Hoe wordt een gameverslaving behandeld?

Simpelweg stoppen met het spelen van het spel is niet altijd voldoende om van je gameverslaving af te komen. Gelukkig kun je bij Changes GGZ terecht voor een behandeling en helpen we je stoppen met gamen. Afhankelijk van de ernst van de verslaving en de symptomen die je ervaart, kiezen we voor een ambulante dagbehandeling of een kliniek opname. Er bestaat geen medicatie die specifiek gericht is op het behandelen van een gameverslaving. Daarom richt de behandeling zich voornamelijk op de gedachten en gedragingen die in jouw geval bijdragen aan je compulsieve drang om te gaan gamen.

Tijdens de behandeling op de dagbehandeling of in de afkickkliniek helpen we je om:

  • Inzicht te krijgen in de impact die je gameverslaving op je leven heeft, zodat je inziet hoe belangrijk het is dat je je compulsieve gamegedrag aanpakt.
  • Te bekijken of er sprake is van onderliggende psychische problemen die ervoor zorgen dat je gamen als omgangsmechanisme gebruikt.
  • Nieuwe en gezondere alternatieven te vinden om beter om te gaan met de stress en sleur van het dagelijks leven.

Wat kan ik verwachten van de therapiesessies?

Bij het behandelen van een gameverslaving streven we altijd naar duurzaam herstel. Tijdens de therapiesessies maken we onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie. Dit helpt je om inzicht te krijgen in de impact die je gameverslaving heeft op je relaties en omgang met anderen, en leert je verschillende methodes om de gedachten en gedragingen die tot compulsief gamen leiden, beter te controleren. Het onvermogen om je impulsen te controleren kan leiden tot een gedragspatroon dat lastig te doorbreken is. Daarom leer je ook technieken om meer zelfcontrole te verkrijgen. Deze kunnen helpen om eventuele ontwenningsverschijnselen (zoals angstgevoelens) van een gameverslaving te reduceren.

Gameverslaving behandeling bij Changes GGZ

Een videogame zou niet het middelpunt van iemand leven mogen zijn. Is dat wel het geval, dan is er gelukkig volop hoop om jezelf los te rukken van het scherm. Wil je meer informatie over de behandeling van een gameverslaving bij Changes GGZ? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 088-2426437 en vertellen je graag meer over de mogelijkheden.