Behandeling verslaving

behandeling-verslaving

Op zoek naar een behandeling voor verslaving? Changes GGZ helpt je naar langdurig herstel. We bieden professionele verslaving behandelingen gericht op de onderliggende oorzaak en problematiek van jouw verslaving. Wij geloven dat een verslaving onder controle krijgen, meer inhoudt dan afkicken alleen. Door het onderliggende probleem aan te pakken, krijg je controle op wat jouw drang naar drugs, alcohol of andere verdovende middelen of bepaald gedrag veroorzaakt. Ons team van deskundigen staat voor je klaar om jou of je dierbare te helpen met een succesvolle verslaving behandeling.

behandeling-verslaving

Hulp bij verslaving

Onze behandelmethodes voor een verslaving

De rode draad in onze verslaving behandelingen ligt bij onze unieke evidence based methode. Voor de behandeling van verslaving vormt het 12 stappen Minnesota model een belangrijk leidraad. Dit zorgt ervoor dat jij door middel van individuele sessies en groepstherapieën stapsgewijs werkt aan jouw herstel. Het is een bewezen methode die inzicht geeft in je verslaving en zorgt voor sterke handvatten waar jij straks in je dagelijks leven houvast aan hebt. Onze behandeling voor verslaving wordt op jou persoonlijk afgestemd. Jij en jouw zorgbehoefte staat centraal in onze verslaving behandeling, waarin cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie en systeemtherapie een rol spelen om het onderliggende probleem te achterhalen.

Welke verslaving behandelingen bieden wij aan?

Tijdens je intake maken we kennis met elkaar en geven we je persoonlijke behandelplan vorm. Changes GGZ biedt op diverse locaties in Nederland en Zuid-Afrika verschillende behandelingen aan waarmee we iemand zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig kunnen begeleiden. De intensiviteit van de behandeling hangt af van jouw situatie en hulpvraag. Je kunt bij ons terecht voor de volgende behandelvormen:

Individuele behandeling verslaving

Met ons individuele traject volg je voor een periode van 12 weken één keer per week individuele therapie op onze behandellocatie in Breda.

Ambulante dagbehandeling verslaving

Hiermee doelen we op onze 3-daagse dagbehandeling voor verslaving. Tijdens dit traject bezoek je 12 weken op werkdagen onze locatie in Breda of Weert en volg je een afwisselend, intensief schema aan groepssessies, individuele therapie en sportieve activiteiten.

Klinische behandeling verslaving

Tijdens de kliniekopname kom je 6 weken naar onze verslavingskliniek in Weert of Kaapstad. Je volgt een intensieve dagplanning met individuele en groepstherapieën en sportactiviteiten, waardoor je weg van je eigen omgeving in alle focus kunt werken aan jouw herstel.

Detox

In ons verslavingscentrum in Weert hebben we een speciale detoxafdeling, waar gespecialiseerd zorgpersoneel je helpt bij de eerste stappen naar herstel. Detoxen zorgt ervoor dat jij ontgift van verslavende middelen en clean aan je behandeltraject kunt beginnen.

Welke behandeling past bij jou?

We bieden verschillende behandelingen bij verslaving aan. Heb je hulp nodig bij je verslaving? Je kan je direct via onze site aanmelden door middel van het inschrijfformulier. Binnen één werkdag neemt een collega contact met jou op om je situatie, wens en de mogelijkheden voor dagbehandeling, detox of de afkickkliniek te bespreken. Tijdens het intakeproces dat volgt gaan we daar dieper op in en bepalen we welke behandeling jou zal helpen weer grip op je leven te krijgen. Voordat je start met de behandeling kan het nodig zijn dat je eerst een detox doet. Tijdens je intakegesprek wordt dit met je afgestemd.

groepsruimte-behandeling-bij-verslaving

Maak kennis met onze locaties

Changes GGZ biedt behandeling bij verslaving op verschillende locaties in Nederland en Zuid-Afrika aan. We hebben verschillende klinieken waar je behandeld kan worden. Tijdens je intakegesprek zal worden bepaald welke behandellocatie het beste bij zal dragen aan jouw herstel. Maak kennis met onze behandellocaties voor verslaving:

Voor een leven in herstel heb ik de behandeling van Changes nodig gehad

“Liegen, bedriegen, stelen en gokken dat is waar ik mee bezig ben geweest, 6 jaar van mijn leven. Het begon op de machines en eindigde op internet waar het nog veel harder ging. Door de behandeling bij Changes heb ik zoveel geleerd en ingezien dat ik mijzelf kan weerhouden van mijn verslaving: gokken. Ik geniet nu weer van de kleine en waardevolle dingen in het leven. Voor een leven in herstel heb ik de behandeling van Changes nodig gehad, anders had ik het echt niet gered. Maar vandaag pas ik toe wat ik mede door hen geleerd heb.”

Jos (39 jaar)

Gokverslaving

Eindelijk kan ik een nieuw hoofdstuk schrijven

“Mijn leven was een drama… Het begon bij vrijdag en zaterdag drinken, daarna kwam de donderdag erbij en voor ik het wist, kon ik de supermarkt niet meer uitlopen zonder alcohol gekocht te hebben. Achter mijn rug om, heeft mijn moeder Changes ingeschakeld. Ik wist, dit is mijn kans, ik wil dit leven niet meer, ik wil weer terug naar de oude Sharon. Voor ik het wist, zat ik in het vliegtuig naar de kliniek van Changes. Ik kwam mezelf daar enorm tegen, je werkt daar zo hard aan jezelf, je wordt met je neus op de feiten gedrukt, en dat kan soms pijn doen. Ook gaan ze met je aan de slag van, waar komt het nu eigenlijk vandaan, en waarom is het zo gelopen.. Ik ben daar nu achter, en dat is heel fijn om te weten, om een terugval te voorkomen.”

Sharon (25 jaar)

Alcoholverslaving

Ik heb weer grip op mijn leven

“De behandeling bij Changes heeft mijn leven gered en ik heb ervoor gezorgd dat mijn herstel behouden is gebleven tot op heden. Wat voor mij een eye opener was is dat ik aan de geestelijke ziekte van verslaving leed, er niets aan kon doen dat ik hieraan leed maar dat ik wel verantwoordelijk ben voor de oplossing/herstel. Ik heb tijdens deze verslaving behandeling ingezien dat ik mijn naasten veel pijn had gedaan en vooral ook mijzelf. Wat er met uitgaan in is geslopen was uiteindelijk een fysieke verslaving geworden welke 3 jaar lang mijn hele leven heeft beheerst. Nu ben ik 2 jaar en 3 maanden clean en de meeste dagen serene. Ik heb weer grip op mijn leven en ben aan het groeien op alle vlakken.”

Jasper (29 jaar)

GHB-verslaving

Nazorg behandeling verslaving

Na je behandeling keer je terug naar je normale leven, maar je hoeft het niet meteen alleen te doen. Om deze overgang vanuit het behandeltraject zo soepel mogelijk te laten lopen, zal je tijdens het proces hier uitgebreid op worden voorbereid. Bovendien kan je nadien gebruik maken van onze nazorg. In dit traject word je nog een aantal weken ondersteund door deskundigen uit het team van Changes GGZ. Mocht je merken dat er een oude gewoonte weer naar boven komt, kun je hier met onze steun op inspelen.

Wat zijn de kosten voor een verslaving behandeling?

Wat kost een behandeling voor verslaving? De kosten van de behandeling worden vergoed door je zorgverzekering, wel zal een wettelijke eigen risico (van minimaal €385,- per jaar) in rekening worden gebracht.

Aanmelden voor een behandeling in de verslavingskliniek van Changes GGZ

Wil je hulp voor jouw verslaving? We bieden bij Changes GGZ verschillende behandelingen voor volwassenen en jongvolwassenen aan. Je kunt je via de website direct bij ons aanmelden. Vervolgens krijg je een telefonisch gesprek met een van onze casemanagers om jouw aanmelding te bespreken en je te plannen voor het tweedelige intakegesprek met onze psycholoog en psychiater. Daarna volgt een adviesgesprek en wordt met jou afgestemd of je behandeltraject op onze dagbehandeling of in de kliniek plaatsvindt.

Zoek je als verwijzer een goede verslaving behandeling voor je cliënt? Bekijk deze pagina voor meer informatie: verwijzers.

Neem vrijblijvend contact op

Heb jij hulp nodig bij je verslaving? Je kan dankzij onze korte wachttijd snel geholpen worden. Vul onderstaand formulier in. We nemen contact met je op over je aanmelding en de volgende stappen.

Direct iemand telefonisch spreken? We zijn telefonisch bereikbaar op: 088 242 6437!

Hulp nodig bij je verslaving? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op

  • Hidden