Afkicken van een drugsverslaving

Kies voor hulp bij een drugsverslaving

Afkicken van drugs

In een verslavingskliniek kan jij afkicken van drugs en herstellen van je drugsverslaving. Stoppen met drugs is de eerste stap naar een toekomst waarin je niet meer afhankelijk bent van de verdovende middelen. Bij sommige drugs is het zelfs erg gevaarlijk om plotseling te stoppen.

Het is dan ook aan te raden om onder begeleiding van een afkickkliniek jouw detox te voltooien. Hier krijg je de beste professionele begeleiding om je op een mentaal en fysiek gezonde manier van de drugs af te helpen.

ervaringen-changes-ggz

Ik wil een medewerker spreken

Heb je vragen over Changes GGZ en wil je graag met één van onze medewerkers spreken? Bel ons via 088 - 242 6437.

Ik wil teruggebeld worden

Wil je liever dat één van onze medewerkers jou terugbelt? Laat dan je gegevens achter in ons terugbelformulier.

Afkicken van drugs in een afkickkliniek

Als je drugs gebruikt, raakt je lichaam gewend aan de middelen en het effect ervan. Wanneer je plotseling stopt met het innemen van de drug zal je lijf moeten wennen dat het niet meer krijgt waar het om vraagt. Daardoor kunnen ontwenningsverschijnselen optreden. In een afkickkliniek krijg je de begeleiding en eventuele medicatie die je nodig hebt om verschijnselen te verminderen en deze eerste belangrijke fase door te komen. Dit noemen we ook wel de detox. Hieronder lees je meer over onze behandelmethodes voor afkicken van drugs.

Behandelmethodes drugsverslaving

Na de detox ben je clean en begint je behandeltraject. Het traject dat je volgt wordt bij de intake met je afgestemd. Onze behandelmethode bestaat uit een intensieve behandeling gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen 12-stappenmodel. Door middel van individuele en groepstherapie word je door onze deskundige, professionele collega’s – waarvan sommigen ook zelf ervaringsdeskundige zijn – in een veilige omgeving geholpen naar een leven zonder verslaving.

Kliniek voor afkicken van drugs

Je kunt op twee manieren je behandeling starten. Bij een klinische behandeling kom je voor zes weken fulltime in onze kliniek wonen, terwijl je bij een ambulante behandeling dagelijks voor een periode van 12 weken naar onze locatie komt voor therapie.

  • Klinische opname voor afkicken van drugs: bij een klinische behandeling zal je voor een periode van 6 weken opgenomen worden in onze afkickkliniek voor drugs in Weert of Kaapstad. In deze veilige omgeving krijg je de kans om volgens een vaste dag routine therapie te volgen om inzicht te krijgen in je verslaving en hoe je hiervan kunt herstellen.
  • Dagbehandeling voor afkicken drugs: bij de dagbehandeling kom je voor 12 weken naar een van onze locaties om daar op verschillende werkdagen therapie te volgen. Je zal zowel in een groep begeleiding krijgen als individuele therapie.

Nazorg afkicken drugs

Na je behandeltraject sta je er niet alleen voor. Je keert terug naar je dagelijkse leven, maar we weten dat het dan pas begint. Daarom hebben we een nazorgtraject van 12 weken ingericht waarin je altijd nog terecht kunt bij deskundigen uit ons team mocht je tegen bepaalde zaken aanlopen. Daardoor kun je triggers vroeg signaleren en tackelen en een terugval voorkomen.

Kosten afkicken drugs

De kosten van de behandeling voor afkicken van drugs en herstel van je verslaving worden vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Buiten deze vergoeding valt het wettelijk vastgestelde eigen risico van minimaal €385,- per jaar. Stem je in met een behandeling in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika? De kosten voor het vliegticket vallen buiten je verzekering en zal je zelf moeten betalen.

Hoe lang duurt afkicken van drugs?

Wanneer je stopt met drugs zal je lichaam moeten wennen aan deze nieuwe situatie. Je kan ontwenningsverschijnselen krijgen die afhankelijk van het type drugs en de hoeveelheid die je gebruikt een aantal dagen tot een paar weken aan kunnen houden. Je hersenen moeten zich aanpassen. Drugs zorgt voor dopamine en een kick, terwijl wanneer dit uitblijft je lichaam vraagt om drugs. Je kan niet alleen lichamelijke, maar ook psychische klachten ervaren waardoor je je angstiger, depressiever en onverschillig voelt. Deskundige begeleiding kan je in deze fase een hoop steun bieden.

Met afkicken van drugs alleen ben je er niet. Om te zorgen dat je niet terugvalt is het belangrijk om te weten waarom jij gebruikt. We zien bij onze cliënten dat hier vaak een onderliggend probleem voor aan te wijzen is. Door middel van therapieën brengen we deze in kaart en ontdek je hoe je hiermee op een gezonde manier om kunt gaan. Wij geloven dat we door onderliggende oorzaken aan te pakken je een goede basis voor herstel mee kunnen geven.

Ik wil hulp, en nu?

Wil jij hulp bij afkicken van drugs? Ons deskundige team staat voor je klaar. Hier onderaan deze pagina vind je een formulier waarin jij je contactgegevens in achter kunt laten. Binnen enkele werkdagen neemt een van onze casemanagers contact met je op om met je door te spreken waar jij hulp bij nodig hebt. Vervolgens worden de twee intakegesprekken met je ingepland waarin een psycholoog met jou het behandeltraject en de kliniek waar je geholpen zal doornemen.

Zet jouw stap naar herstel vandaag nog

Vul onderstaand aanmeldformulier in en onze collega’s nemen binnen enkele werkdagen met je op om onze behandelingen door te nemen.

  • Behandeling volledig vergoed
  • Jaarlijks behandelen we zo’n 500 mensen op locaties in Nederland & Kaapstad 
  • Cliënten geven ons gemiddeld een 8,8 
  • Korte wachttijden 
  • Deskundig team met ervaringsdeskundigen 

De hulp die jij nodig hebt

Changes GGZ biedt behandelingen aan voor iedereen die problemen ervaart of verslaafd is aan: drugs zoals cannabis, cocaïne, speed, GHB, MDMA, en ketamine. Ook bieden wij hulp voor gedragsverslavingen zoals: gokken, gamen en seks (i.c.m. middelen). Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat klinische opname noodzakelijk is, dan staat ons professionele behandelteam in Weert of Zuid-Afrika voor je klaar. Hiernaast bestaat er de mogelijkheid tot ambulante hulpverlening in onze vestiging in Breda.

Hulp bij een drugsverslaving

Changes GGZ

Onze academisch geschoolde specialisten hebben ruimschoots ervaring binnen de verslavingszorg. Zij zetten hun expertise in om jouw drugsverslaving en de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een drugsverslaving.

Intensief en bewezen

Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.

Persoonlijk en huiselijk

Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen of een opname in een afkickkliniek voor drugs nodig is, of dat je ambulant geholpen kan worden. In dat geval kan je tijdens je behandeling thuis blijven wonen en kom je in deeltijd naar de behandellocatie. We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen. In dat geval ben je welkom bij ons in Breda of Weert. Maar het kan voor jouw herstel ook nodig zijn dat je afreist naar Zuid-Afrika of naar onze afkickkliniek in Weert gaat. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past en begeleiden we je naar een toekomst zonder verslaving.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven