Wendy, 43 jaar

Wendy, 43 jaar

Het verhaal van Wendy

Eetstoornis

“Man man. Wat een dag.

De eerste dag echt weer thuis.”

“Na 13 weken alleen in het weekend thuis te zijn.

Na 13 weken knetterhard ieder dag werken aan mezelf.

Na 13 weken dingen tegenkomen van mezelf die ik werkelijk waar in geen 43 jaar wist van mezelf. 13 weken de stem uit mijn hoofd weg zetten die mijn leven zo moeilijk maakte. Die zegt dat ik nooit goed genoeg ben.

Na 13 weken mijn gezin zo mega machtig missen dat het pijn deed aan mijn lijf.

Na 13 weken zulke bijzondere mensen te hebben leren kennen die allen met hetzelfde probleem worstelen.

Na 13 weken denk ik dat ik kan zeggen dat ik zo hard heb gevochten dat ik weet dat ik gewoon goed genoeg ben zoals ik ben. Dat ik mezelf niet anders hoef voor te doen om erkenning te krijgen. Dat ik een allemachtige doorzetter ben en heel hard heb gevochten voor mijn gezin en mezelf. (En nee dat is niet wat ik normaal zou zeggen. Ik was volgens mijzelf alles behalve goed genoeg.)

Wat een avontuur. Wat een stap. Wat een inzichten. Wat een bijzonder mooie en lieve en vooral kundige mensen. Ik heb veel zelf gedaan zeggen zij. Heb mezelf in alles gegeven. Zeggen zij. Heb alles gedaan om het beter te maken. Zeggen zij.

Maar God wat ben ik ze dankbaar want zonder hun had ik niet gezien dat: ik gewoon ik ben. En ik gewoon goed genoeg ben zoals ik ben. Het blijft vast en zeker een strijd. Het blijft vast en zeker een deel van mijn leven. Maar met alle lieve mensen om mij heen die om mij geven kom ik hier zeker uit.

Iedereen super bedankt voor alle steun en hulp. Mijn meiden zijn echt niks te kort gekomen. (Ik dank God op mijn blote knieën daarvoor want wat was ik bang dat zij het onderspit zouden delven.)

En nu. Nu gaan we gewoon leven. Gewoon genieten. Gewoon boos zijn omdat dat kan. Gewoon huilen omdat dat mag. Gewoon lachen omdat ik blij ben. En niet overleven. Gewoon omdat dat niet meer hoeft.”

Goed zoals je bent

Halsteren

Eetstoorniskliniek in Halsteren voor jeugd (15+) en volwassenen. Behandellocatie voor eetstoornissen met klinische opname (24/7) én nazorg.

De locatie

Wij vinden het belangrijk dat de behandeling op eetstoornis jou écht gaan helpen naar blijvend herstel. Onze eetstoorniskliniek in Halsteren is kleinschalig, waardoor wij jou een persoonlijke aanpak én een individuele behandelaar kunnen toewijzen. Een klinische opname in onze eetstoorniskliniek duurt over het algemeen 12 weken (voor 15- 21 jaar) of 8 weken (21 jaar en ouder). Overdag vinden er groepstherapieën en individuele gesprekken plaats en in de avond worden er zelfhulpgroepen bezocht.

Behandeling bij eetstoornis

De behandeling in onze kliniek is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van jouw eetstoornis. Wij geloven erin dat door het doorgronden van de functie van de eetstoornis er een gedegen fundering wordt gelegd voor blijvend herstel. Onze academisch geschoolde specialisten hebben jarenlange ervaring bij de behandelingen van eetstoornissen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn zelf ook ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat, waardoor ze jou tijdens het behandeltraject optimaal kunnen begeleiden.

Lees andere ervaringen

Eetstoornis

Ouders Patrick en Mendie, 17 jaar

“Wij willen graag onze dankbaarheid uiten voor de persoonlijke en professionele zorg die onze dochter heeft ontvangen in de kliniek voor eetstoornissen van Changes GGZ in Halsteren.”

Lees het verhaal van Ouders Patrick en Mendie
Eetstoornis

Anouk, 23 jaar

“Ik schilderde deze boom in het diepst van mijn strijd, toen er geen toekomst leek te zijn. Geen licht aan het einde van de tunnel. Alleen maar donker, verdriet en pijn.”

Lees het verhaal van Anouk
Eetstoornis

Annelies, 40 jaar

“Ik ben Annelies. Ik heb anorexia overwonnen. Ooit was ik een redelijk onbezorgde, tikkeltje onzekere tiener. Door een bewuste manier om wat overtollige kilo’s af te vallen, sloeg ik door naar de andere kant en viel ik veel te veel af.”

Lees het verhaal van Annelies

Gerelateerde artikelen

Startmodule-ehealth-Changes-GGZ-768x471

Changes GGZ lanceert e-health: maak kennis met de Startmodule

Sinds kort krijgen cliënten die wachten op een ambulante (dag)behandeling voor een eetstoornis toegang tot onze nieuwe e-health: de Startmodule. Hoewel we …

Changes GGZ lanceert e-health: maak kennis met de Startmodule Lees artikel

Blog Achtergrond Eetstoornis variant 3

Anorexia is een mentale en lichamelijke ziekte

‘Anorexia is niet alleen een mentale, maar ook een lichamelijke ziekte’, dat blijkt uit recent onderzoek dat is gepubliceerd in Nature Genetics. …

Anorexia is een mentale en lichamelijke ziekte Lees artikel

Blog Achtergrond Eetstoornis

De eeuwige strijd tussen arts en eetstoornis

Het is de ziekte die de meeste slachtoffers maakt, maar ook het meeste onbegrip krijgt. Hoe komt het dat eetstoornissen nog steeds …

De eeuwige strijd tussen arts en eetstoornis Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven