Eetstoornis behandeling wachttijden

Home » Blog » Eetstoornis behandeling wachttijden

Eindelijk ben je zover; je hebt de de eerste stap gezet tot herstel en gevraagd om hulp bij jouw eetstoornis. En dan moet je nog weken of zelfs maanden wachten totdat jouw behandeling kan starten. Helaas is dit voor veel mensen het geval. Mensen met een beginnende eetstoornis krijgen vaak te laat hulp, waardoor de situatie verslechtert en er meer druk komt op de wachtlijsten voor specialistische hulp.

Wachttijden eetstoornis

De overheid heeft aanvaardbare wachttijden vastgesteld binnen de GGZ. De maximale totale wachttijd tot behandeling is vastgesteld op 14 weken (aanmeld- plus behandelwachttijd). Helaas zijn de wachttijden voor de meeste eetstoornis behandelingen langer dan 14 weken. Uit het onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit is gebleken dat de gemiddelde totale wachttijd voor de behandeling van een eetstoornis 21 weken bedraagt.

K-EET

Op verzoek van minister van Volksgezondheid is er een plan van aanpak gemaakt. Dit is opgesteld door de stuurgroep K-EET, een groep van professionals op het gebied van eetstoornissen. Aldus de stuurgroep zijn er meerdere oplossingen nodig om de problemen rondom eetstoornis behandelingen te verbeteren. Er moet onder andere meer voorlichting komen en zorgprofessionals, ouders en cliënten moeten elkaar sneller kunnen vinden en er moet regionaal goed worden samengewerkt.

Kan ik herstellen van een eetstoornis?

Een eetstoornis is een ingrijpende ziekte en kan grote gevolgen hebben op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied, ook voor de mensen om de cliënt heen en hun kwaliteit van leven. Het is belangrijk om een eetstoornis sneller te signaleren om vervolgens snel te kunnen starten met een behandeling. Voor meer van de helft van de patiënten lukt het om te herstellen van een eetstoornis. Hoe eerder er wordt gestart met de behandeling, des te groter de kans op duurzaam herstel.

Tijd voor een nieuwe koers

We bieden ambulante en klinische behandelingen aan voor eetstoornissen. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties.

Het herstellen van eetstoornis is zwaar en besef dat je niet de enige bent die hiermee worstelt. Veel mensen ondervinden dezelfde uitdagingen. Weet dat hulp altijd mogelijk is. Wil je meer weten over hoe jij geholpen kan worden in het herstellen van een eetstoornis? Wij helpen je graag. Laat je contactgegevens achter, dan neemt een van onze collega’s zo snel mogelijk contact met je op. Liever iemand direct spreken? Bel naar 088 242 6437.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij, of een dierbare van jou, hulp nodig? Wij helpen je bij het overwinnen van jouw eetstoornis. Vul het online aanmeldformulier in en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om de aanmelding en vervolgstappen met je te bespreken.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Welke behandeling heeft jouw voorkeur?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven