Jos

jos psycholoog bij changes ggzMijn naam is Jos van der Kuijl; vader van twee kleine wonderen en psycholoog bij Changes GGZ. Ik geef mijn leven graag zin door iets voor anderen te betekenen en haal hier veel voldoening uit. Mijn streven is om ‘stenen’ te helpen verleggen in het leven van anderen met positieve veranderingen tot gevolg.

In mijn werk doe ik dit vol enthousiasme door mensen te helpen op een gezonde manier met problemen om te gaan en niet gebruikte mogelijkheden beter te benutten. Samen met hen bewandel ik graag de weg naar meer acceptatie van wat niet te veranderen is en verandering op de vlakken waar dit wel mogelijk en gewenst is. Ik bied mensen hiervoor een veilige omgeving waarin we samen werken aan o.a. meer zelfinzicht, verandering in disfunctionele overtuigingen en patronen, een gezonde manier van omzien naar eigen behoeften, een realistischer zelfbeeld, meer bewustwording van de aanwezige keuzes en helpende gedragsveranderingen. Uitgangspunt hierbij is de unieke krachten en kwaliteiten van mensen goed tot hun recht te laten komen. Het geeft mij dan ook veel voldoening als mensen steeds meer gaan inzien hoe uniek en bijzonder ze eigenlijk zijn. Ik ben enorm dankbaar dat mijn werk bovenstaande bijna dagelijks voor me mogelijk maakt!

Persoonlijk hecht ik veel waarde aan onvoorwaardelijke acceptatie, gelijkwaardigheid, oprechtheid, optimisme, gezonde relativering, humor en persoonlijke groei. Deze begrippen kenmerken dan ook mijn therapeutische werkwijze.

Verder breng ik graag tijd door met mijn gezin en kan als ontspanning erg genieten van de natuur en muziek.