Oxazepam ontwenningsverschijnselen

Welke ontwenningsverschijnselen heeft oxazepam?

Ontwenningsverschijnselen oxazepam

Bij het afkicken van een oxazepam verslaving kunnen verschillende ontwenningsverschijnselen opspelen. Deze ontwenningsverschijnselen van oxazepam verschillen per persoon en zijn afhankelijk van de situatie waar je in zit. De lengte van de verslaving, het gebruik en de lichamelijke gezondheid kunnen allemaal van invloed zijn op de oxazepam afkickverschijnselen die je tegenkomt.

Het wordt sterk aangeraden om met begeleiding te gaan afkicken van oxazepam, omdat de ontwenningsverschijnselen voor terugval of een overdosis kunnen zorgen, of soms zelfs levensbedreigend kunnen zijn. Ga je afkicken van een oxazepam verslaving? Dan kan dit bijvoorbeeld met een behandeling in een afkickkliniek

Changes GGZ Halsteren Behandelaar

Ik wil een medewerker spreken

Heb je vragen over Changes GGZ en wil je graag met één van onze medewerkers spreken? Bel ons via 088 - 242 6437.

Ik wil teruggebeld worden

Wil je liever dat één van onze medewerkers jou terugbelt? Laat dan je gegevens achter in ons terugbelformulier.

Ontwenningsverschijnselen oxazepam: korte termijn

Als je besluit om te stoppen met het gebruik van oxazepam wanneer je verslaafd bent, dan ben je al op de goede weg. Dit is namelijk de eerste stap richting herstel. Dit kan wel heel zwaar zijn vanwege de afkickverschijnselen van oxazepam. Deze kunnen snel over zijn, maar sommige kunnen ook langer aanhouden. Gaan de afkickverschijnselen van oxazepam snel over? Dan spreken we van korte termijn ontwenningsverschijnselen oxazepam. Deze kunnen er als volgt uit zien:

  • Trillen
  • Zweten
  • Spierpijn
  • Een drang naar oxazepam
  • Hartkloppingen
  • Spierkrampen

Ontwenningsverschijnselen oxazepam: Lange termijn

Afkicken van je oxazepam verslaving gaat niet zonder slag of stoot. Er gaat vaak een langere periode overheen. Zo zijn er ook ontwenningsverschijnselen oxazepam die langer aanhouden. Dit kunnen zijn:

  • Slapeloosheid
  • Prikkelbaarheid
  • Angst
  • Onrust
  • Opgejaagd gevoel
  • Overgevoelig worden voor licht, geluid en aanraking

Terugval

Oxazepam is zeer verslavend. Als je te maken krijgt met een oxazepam verslaving is het verstandig om te gaan afkicken onder begeleiding. Door de ontwenningsverschijnselen oxazepam wordt de kans op terugval groter. Met specialistische begeleiding kun jij ervoor zorgen dat je op een gezonde manier afkickt van je oxazepam verslaving.

Rachelle, 36 jaar

Mijn omgeving zag mijn medicijnverslaving met lede ogen aan en maakte zich ernstig zorgen. Pas toen ik geen werk, vrienden en sociale contacten meer overhad, ben ik op zoek gegaan naar hulp. Ik kwam Changes GGZ online tegen en dit leek mijde instelling die het beste bij mij paste. Dit gevoel is vanaf het begin af aan bevestigd. Na een intense detox, kliniekopname en goede nazorg ben ik weer opgebloeid. Ik ga nu weer stilletjes aan de wijde wereld in, maar nu zonder escape en dealend met het leven zoals het is.

Hulp bij een medicijnverslaving

Changes GGZ

Een oxazepam verslaving kan zeer vervelende gevolgen hebben. Het is dan ook van essentieel belang dat je professionele hulp krijgt om van je verslaving af te komen. Changes GGZ kan je hierbij helpen. Wij bieden een gespecialiseerde behandeling op maat waarbij de focus ligt op duurzaam herstel. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Of heb je behoefte aan hulp bij het overwinnen van je oxazepam verslaving? Bel ons vrijblijvend op telefoonnummer: 088-242 6437. Je staat er niet alleen voor.

Intensief en bewezen

Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.

Persoonlijk en huiselijk

Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen of een kliniekopname nodig is, of dat je ambulant geholpen kan worden. We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen. In dat geval ben je welkom bij ons in Breda. Maar het kan voor jouw herstel ook nodig zijn dat je afreist naar Zuid-Afrika of opgenomen wordt in onze kliniek in Weert. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven