Help, mijn kind heeft een eetstoornis

Home » Blog » Help, mijn kind heeft een eetstoornis

Een verstoord lichaamsbeeld, oncontroleerbare eetbuien of een eetobsessie: eetstoornissen zijn er in vele soorten en maten. De behandeling van een eetstoornis is dus voor iedereen anders. Als ouder wil je er waarschijnlijk alles aan doen om jouw kind zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens dit herstel. Maar wat kan je als ouders doen om jouw kind te helpen? Wij zetten een aantal nuttige tips voor je op een rij.

Hoe kan je jouw kind helpen?

Is jouw kind gediagnosticeerd met een eetstoornis? Je wilt jouw kind helpen bij dit gevecht tegen de eerstoornis, een eetstoornis bij kinderen kan enorme impact hebben. Lees hier meer over eetstoornis gevolgen.

Maar wat kun je doen? En hoe zorg je ervoor dat je zelf en de rest van het gezin er niet aan onder door gaat? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij, zodat jij jouw kind zo goed mogelijk kunt ondersteunen.

  1. Samen sta je sterk
    Het is belangrijk dat jouw kind weet dat hij/zij niet alleen staat. Geef aan dat je jouw kind wilt helpen tijdens het herstel.
  2. Een eetstoornis is geen keuze
    Het is belangrijk om te beseffen dat het krijgen van een eetstoornis geen keuze is. Jouw kind kan zich schamen of schuldig voelen dat hij/zij een eetstoornis heeft. Laat je kind weten dat hij/zij hier niet voor gekozen heeft, maar dat jouw kind wel invloed heeft op de keuze om te herstellen van een eetstoornis.
  3. Hulp inschakelen
    Een eetstoornis is een ziekte. Schakel daarom professionele hulp in. Elke eetstoornis is anders, waardoor een behandeling op maat heel belangrijk is. We raden je daarom aan om met verschillende zorgverleners in gesprek te gaan om te bepalen welke behandeling het beste past bij jouw kind. Het is hierbij belangrijk dat er een klik is tussen jouw kind en de zorgverlener. Lees hier meer over onze eetstoornis behandeling voor jongeren.
  4. Complimenten geven
    In het herstel zal jouw kind leren positiever naar zichzelf te kijken en leren om weer van zichzelf te houden. Het is daarbij belangrijk dat jouw kind alle steun van jou kan gebruiken. Complimenten tijdens het herstel zijn heel effectief.
  5. Een terugval is geen stap terug
    Tijdens het herstel kan het voorkomen dat jouw kind een terugval heeft. Dit betekent niet dat alle behandelingen voor niets zijn geweest en dat jouw kind weer helemaal opnieuw kan beginnen. Vaak is een terugval een moment voor reflectie, wat is er al wel heel goed gegaan? Zo kan jouw kind ervoor zorgen dat het niet nog een keer gebeurt.

Meer weten over onze behandelingen?

Bij Changes GGZ vinden we het belangrijk dat het gezin ook wordt betrokken bij de behandeling en het herstel van jouw kind. Wil je meer weten over onze behandelmethoden bij een eetstoornis of eetstoornis kliniek voor jeugd? Neem dan contact met ons op. Wij bieden professionele behandelingen aan voor boulimia, anorexia, binge eating disorder (BED) en ‘Andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis’ (voorheen NAO). Wij helpen je graag. Laat je contactgegevens achter, dan neemt een van onze collega’s zo snel mogelijk contact met je op. Liever iemand direct spreken? Bel naar 088 242 6437.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij, of een dierbare van jou, hulp nodig? Wij helpen je bij het overwinnen van jouw eetstoornis. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven