Op zoek naar een eetstoornis behandeling? Dit zijn de opties

Home » Blog » Op zoek naar een eetstoornis behandeling? Dit zijn de opties

Een verstoord lichaamsbeeld, oncontroleerbare eetbuien of een eetobsessie: eetstoornissen zijn er in vele soorten en maten. Het erkennen dat je een eetstoornis hebt is een grote stap. Maar het is belangrijk dat jij professionele hulp zoekt bij het behandelen van een eetstoornis. Wij geloven dat met de juiste behandelingen blijvend herstel écht mogelijk is. Wil je aan de slag met behandelingen voor jouw eetstoornis? We beschrijven hier uitgebreid welke opties er voor je zijn.

Hulp bij een eetstoornis

Changes GGZ biedt verschillende behandelingen voor mensen met een eetstoornis. De gevolgen van een eetstoornis kunnen erg groot zijn. Het is belangrijk tijdig hulp te zoeken voor jouw stoornis. Welke behandeling het beste past bij jouw situatie is afhankelijk van jouw hulpvraag en achtergrond. Tijdens het intakegesprek bepalen we samen of je meer gebaat bent bij ambulante dagbehandeling, individuele therapie of bij een kliniekopname in één van onze eetstoornisklinieken.

Ambulante dagbehandeling

Bij een ambulante behandeling blijf je gewoon thuis wonen en kun je vaak doorwerken of blijven studeren. Hierdoor kan er gewerkt worden aan je probleem met minimale verstoring van je dagelijkse leven. De ambulante dagbehandeling kan dienen als voornaamste behandeling of als vervolg op een klinische behandeling.

Bij Changes GGZ duurt de dagbehandeling 12 weken. De behandelingen vinden altijd plaats op werkdagen van 9:00 – 17:00 uur. Je volgt een intensief traject met groepssessie en individuele therapie. Deze behandelingen bestaan onder andere uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie, en systeemtherapie.

Kliniekopname

Als tijdens het intakegesprek blijkt dat kliniekopname het meest geschikt is voor jouw situatie, dan is het ook mogelijk om je eetstoornis te behandelen in een eetstoorniskliniek. Op deze manier word jij uit je dagelijkse ritme gehaald en kan jij je volledig focussen op op een blijvend herstel van je eetstoornis.

Een kliniekopname duurt gemiddeld 6 tot 9 weken. Je volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en individuele therapie geleid door specialisten op het gebied van verslaving of eetstoornissen. Deze behandelingen bestaan onder andere uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie, en systeemtherapie.

Changes GGZ biedt mogelijkheid tot kliniekopname. In onze kliniek in Halsteren, Noord-Brabant staat ons behandelteam met een psychiater, klinisch psycholoog, (GZ-)psychologen, een maatschappelijk werker en verpleegkundigen voor je klaar om te werken aan jouw herstel. Deze locatie is gelegen in een bosrijke omgeving, is in 2020 volledig gemoderniseerd en voldoet aan alle wensen voor een specialistische eetstoorniskliniek.

In onze kliniek bieden we je alle mogelijkheden om met professionals te werken aan een blijvend herstel.

Individuele therapie

Mocht de dagbehandeling of klinische opname nog een stap te ver zijn voor je, maar je wel hulp nodig hebben om je verslaving of eetstoornis te doorbreken, is het individuele traject een uitkomst. Tijdens dit traject kom je een keer per week naar onze ambulante locatie voor een gesprek met je behandelaar. In een periode van 12 weken doorloop je een intensief traject waarmee je een sterke basis voor duurzaam herstel legt.

Altijd specialistische behandelingen

Of wordt gekozen voor ambulante dagbehandelingen of kliniekopname, je wordt altijd begeleid door specialisten. De trajecten bestaan uit groepssessies, individuele therapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie en systeemtherapie. De theorie van het 12 stappenmodel is in beide trajecten geïntegreerd. Na het succesvol doorlopen van de behandeling volgt een nabehandeling, waar ruimte is voor verdere verdieping van een leven in herstel.

Meer weten over onze behandelingen?

Hulp nodig? Wij helpen je bij je eetstoornis. Laat je contactgegevens achter, dan neemt een van onze collega’s zo snel mogelijk contact met je op. Liever iemand direct spreken? Bel naar 088 242 6437.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij, of een dierbare van jou, hulp nodig? Wij helpen je bij het overwinnen van jouw eetstoornis. Vul het online aanmeldformulier in en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om de aanmelding en vervolgstappen met je te bespreken.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Welke behandeling heeft jouw voorkeur?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven