Drugsverslaving

Kies voor hulp bij een drugsverslaving

Drugsverslaving

Niemand kiest voor een drugsverslaving. Je bent dan ook niet in één keer verslaafd, de verslaving ontwikkelt zich geleidelijk.

Het gebruik begint onschuldig, maar gaandeweg verlies je er steeds meer de controle over. Totdat de verslaving je leven overneemt. Op een gegeven moment herken je jezelf niet meer terug. Je zit in een vicieuze cirkel waar je alleen en zonder professionele hulp niet meer uitkomt. Wil je aan de slag met een passende drugsverslaving behandeling? Maak een afspraak en zet de eerste stap naar het overwinnen van je drugsverslaving.

ervaringen-changes-ggz

Ik wil een medewerker spreken

Heb je vragen over Changes GGZ en wil je graag met één van onze medewerkers spreken? Bel ons via 088 - 242 6437.

Ik wil teruggebeld worden

Wil je liever dat één van onze medewerkers jou terugbelt? Laat dan je gegevens achter in ons terugbelformulier.

Afkicken van drugs?

Het afkicken van drugs is moeilijk. Je lichaam en geest moeten wennen aan de gestopte inname van de drugs. Onze specialisten kunnen je helpen met ambulante zorg of in onze afkickkliniek voor drugs. Samen met jouw bepalen we welke behandeling voor jouw drugsverslaving het beste is.

Drugsverslaving behandeling en detox

Changes GGZ start de drugsverslaving behandeling meestal met een detox behandeling. Je mag dan geen verslavende middelen meer gebruiken, zodat de verslavende stof uit je lichaam verdwijnt. We noemen dit ‘detoxificatie’ of ‘ontgifting’. Je kunt thuis stoppen met drugs of in een van onze ontwenningsklinieken.

Ontgifting duurt enkele 1 tot 3 weken. Waar nodig kan iemand ook medicijnen krijgen, zodat hij minder last krijgt van de ontwenningsverschijnselen. Na de detox behandeling is het belangrijk om van de drugs af te blijven. Onze specialisten van de locatie Promentis kunnen je in de detox daarbij helpen en begeleiden je intensief gedurende het proces. Na je detox stroom je direct door naar de klinische behandeling in Weert of Zuid-Afrika.

Wanneer heb ik een drugsverslaving?

Wanneer heb je een drugsverslaving? Wanneer valt jouw drugsgebruik onder de categorie drugsverslaving? We hebben een aantal signalen voor je op een rij gezet.

  • Gebruik je drugs om je beter te voelen?
  • Als je drugs gebruikt, gebruik je dan meer dan je van plan was?
  • Krijg je klachten als je een tijdje geen drugs gebruikt?
  • Maak je ruzie met familie of vrienden over drugs?
  • Heb je wel eens geprobeerd om te minderen of te stoppen met drugs?
  • Probeer je jouw drugsgebruik te ontkennen en te verhullen?
  • Heb je wel eens afspraken afgezegd, niet naar je werk of school gegaan vanwege het gebruik van drugs?

Denk je dat je een drugsverslaving hebt? Maak een afspraak, dan helpen we je met de behandeling van je drugsverslaving.

Gevolgen drugsverslavingen

  • Je hebt last van slapeloosheid. Je piekert veel en hebt het gevoel gevangen te zitten in een vicieuze cirkel. Ook al zijn de nadelen van het gebruik groter dan de voordelen, stoppen lijkt geen optie.
  • Je bent onverschillig. Door het gebruik raak je steeds meer afgevlakt en ben je emotioneel helemaal uit balans.
  • Je isoleert jezelf en relaties gaan stuk. Voor je partner, familie en vrienden wil je je verslaving zoveel mogelijk verborgen houden. Je omringt je met andere mensen met dezelfde levensstijl en verwaarloost degene die echt om je geven.
    Schommelend gewicht. Door het gebruik houdt je er een ongezonde levensstijl op na wat je gewicht beïnvloedt. Je ervaart lichamelijke klachten. Zowel geestelijk als lichamelijk put je jezelf uit.
  • Je bent paranoïde. Je verliest de realiteitszin.

Verschillende categorieën drugs

Drugs zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën: verdovend, stimulerend en hallucinerend. Al valt een drug soms ook onder meerdere categorieën. XTC bijvoorbeeld is een stimulerend middel, maar kan ook hallucinerend werken.

  • Verdovende middelen: alcohol, slaap- en kalmeringsmiddelen, heroïne, GHB, opium en cannabis (wiet, hasj en marihuana).
  • Stimulerende middelen: cocaïne (coke), MDMA (XTC) en amfetamine (speed).
  • Hallucinerende middelen: LSD, paddo’s, ketamine en DMT.

De hulp die jij nodig hebt

Changes GGZ biedt behandelingen aan voor iedereen die problemen ervaart of verslaafd is aan: drugs zoals cannabis, cocaïne, speed, GHB, MDMA, en ketamine. Ook bieden wij hulp voor gedragsverslavingen zoals: gokken, gamen en seks (i.c.m. middelen). Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat klinische opname noodzakelijk is, dan staat ons professionele behandelteam in Weert of Zuid-Afrika voor je klaar. Hiernaast bestaat er de mogelijkheid tot ambulante hulpverlening in onze vestiging in Breda.

Hulp bij een drugsverslaving

Changes GGZ

Onze academisch geschoolde specialisten hebben ruimschoots ervaring binnen de verslavingszorg. Zij zetten hun expertise in om jouw drugsverslaving en de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een drugsverslaving.

Intensief en bewezen

Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.

Persoonlijk en huiselijk

Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen of een opname in een afkickkliniek voor drugs nodig is, of dat je ambulant geholpen kan worden. In dat geval kan je tijdens je behandeling thuis blijven wonen en kom je in deeltijd naar de behandellocatie. We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen. In dat geval ben je welkom bij ons in Breda of Weert. Maar het kan voor jouw herstel ook nodig zijn dat je afreist naar Zuid-Afrika of naar onze afkickkliniek in Weert gaat. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past en begeleiden we je naar een toekomst zonder verslaving.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven