Anorexia: waarom bloggen helpt bij herstel

Home » Blog » Anorexia: waarom bloggen helpt bij herstel

In Nederland zijn zo’n 200.000 mensen die een vorm van een eetstoornis hebben. Gelukkig wordt er in Nederland steeds meer aandacht besteedt aan deze ernstige ziekte, want anorexia, en alle andere eetstoornissen, heeft namelijk een grote en mogelijk ernstige impact op je leven. Ook gaan steeds meer mensen bloggen over hun eetstoornis en hoe ze hun weg naar herstel ervaren. Maar waarom zou je jouw eetstoornis wereldkundig maken? Zijn er voordelen van bloggen die helpen bij jouw herstel?

Waarom zou je over een eetstoornis schrijven?

Bloggen werkt niet voor iedereen. De een vindt het een heel fijn middel om gedachten en emoties op een rij te zetten, terwijl een ander er de voordelen niet van ziet. Bloggen is zeker geen verplichting in je herstel van anorexia, maar het kan je wel mogelijke voordelen opleveren. Wij hebben een aantal voordelen voor je op een rij gezet bij het bloggen tijdens je herstel.

#1 Schrijf het van je af

Een eetstoornis heeft grote impact op je leven en het herstel is dan ook niet makkelijk. Door de intensieve behandelingen is het soms fijn om al je gedachten en emoties op papier te zetten. Het helpt je gedachten te ordenen en wellicht geeft het je ook wel nieuwe inzichten.

#2 Het geeft je steun

Tijdens het herstelproces komen er misschien momenten dat je het wat zwaarder hebt. Misschien vraag je je af of je überhaupt vooruitgang hebt geboekt in de afgelopen tijd. Juist op die momenten is het fijn om terug te lezen waar je stond in het begin van je herstel. En waar sta je nu? Bloggen helpt je dus ook om stil te staan bij de grote stappen die je al hebt gezet. Stappen waar je heel trots op mag zijn.

#3 Bloggen betrekt anderen bij je proces

Natuurlijk ben jij degene die wilt herstellen van anorexia, maar dat doe je niet alleen. Familie en vrienden staan ook klaar om je te helpen. Juist door te bloggen over jouw worstelingen en ervaringen tijdens je herstel, begrijpen zij beter hoe het met je gaat. Zo kunnen ze jou ook beter ondersteunen.

Bloggen over een eetstoornis: Ja of nee?

Of jij bloggen wilt gebruiken als onderdeel van je herstel is helemaal aan jou. Het is geen essentieel onderdeel van jouw herstel. De een vindt het juist fijn om gedachten op een rij te zetten, maar de ander ziet er geen voordelen in. Wat jouw keuze ook is, zorg dat jij je er prettig bij voelt.

Herstellen van anorexia

Het herstellen van anorexia is zwaar en besef dat je niet de enige bent die hiermee worstelt. Veel mensen ondervinden dezelfde uitdagingen. Weet dat hulp altijd mogelijk is. Wil je meer weten over hoe jij geholpen kan worden in het herstellen van anorexia? Wij helpen je graag. Laat je contactgegevens achter, dan neemt een van onze collega’s zo snel mogelijk contact met je op. Liever iemand direct spreken? Bel naar 088 242 6437.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij, of een dierbare van jou, hulp nodig? Wij helpen je bij het overwinnen van jouw eetstoornis. Vul het online aanmeldformulier in en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om de aanmelding en vervolgstappen met je te bespreken.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Welke behandeling heeft jouw voorkeur?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven