E-health GGZ

E-health wordt steeds populairder en heeft met name door de pandemie een flinke vlucht gemaakt. Nu de maatschappij steeds meer digitaal is ingesteld blijkt het een mooi, ondersteunend hulpmiddel in de zorg te zijn voor zowel cliënt als behandelaar. Hoe werkt e-health in de GGZ? Bekijk hieronder onze uitleg over GGZ e-health en ontdek hoe wij dit inzetten om onze cliënten te helpen.

ehealth-ggz

E-health GGZ

Wat is e-health?

De letterlijke vertaling van e-health is elektronische gezondheid. Het is een verzamelwoord voor digitale toepassingen in de zorg die de gezondheid en de gezondheidszorg ondersteunen of verbeteren. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een app of een digitale leeromgeving. E-health is een efficiënt, ondersteunende middel aan het worden die de zorg toegankelijker maakt en mensen en instanties aan elkaar kan verbinden zonder dat een fysieke ontmoeting op locatie nodig is.

E-health GGZ

E-health wordt al volop in de zorg gebruikt. Zonder dat je het door hebt, zal je er waarschijnlijk al eens in aanraking mee zijn gekomen. Denk maar aan een app om een afspraak met je huisarts in te plannen of een omgeving om je ziekenhuisuitslagen in te zien. Er zijn verschillende manieren om het in te zetten. Ook binnen de GGZ zien we steeds meer e-health toepassingen die de cliënten ondersteunen bij hun aanmelding of behandelingen binnen een zorgtraject.

Hoe zetten wij e-health in bij onze behandeltrajecten?

We vinden het belangrijk dat ons zorgaanbod past bij de behoefte van de cliënt die we helpen. Bij Changes GGZ wordt e-health momenteel ingezet als digitale ondersteuning om cliënten die wachten op een ambulante eetstoornis of verslaving behandeling te helpen deze wachttijd te overbruggen. De cliënt krijgt na aanmelding voor de ambulante eetstoornis behandeling of ambulante verslaving behandeling toegang tot deze speciale digitale omgeving. Ze vinden binnen de e-health eetstoornis of e-health voor verslaving onder andere ondersteunende en voorbereidende informatie, tips en oefeningen waarmee ze voorafgaand aan de behandeling kunnen starten.

Lees hier meer over hoe wij onze cliënten tijdens de wachttijd al helpen met onze Startmodule!