Wanneer spreek je van een gameverslaving?

Momenteel bestaat er nog geen officiële definitie voor wanneer iemand gameverslaafd is. Een gameverslaving bij kinderen is dus ook niet met een korte definitie te omschrijven. Niet iedereen die veel games speelt is namelijk verslaafd. Merk je dat je kind meer oog heeft voor zijn games dan voor zijn omgeving? Of blijven andere sociale aspecten of prestaties op school achter? Dan zou het zomaar kunnen dat je kind verslaafd is aan gamen. Door het toenemende aantal games waarin betaald kan worden voor extra’s, kan het ook zo zijn dat een gameverslaving een aanleiding is voor een gokverslaving. Vermoed je dat je kind een gameverslaving heeft? Er zijn enkele symptomen te herkennen bij een gameverslaving kinderen, het is goed om deze te kennen en te observeren. We vertellen je hieronder meer over de verschillende symptomen en hoe ze op kunnen spelen in een gameverslaving.

 

Symptomen van een gameverslaving bij kinderen

Een gameverslaving bij kinderen kenmerkt zich door enkele symptomen. Zo verliest een kind interesse voor andere activiteiten, wordt het kind agressief wanneer gamen niet mogelijk is of niet meer mag of spelen er obsessieve gedachten. Gamen staat op de eerste plek en al het andere moet plaats maken. Als gevolg van een gameverslaving bij kinderen kunnen ook andere klachten als RSI, rugklachten, overgewicht of zelfs het gebruik van cafeïne of drugs opspelen. Vaak helpt bewust zijn van een gameverslaving kinderen om de eerste stap te zetten naar herstel. Vaak weet het kind dat de nadelen groter zijn dan de voordelen, maar compleet (zelfstandig) stoppen blijkt toch moeilijk.

gameverslaving bij kinderen
Merk je dat je kind meer oog heeft voor zijn games dan voor zijn omgeving? Of blijven andere sociale aspecten of prestaties op school achter? Dan zou het zomaar kunnen dat je kind verslaafd is aan gamen.

Denk je dat jouw kind verslaafd is aan gamen?

Merk je dat je kind zoveel bezig is met gamen dat school, studie, werk en / of het sociale leven eronder leiden? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Je kind hoeft het natuurlijk niet alleen te doen; Changes GGZ staat klaar om te helpen met de juiste behandeling. Onze specialisten hebben ervaring in de verslavingszorg of zijn zelf ervaringsdeskundige. Zij weten precies hoe de verslaving voelt of wat er bij komt kijken.

Wil je meer weten over wat wij voor jouw kind kunnen betekenen? Of heb je behoefte aan meer informatie met betrekking tot een behandeling voor gameverslaving? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 088-2426437 of stuur een mailtje naar info@changesggz.nl. Dit is geheel vrijblijvend.