Behandeling

Afkicken van oxycodon

Wanneer iemand wil afkicken is er al een moeilijke stap genomen. Vaak is het moeilijk om uit de ontkenningsfase te komen, omdat veel mensen denken dat ze niet verslaafd zijn. Ze denken dat ze hun gebruik onder controle hebben, totdat de roes verdwijnt en het lichaam vraagt om meer. Vooral bij oxycodon komt de gevaar als om de hoek kijken, omdat je als snel een tolerantie opbouwt en een hogere dosis nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken. Het vraagt moed om te stoppen met oxycodon in plaats van te grijpen naar waar je lichaam om schreeuwt. Wanneer je een oxycodon verslaving hebt is het van belang professionele begeleiding in te schakelen om deskundig af te kicken. Bij Changes GGZ helpen we je graag om die volgende stap te zetten richting duurzaam herstel.

 

Behandelingen bij een oxycodon

Abrupt stoppen met oxycodon leidt vaak tot heftige ontwenningsverschijnselen. Dat komt door de lichamelijke en psychische afhankelijkheid die je hebt ontwikkeld. Bovendien is het risico op een terugval groot. Wij raden je daarom aan te starten met een detox behandeling onder medische supervisie. Na de detox behandeling zetten we de volgende stap naar jouw herstel. Nadat we de oorzaak van je oxycodon verslaving hebben gevonden, gaan we op zoek naar een oplossing die voor jou werkt. We maken samen een persoonlijk behandelplan. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we wat jou het beste helpt. Wij bieden mogelijkheid om je oxycodon verslaving aan te pakken aan de hand van ambulante zorg of klinisch opname.

We werken met ervaren specialisten die samen met jou je verslaving aanpakken. Zo hoef je deze moeilijke stappen niet alleen te doorlopen. Veel van onze specialisten zijn ervaringsdeskundige. Zij begrijpen de verslaving en waar je doorheen gaat. Ze doen er alles aan om jou bij te staan op de weg naar duurzaam herstel.

Denk je dat je een oxycodon verslaving hebt?

Het is vaak niet makkelijk om toe te geven dat je verslaafd bent aan oxycodon. Maar langdurig over overmatig gebruik van oxycodon kan ernstige gevolgen hebben. Het maakt niet uit of je geestelijk of lichamelijk afhankelijk bent van oxycodon, wij helpen je met deskundig afkicken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een behandeling? Neem gerust contact met ons op.