Anouk, 23 jaar

Anouk, 23 jaar

Het verhaal van Anouk

Eetstoornis

Ik schilderde deze boom in het diepst van mijn strijd, toen er geen toekomst leek te zijn. Geen licht aan het einde van de tunnel. Alleen maar donker, verdriet en pijn.

Ik schilderde iets wat ik niet meer leek te voelen: hoop, blijdschap en kleur.

Ik schilderde de seizoenenboom met de gedachten dat de donkere winterperiode voor eens en voor altijd naar de lichte zomer zou gaan.

In mijn weg naar herstel leerde ik bij Changes GGZ hier op een realistischere manier naar te kijken. Kun je een leven leiden alleen in de lichte zomer vol vrolijkheid en ontspanning? Of hoort de donkere winter ook bij het leven? Is de winter wel voor altijd donker en somber? Of kan de winter ook kleur krijgen?

In herstel leerde ik weer leven in alle seizoenen van het leven. Niet meer wegrennen van de donkere sombere winterdagen, maar ik leerde ze zelf warm en gezellig te maken. Ik leerde ook te zien dat er mooie lichte zomerdagen in mijn leven zijn. Ik leerde dat blaadjes soms van de bomen moeten vallen om nieuwe te laten groeien. Ik leerde te zien dat er, net als in de lente, constante groei en bloei is in mijn leven. Ik leerde dat na elke winter, hoe donker en somber soms ook, de lente altijd weer komt.

Lieve mensen bij Changes, nu 2 jaar in herstel vind ik het een mooi moment om dit schilderij aan jullie te overhandigen. Ik kan alleen maar met een warm en liefdevol gevoel terugkijken op mijn behandeling bij jullie. Ik ben zo dankbaar voor alle lieve betrokken mensen die mij in mijn behandeling hebben geholpen. Changes GGZ is voor mij een warm nest waar mijn herstel heeft mogen groeien en ik zal daar altijd dankbaar voor zijn.

Alle liefs,

Anouk

Een warm nest

Breda

Individueel traject, dagbehandeling, traumabehandeling en nazorg. Behandellocatie voor verslaving en eetstoornis met dagbehandeling en traumabehandeling.

De locatie

Changes GGZ Breda biedt verschillende behandelingen aan waarbij je thuis kan blijven wonen en wekelijks naar onze locatie aan de Hoge Mosten komt. Wij bieden (dag)behandelingen aan voor mensen die worstelen met een verslaving of eetstoornis. Hierdoor kan er gewerkt worden aan je probleem met minimale verstoring van je dagelijkse leven.

Changes GGZ Breda

Wij zijn ervan overtuigd dat blijvend herstel van een verslaving of eetstoornis mogelijk is. Samen met ons team van behandelaren sta je sterk en zul je werken aan het doorbreken en veranderen van jouw patronen.

Lees andere ervaringen

Eetstoornis
ervaringsverhaal-wendy

Wendy, 43 jaar

“Man man. Wat een dag. De eerste dag echt weer thuis na 13 weken in de eetstoorniskliniek.”

Lees het verhaal van Wendy
Eetstoornis

Ouders Patrick en Mendie, 17 jaar

“Wij willen graag onze dankbaarheid uiten voor de persoonlijke en professionele zorg die onze dochter heeft ontvangen in de kliniek voor eetstoornissen van Changes GGZ in Halsteren.”

Lees het verhaal van Ouders Patrick en Mendie
Eetstoornis

Annelies, 40 jaar

“Ik ben Annelies. Ik heb anorexia overwonnen. Ooit was ik een redelijk onbezorgde, tikkeltje onzekere tiener. Door een bewuste manier om wat overtollige kilo’s af te vallen, sloeg ik door naar de andere kant en viel ik veel te veel af.”

Lees het verhaal van Annelies

Gerelateerde artikelen

Startmodule-ehealth-Changes-GGZ-768x471

Changes GGZ lanceert e-health: maak kennis met de Startmodule

Sinds kort krijgen cliënten die wachten op een ambulante (dag)behandeling voor een eetstoornis toegang tot onze nieuwe e-health: de Startmodule. Hoewel we …

Changes GGZ lanceert e-health: maak kennis met de Startmodule Lees artikel

Blog Achtergrond Eetstoornis variant 3

Anorexia is een mentale en lichamelijke ziekte

‘Anorexia is niet alleen een mentale, maar ook een lichamelijke ziekte’, dat blijkt uit recent onderzoek dat is gepubliceerd in Nature Genetics. …

Anorexia is een mentale en lichamelijke ziekte Lees artikel

Blog Achtergrond Eetstoornis

De eeuwige strijd tussen arts en eetstoornis

Het is de ziekte die de meeste slachtoffers maakt, maar ook het meeste onbegrip krijgt. Hoe komt het dat eetstoornissen nog steeds …

De eeuwige strijd tussen arts en eetstoornis Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven