Herstel is meer dan therapie alleen, WMO-begeleiding in Weert en Breda helpt cliënten weer regie te krijgen over het leven. Sommige cliënten hebben na een behandeling voor verslaving of eetstoornis extra ondersteuning nodig om hun plek in de samenleving weer te vinden. Changes GGZ is sinds januari van dit jaar officieel WMO-aanbieder in regio Weert voor cliënten met een verslaving. In Breda bouwen we tegelijk aan een nieuw aanbod voor cliënten met eetstoornissen, vanuit een pas geopende locatie voor beschermd wonen. Met deze uitbreiding begeleiden we cliënten niet alleen tijdens hun behandeling, maar ook daarbuiten: thuis, op locatie, via dagbesteding of in een beschermde woonvorm. Zo dragen we bij aan een stabiele terugkeer in de maatschappij – van detox tot duurzaam herstel. Maak kennis met ons WMO-aanbod!
Wat is WMO van Changes GGZ?
De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is een Nederlandse wet die als doel heeft mensen te ondersteunen bij zelfstandigheid en deelname aan de maatschappij. Het is geen behandeling, maar praktische ondersteuning in het dagelijks leven.
Onze WMO-begeleiding bestaat uit:
- Begeleiding aan huis
- Beschermd wonen in Weert of Breda
- Dagbesteding bij koffiebar anex fietsenmaker Basta! Bikes & Beans.
Onze maatschappelijke ondersteuning is gericht op het versterken van zelfredzaamheid en stabiliteit in praktische zin – essentieel voor een stevig, langdurig herstel van een eetstoornis of verslaving.
Van detox tot dagelijks leven
Herstellen stopt niet na een behandeltraject. Met WMO-begeleiding zetten we samen de eerste stappen terug naar het gewone leven.
Voor wie?
WMO is er voor mensen die vastlopen op meerdere levensgebieden en extra steun nodig hebben na (of naast) de behandeling. De gemeente bepaalt of iemand recht heeft op WMO-begeleiding. Onze collega’s kunnen ondersteunen bij deze aanvraag.
Waar helpen we mee?
We ondersteunen bij verschillende levensgebieden die belangrijk zijn om weer op eigen benen te staan. Onze begeleiding helpt bijvoorbeeld bij praktische zaken zoals structuur aanbrengen, budgetteren, sociale contacten opbouwen en zingeving vinden. We stemmen de persoonlijke begeleiding af op de hulpvraag en regelen ondersteuning bij dagelijkse, praktische zaken. Dat kan in de vorm van gesprekken aan huis, maar ook door te faciliteren dat degene weer regie en ritme hervindt door tijdelijk in onze beschermd wonen locatie in te trekken of aan de slag te gaan op onze dagbestedingslocatie.
Ons WMO-aanbod
Bekijk hieronder ons WMO-aanbod in Weert en Breda.Â
WMO Weert
In Weert zijn verschillende manieren van ondersteuning mogelijk. Maak kennis met ons WMO Weert aanbod!
Begeleiding aan huis
Ambulante begeleiding voor mensen met een verslaving. Praktische ondersteuning voor het dagelijks leven en volgende fase in herstel. Denk aan hulp bij administratie, huishouden, omgaan met stress of het (opnieuw) vinden van een fijne daginvulling.
Beschermd wonen verslaving
Ons safehouse biedt een veilige plek om te werken aan herstel. Vanuit een stabiele woonomgeving bouw je een nuchtere levensstijl op en werk je aan toekomstperspectief, scholing en werk – met als doel om weer zelfstandig te wonen.
Basta! Bikes & Beans
De dagbestedingslocatie Basta combineert fietsen, koffie en community en biedt mensen in herstel een warme plek om werkervaring op te doen. Het fietscafé in Weert slaat met ambacht, re-ïntegratie en gastvrijheid een waardevolle brug naar de maatschappij.
WMO Breda
In Breda opende dit voorjaar de deuren van een unieke beschermd wonen faciliteit die mensen met een eetstoornis begeleidt van kliniek naar een zelfstandige, stabiele basis in de maatschappij. Maak kennis met ons WMO Breda aanbod!
Beschermd wonen eetstoornis
Onze beschermd wonen locatie biedt een veilige plek om te werken aan herstel. Vanuit een stabiele woonomgeving werk je aan belangrijke levensgebieden - met als doel om weer zelfstandig de maatschappij in te stappen. De voorziening slaat met structuur, begeleiding en een stabiele omgeving waar de eetstoornis geen ruimte krijgt een brug tussen (klinische) behandeling en zelfstandig wonen.
Hoe meld je je aan voor WMO?
WMO loopt via de gemeente waarin je woonachtig bent. Bekijk hieronder het aanmeldproces. Heb je vragen of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.
1. Je meldt je aan bij je gemeente
Zij brengen samen met jou je hulpvragen in kaart en kijken welke zorgaanbieders jou het beste zou kunnen helpen.Â
2. Je krijgt spoedig een indicatie
Met de indicatie van jouw gemeente kun je bijvoorbeeld kiezen voor begeleiding van Changes GGZ.
3. Wij nemen contact met je op
Samen plannen we een kennismakingsgesprek en stellen we een plan op.
Heb je een vraag?
Onze medewerkers helpen jou graag
Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.