Voorkomen van gokverslavingen?

De Nederlandse Kansspelwet bevat een aantal regels die gericht zijn om de kans op een gokverslaving zoveel mogelijk te beperken. Zo geldt er een leeftijdsgrens om binnen te mogen komen bij casino’s en gokhallen. Kansspelaanbieders moeten toezicht houden op het speelgedrag en ingrijpen wanneer dat nodig is. De recente wijzigingen in de wet zorgen er tevens voor dat anoniem online gokken binnenkort niet langer mogelijk is; je moet dan je Burgerservicenummer invullen om een account aan te maken. Ondanks alle door de overheid getroffen maatregelen komen gokverslavingen nog altijd heel vaak voor.

Wil je jouw gokverslaving overwinnen?

Maak een afspraak zodat we samen met jou de meest geschikte behandeling kunnen bepalen.

Ben ik verslaafd aan gokken?

De symptomen van een gokverslaving zijn vaak lastig te identificeren, omdat de meeste gokverslaafden heel goed zijn in het verborgen houden van hun probleem. Als je zelf verslaafd bent aan gokken, ga je daar helemaal in op. Daardoor ga je je studie en/of werk steeds meer verwaarlozen. Omdat je je gokgedrag angstvallig verborgen probeert te houden voor je partner, je familie en je vrienden, kom je in een sociaal isolement terecht. Dat gaat gepaard met schuldgevoelens, angsten en depressieve gevoelens. En dan zijn er natuurlijk nog de financiële problemen waar je ongetwijfeld in terecht komt. Je probeert wanhopig je schulden weg te werken door te winnen met gokken, maar dat leidt er uiteindelijk toe dat je alleen maar dieper in de schulden zakt

Door de behandeling bij Changes heb ik zoveel geleerd en ingezien dat ik mijzelf kan weerhouden van mijn verslaving: gokken. Ik geniet nu weer van de kleine en waardevolle dingen in het leven. Ik heb veel aan de nazorg gehad en tegenwoordig bezoek ik nog wekelijks meetings om met fellows te delen hoe ik nu met het leven om ga.

Jos

39 jaar

goverslaving-changesggz

Blijvend herstel

Blijvend herstel van een gokverslaving is mogelijk. Daarvan zijn wij overtuigd. Om dit te bereiken, is onze aanpak misschien anders dan je gewend bent. Dit is meteen het eerste patroon dat we doorbreken. Het is tijd om het roer met beide handen vast te grijpen en de regie over jouw leven terug te krijgen. Zet de eerste stap naar echt herstel.

Changes GGZ biedt hulp bij je gokprobleem

Het kan ontzettend moeilijk zijn om toe te geven dat je een gokprobleem hebt. Maar vroeg of laat wordt je keihard geconfronteerd met je schulden en verslaving. Het erkennen van je problemen is de eerste stap die je moet nemen om er iets aan te doen. Changes GGZ kan jou helpen om voorgoed van je gokverslaving af te komen. Onze specialisten beschikken over veel kennis en expertise op het gebied van gokverslavingen en maken graag samen met jou een plan voor je behandeling. Een deel van onze specialisten is tevens ervaringsdeskundige, dus zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat in het proces om te stoppen met gokken.

Heb je het vermoeden dat je een gokprobleem hebt en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan vooral contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 088-2426437 of per mail via info@changesggz.nl.

intakelocatie changes ggz breda ulvenhoutselaan
ambulante dagbehandeling changes ggz hoge mosten breda
VERSLAVING

Wachttijden

Laatste update: 04/10/2023
  • Intake binnen 2 weken
  • Individuele behandeling Breda 6 maanden wachttijd
  • Ambulante behandeling Breda 8-16 weken wachttijd
  • Ambulante behandeling Weert directe instroom
  • Klinische behandeling Weert 4-15 weken wachttijd
  • Klinische behandeling Zuid-Afrika 4-5 weken wachttijd

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met ons, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

 

Tijd voor een nieuwe koers

Heb je hulp nodig bij het overwinnen van je gokverslaving? Bel ons via 088-2426437 of vul onderstaand formulier in. Nadat we je gegevens hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en de behandelopties door te spreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.