E-health

Digitale ondersteuning om de wachttijd te overbruggen

E-health wordt steeds populairder en heeft met name door de pandemie een flinke vlucht gemaakt. Nu de maatschappij steeds meer digitaal is ingesteld blijkt het een mooi, ondersteunend hulpmiddel in de zorg te zijn voor zowel cliënt als behandelaar. Hoe werkt e-health in de GGZ? Bekijk hieronder onze uitleg over GGZ e-health en ontdek hoe wij dit inzetten om onze cliënten te helpen.

Wat is e-health?

De letterlijke vertaling van e-health is elektronische gezondheid. Het is een verzamelwoord voor digitale toepassingen in de zorg die de gezondheid en de gezondheidszorg ondersteunen of verbeteren. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een app of een digitale leeromgeving. E-health is een efficiënt, ondersteunende middel aan het worden die de zorg toegankelijker maakt en mensen en instanties aan elkaar kan verbinden zonder dat een fysieke ontmoeting op locatie nodig is.

E-health GGZ

E-health wordt al volop in de zorg gebruikt. Zonder dat je het door hebt, zal je er waarschijnlijk al eens in aanraking mee zijn gekomen. Denk maar aan een app om een afspraak met je huisarts in te plannen of een omgeving om je ziekenhuisuitslagen in te zien. Er zijn verschillende manieren om het in te zetten. Ook binnen de GGZ zien we steeds meer e-health toepassingen die de cliënten ondersteunen bij hun aanmelding of behandelingen binnen een zorgtraject.

Hoe zetten wij e-health in bij onze behandeltrajecten?

We vinden het belangrijk dat ons zorgaanbod past bij de behoefte van de cliënt die we helpen. Bij Changes GGZ wordt e-health momenteel ingezet als digitale ondersteuning om cliënten die wachten op een ambulante eetstoornis of verslaving behandeling te helpen deze wachttijd te overbruggen. De cliënt krijgt na aanmelding voor de ambulante eetstoornis behandeling of ambulante verslaving behandeling toegang tot deze speciale digitale omgeving. Ze vinden binnen de e-health eetstoornis of e-health voor verslaving onder andere ondersteunende en voorbereidende informatie, tips en oefeningen waarmee ze voorafgaand aan de behandeling kunnen starten.

Lees hier meer over hoe wij onze cliënten tijdens de wachttijd al helpen met onze Startmodule!

"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"

“Ik zet cocaïne niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, drugsgebruik beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven