Aanmeldprocedure bij eetstoornis

Wat kun je verwachten als jij je wilt aanmelden bij Changes GGZ? Wij leggen het in een aantal stappen uit voor je uit.

Hoe ziet de aanmeldprocedure eruit?

De aanmeldprocedure bij Changes GGZ bestaat uit een 5-tal stappen, namelijk: aanmelding, kort gesprek & vragenlijst, wachtlijst intake, intakegesprek (2 a 3 delen), adviesgesprek en start behandeling. Bekijk hieronder per stap wat er besproken wordt en hoe jij je zo goed als mogelijk kunt voorbereiden. Heb je vragen over de aanmeldprocedure van Changes GGZ? Bel ons via: 088 242 6437.

Stap 1

Meld je aan

Aanmelden kan zowel telefonisch als online via het aanmeldformulier op onze website

Stap 1

Stap 2

Kort gesprek & vragenlijst

Na jouw aanmelding bellen wij jou om samen te kijken wat er nodig is om jouw dossier compleet te maken. Ook zullen we je een vragenlijst toesturen die noodzakelijk is voor de verdere vervolgstappen.

Let op: verwijsbrief, labwaarden en (misschien) ECG zijn noodzakelijk.

Stap 2

Stap 3

Wachtlijst intake

Zodra alle benodigde gegevens binnen zijn zullen we bekijken of een intake passend is voor jou.

Binnen 2 weken na ontvangst van alle benodigde gegevens ontvang je een terugkoppeling of je op de wachtlijst voor een intake geplaatst zult worden of dat we je geen passende behandeling kunnen bieden.

Wanneer een intake passend is krijg je een uitnodiging voor de intake, afhankelijk van de lengte van de wachtlijst kan dit tot een aantal weken tot maanden duren.

Let op het kan zijn dat je labwaarden/ECG dan verouderd zijn en dat we voor aanvang van de intake nieuwe gegevens zullen moeten opvragen.

Stap 3

Stap 4

Intakegesprek (deel 1 , 2 en eventueel 3)

Tijdens deze (online) intakegesprekken wordt besproken welke behandeling het meest passend is en worden eventuele behandeldoelen besproken.

Bij een positief behandeladvies word je op de wachtlijst voor de behandeling geplaatst en vragen we indien nodig toestemming van de zorgverzekering aan voor de beoogde behandeling.

In geval van een negatief behandeladvies zal er een terugverwijzing worden gedaan naar je huisarts/verwijzer, indien mogelijk voorzien van een passend behandeladvies.

Stap 4

Stap 5

Adviesgesprek

Na afloop van het intakegesprek vindt er een adviesgesprek plaats waarbij het behandeladvies samen met jou wordt besproken.
Stap 5

Stap 6

Start behandeling

Volgens planning zal jouw behandeling starten op één van onze locaties in Breda (dagbehandeling) of in Halsteren (klinische opname).

Stap 6

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij, of een dierbare van jou, hulp nodig? Wij helpen je bij het overwinnen van jouw eetstoornis. Vul het online aanmeldformulier in en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om de aanmelding en vervolgstappen met je te bespreken.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Welke behandeling heeft jouw voorkeur?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven