The Grange Youth Clinic Sea Side

Jeugdkliniek Zuid-Afrika (18-25 jaar)

Specialistische zorg voor jongeren

The Grange Youth Clinic (onderdeel Changes GGZ)

Op zoek naar een hoog aangeschreven kliniek in Zuid-Afrika? The Grange Youth Clinic (onderdeel van Changes GGZ) behandeld jongeren van 18 – 25 jaar voor een breed scala aan psychische problemen. De therapeutische aanpak omvat nauwe samenwerking met zowel de jongeren als de familie om hen te ondersteunen bij het omgaan met verschillende (complexe) psychische moeilijkheden. Er wordt gekeken naar de hele persoon (holistisch). Veelvoorkomende problemen/stoornissen die behandeld kunnen worden zijn onder te verdelen in 3 categorieën:

 • Verslaving
  • Psychische problemen (met als hoofddiagnose verslaving)
  • Gedragsproblemen (met als hoofddiagnose verslaving)
The Grange Youth Clinic Sea Side

Jeugdkliniek Zuid-Afrika

18-25 jaar

Wat kun je verwachten van de jeugdkliniek in Zuid-Afrika?

Changes GGZ biedt met de Jeugdkliniek in Zuid-Afrika verschillende behandelingen voor jongeren (18-25 jaar) met als primaire diagnose verslaving, dit kan i.c.m zowel psychische problematiek als gedragsproblematiek. Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat opname in Zuid-Afrika de zorg is die jij nodig hebt, dan bestaat de mogelijkheid dat wij adviseren om je herstel te starten in de jeugdkliniek van The Grange Youth Clinic in Zuid-Afrika.

 • Intensief klinisch traject (minimaal 6 weken)
 • Medische en psychotherapeutische zorg
 • Individuele therapie en groepstherapie
 • Verslavingszorg / persoonlijkheidsproblemen
 • Gezonde voeding

Waarom Zuid-Afrika? De reis en fysieke afstand met je thuisbasis zorgen voor een mentale afstand van negatieve invloeden en patronen die je daar hebt gecreëerd. Op onze locatie kun je op een rustige plek onder intensieve begeleiding van een deskundig team aan de slag met jouw herstel.

In onze jeugdkliniek in Zuid-Afrika hebben we momenteel op kort termijn plek beschikbaar!
Snel hulp nodig? Neem contact op voor de actuele wachttijd en mogelijkheden. 

Behandeling in Zuid-Afrika

Een opname in de Zuid-Afrika jeugdkliniek duurt minimaal 6 weken. Samen met je persoonlijke behandelaar worden een behandelplan en doelen op jouw situatie afgestemd. Deze behandelaar blijft gedurende je verblijf daar nauw betrokken bij de stappen die je zet.

Je week in de kliniek bestaat uit zowel groepstherapieën als individuele gesprekken. Schematherapie, cognitieve therapie en systeemtherapie zijn belangrijke onderdelen van de behandeling. Ook zijn er mogelijk zelfhulpgroepen en wisselen we intensieve therapie af met ontspannende en sportieve activiteiten.

Wie kunnen wij helpen?

Veelvoorkomende problemen/stoornissen die in de jeugdkliniek behandeld kunnen worden zijn onder te verdelen in 3 categorieën:

 • Verslaving:
  Alcoholverslaving, cannabisverslaving, gameverslaving, drugsverslaving, socialemedia-verslaving, gokverslaving, medicijnverslaving, seksverslaving.

We richten ons op de oorzaak

De behandeling in onze jeugdkliniek in Afrika is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van de klachten. Wat houdt het in stand? Dit is een belangrijke focus in onze behandelingen, omdat ons team erin gelooft dat wanneer je dit aanpakt je een sterke basis voor blijvend herstel kan leggen. Door negatieve patronen te doorbreken en je bewust te zijn van triggers kun je de kans op terugval op lange termijn verminderen.

Systeemtherapie & begeleiding voor jouw omgeving

Systeemtherapie is een belangrijk onderdeel van het behandelprogramma. We bespreken welke invloed omgevingsfactoren zoals werk, school, buurt, religie en cultuur hebben op de verslaving en op alle betrokken.

Dit is ook in onze jeugdkliniek in Zuid-Afrika van grote waarde. Juist in het buitenland zijn familie en naasten van belang voor een positief herstel. Ook zij moeten ondersteund en geïnformeerd worden en worden betrokken bij de behandeling.

Behandelteam Zuid-Afrika

Het behandelteam van de Zuid-Afrika jeugdkliniek bestaat uit een psychiater, klinisch psychologen, (GZ-)psychologen, een maatschappelijk werker en verpleegkundigen. Binnen onze teams is een aanzienlijk deel tevens ervaringsdeskundige.

De Zuid-Afrikaanse medewerkers spreken Engels. Als je in behandeling wilt in Zuid-Afrika, is een basisbeheersing van de Engelse taal daarom noodzakelijk. Zowel bij de individuele gesprekken als groepstherapie zal Engels de voertaal zijn.

Wanneer je wilt herstellen, is het goed om je bekende omgeving te verlaten. Bij Changes GGZ kun je herstellen in Zuid-Afrika.

Kosten en vergoeding jeugdkliniek

Kies je voor een behandeling in onze jeugdkliniek in Zuid-Afrika? Omdat Changes GGZ een erkende GGZ-instelling is worden kosten van de behandeling in de meeste gevallen vergoed vanuit je zorgverzekering. Wel geldt er een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-. Wil je weten wat dit voor jou betekent? Dan dan contact met ons op.

Heb je het eigen risico nog niet bereikt? Dat betekent dat je tot €385,- zelf moet betalen. Zodra het eigen risico is bereikt, neemt de zorgverzekeraar de kosten over. Je hoeft je dan ook niet aanvullend te verzekeren om de jeugdkliniek in Afrika vergoed te krijgen. Wel zul je zelf de kosten van je ticket en een eventuele zelfstandige eigen bijdrage moeten betalen. Meer informatie en wat precies van toepassing is voor jouw situatie lees je op onze pagina over kosten en vergoeding voor jouw behandeling.

Faciliteiten jeugdkliniek (The Grange Youth Clinic)

Naast de intensieve behandeling is er ruimte voor ontspanning. De jeugdkliniek in Zuid-Afrika biedt onder andere een aangename woonkamer met tv en zeezicht en een tuin met verschillende terrassen en zitgedeeltes. Bovendien worden er dagelijks wandelingen langs de zee georganiseerd en begeleide sportsessies aangeboden.

Ervaringsverhalen

Wij kunnen natuurlijk wel zeggen dat we de juiste behandeling bieden, maar wie kunnen het beter vertellen dan onze cliënten? Hieronder lees je enkele ervaringen van cliënten die behandeld zijn in onze jeugdkliniek in Zuid-Afrika. Wil je meer ervaringen lezen? Ga dan naar onze ervaringen pagina.

Plan je intake

Hulp nodig of een vraag over onze behandelingen of de jeugdkliniek The Grange Youth Clinic? Wij helpen je graag. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en de behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 (24/7 bereikbaar).

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.