Anouk

Anouk Boom

Seizoenenboom

Ik schilderde deze boom in het diepst van mijn strijd, toen er geen toekomst leek te zijn. Geen licht aan het einde van de tunnel. Alleen maar donker, verdriet en pijn.

Ik schilderde iets wat ik niet meer leek te voelen: hoop, blijdschap en kleur.

Ik schilderde de seizoenenboom met de gedachten dat de donkere winterperiode voor eens en voor altijd naar de lichte zomer zou gaan.

In mijn weg naar herstel leerde ik bij Changes GGZ hier op een realistischere manier naar te kijken. Kun je een leven leiden alleen in de lichte zomer vol vrolijkheid en ontspanning? Of hoort de donkere winter ook bij het leven? Is de winter wel voor altijd donker en somber? Of kan de winter ook kleur krijgen?

In herstel leerde ik weer leven in alle seizoenen van het leven. Niet meer wegrennen van de donkere sombere winterdagen, maar ik leerde ze zelf warm en gezellig te maken. Ik leerde ook te zien dat er mooie lichte zomerdagen in mijn leven zijn. Ik leerde dat blaadjes soms van de bomen moeten vallen om nieuwe te laten groeien. Ik leerde te zien dat er, net als in de lente, constante groei en bloei is in mijn leven. Ik leerde dat na elke winter, hoe donker en somber soms ook, de lente altijd weer komt.

Lieve mensen bij Changes, nu 2 jaar in herstel vind ik het een mooi moment om dit schilderij aan jullie te overhandigen. Ik kan alleen maar met een warm en liefdevol gevoel terugkijken op mijn behandeling bij jullie. Ik ben zo dankbaar voor alle lieve betrokken mensen die mij in mijn behandeling hebben geholpen. Changes GGZ is voor mij een warm nest waar mijn herstel heeft mogen groeien en ik zal daar altijd dankbaar voor zijn.

Alle liefs,

Anouk

Anouk Boom

Seizoenenboom

Ook je eetstoornis overwinnen?

Wil jij ook je eetstoornis overwinnen bij Changes GGZ? Meld je dan nu vrijblijvend aan voor een intakegesprek met het formulier onderaan de pagina. Wij staan voor je klaar. Wil je nog meer ervaringsverhalen lezen? Dat kan ook. Klik op de button en lees hoe anderen hun behandeling bij ons ervaren hebben!

Meld je nu aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.