor. Je kunt bij ons terecht voor een behandeling wanneer je problemen ervaart of verslaafd bent aan alcohol, cannabis, cocaïne, speed, GHB, MDMA, ketamine of slaap- of kalmeringsmiddelen. Ook bieden wij hulp voor gedragsverslavingen, zoals gokken, gamen en seks (i.c.m. middelen). Lees hier meer over de verschillende type verslavingen en ontdek onze behandelopties in binnen- en buitenland.

Wanneer ben ik verslaafd?

Wanneer ben je verslaafd? Je bent verslaafd wanneer je de controle verliest over je gedrag op het moment dat je begint met het middel en/of gedraging. Je dagen worden in beslag genomen door de gedachte waar en wanneer je weer kunt gebruiken of je gedragingen tot uiting kunt brengen. Je gebruikt altijd vaker en grotere hoeveelheden dan gepland. De drang naar het middel en/of gedrag is te sterk en de verleiding te groot om te weerstaan. Je houdt je niet aan afspraken met betrekking tot je verslaving en gaat steeds meer liegen om je verslaving in stand te kunnen houden. De problemen stapelen zich op en ook al zijn de nadelen van de verslaving groter dan de voordelen, het lukt je niet om zelfstandig te stoppen. Wanneer je probeert te stoppen met gebruiken en/of je gedragsverslaving probeert te onderdrukken krijg je last van ontwenningsverschijnselen, waardoor je weer toegeeft aan je verslaving om je beter te voelen.

Hoe krijg ik hulp bij verslaving?

Via Changes GGZ zijn verschillende soorten professionele hulp bij verslavingen mogelijk. Op onze locaties in Nederland en Zuid-Afrika is het mogelijk om volledig opgenomen te worden of in deeltijd vanuit huis aan de verslaving te werken. Dankzij ons brede behandelaanbod kunnen we tijdens jouw intake een persoonlijk behandelplan opstellen passende bij wat jij in jouw situatie nodig hebt om verder te komen.

Mogelijke behandelingen voor verslaving bij Changes GGZ

  • Individuele behandeling: met ons individuele traject volg je voor een duur van 12 weken één keer per week individuele therapie op onze behandellocatie in Breda.
  • Dagbehandeling: tijdens dit traject bezoek je voor een periode van 12 weken op werkdagen onze locatie in Breda, waar je een afwisselend, intensief schema aan groepssessies, individuele therapie en sportieve activiteiten volgt.
  • Klinische behandeling: tijdens de kliniekopname kom je 6 weken in onze verslavingskliniek in Weert of Kaapstad wonen. Je volgt een intensieve dagplanning met individuele en groepstherapieën en sportactiviteiten.

Online hulp voor verslaving

Online hulp bij verslaving kun je bij ons al tijdens je wachttijd ontvangen. Voor onze dagbehandelingen krijgen cliënten namelijk al voor hun startdatum toegang tot een speciale digitale omgeving (e-health) die je voorbereidt op de behandeling en ondersteunt in deze periode.

Lees hier meer over onze: e-health voor verslaving

 

“Dankzij mijn behandelaren heb ik mijn leven weer terug gekregen en kan ik zijn wie ik wil zijn.”

Dieuwertje

“Je moet eerlijk zijn naar jezelf en de stap durven zetten om je leven om te gooien. Als ik een moeilijk moment had kon ik altijd bij iemand terecht,  zo heb ik enorm veel aan de ervaringsdeskundigen gehad, ik had vaak maar een paar woorden nodig en ze begrepen me direct.”

Benjamin

“Bedankt dat we samen mijn leven aan mezelf hebben kunnen teruggeven”

Boris

Maak kennis met onze locaties

Breda | Weert | Zuid-Afrika

Changes GGZ biedt verschillende professionele behandelingen voor verslavingen aan op diverse locaties in Nederland en het buitenland. Op deze locaties kun je in een veilige, vertrouwde omgeving werken aan je toekomst. Onze behandelteams staan voor je klaar. Mocht een kliniekopname nodig zijn kun je terecht op onze locatie in Weert of Zuid-Afrika. Dagbehandelingen bieden we aan in Breda en Weert. In Weert kun je bovendien ook opgenomen worden voor de detox.

Vanaf het intakegesprek, de detox tot aan de nazorg, wij verzorgen het gehele hersteltraject van A tot Z voor je. Samen bepalen we welke behandeling en locatie het beste past bij wat jij nu nodig hebt.


changes-ggz-hoge-mosten

Breda

Op onze dagbehandelinglocatie Hoge Mosten in Breda helpen we cliënten door middel van deeltijdbehandelingen met het doorbreken van een verslaving.

Hoge Mosten 64, verdieping 3
4822 NH, Breda
Contact: 088 242 6437
> Bekijk meer van deze locatie


 

afkickkliniek-alcohol

Weert

In ons centrum voor verslaving Promentis in Weert helpen we cliënten door middel van klinische opname, detox of dagbehandeling herstellen van verslaving.

Kazernelaan 101, gebouw 28
6006 SP Weert
Contact: 0413-820428
> Bekijk meer van deze locatie

 


 

Verslavingskliniek Zuid-Afrika

Zet stappen naar een toekomst vrij van verslaving in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika.

Kaapstad, Zuid-Afrika
Contact: 088 242 6437
> Bekijk meer van deze locatie

 


%
Trevedenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Trevedenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons

Hulp bij verslaving nodig? Plan je intake

Hulp nodig? Wij helpen je bij je verslaving. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Neem contact op

    Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacy statement van Changes GGZ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.