Geplaatst op 8 juli 2020 | Leestijd: < 1 minuten

Op zoek naar een eetstoornis behandeling? Dit zijn de opties

Geplaatst op | Leestijd: < 1 minuten

Op zoek naar een eetstoornis behandeling? Dit zijn de opties

Een verstoord lichaamsbeeld, oncontroleerbare eetbuien of een eetobsessie: eetstoornissen zijn er in vele soorten en maten. Het erkennen dat je een eetstoornis hebt is een grote stap. Maar het is belangrijk dat jij professionele hulp zoekt bij het behandelen van een eetstoornis. Wij geloven dat met de juiste behandelingen blijvend herstel écht mogelijk is. Wil je aan de slag met behandelingen voor jouw eetstoornis? We beschrijven hier uitgebreid welke opties er voor je zijn.

Hulp bij een eetstoornis

Changes GGZ biedt verschillende behandelingen voor mensen met een eetstoornis. De gevolgen van een eetstoornis kunnen erg groot zijn. Het is belangrijk tijdig hulp te zoeken voor jouw stoornis. Welke behandeling het beste past bij jouw situatie is afhankelijk van jouw hulpvraag en achtergrond. Tijdens het intakegesprek bepalen we samen of je meer gebaat bent bij ambulante dagbehandeling, individuele therapie of bij een kliniekopname in één van onze eetstoornisklinieken.

Ambulante dagbehandeling

Bij een ambulante behandeling blijf je gewoon thuis wonen en kun je vaak doorwerken of blijven studeren. Hierdoor kan er gewerkt worden aan je probleem met minimale verstoring van je dagelijkse leven. De ambulante dagbehandeling kan dienen als voornaamste behandeling of als vervolg op een klinische behandeling.

Bij Changes GGZ duurt de dagbehandeling 12 weken. De behandelingen vinden altijd plaats op werkdagen van 9:00 – 17:00 uur. Je volgt een intensief traject met groepssessie en individuele therapie. Deze behandelingen bestaan onder andere uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie, en systeemtherapie.

Kliniekopname

Als tijdens het intakegesprek blijkt dat kliniekopname het meest geschikt is voor jouw situatie, dan is het ook mogelijk om je eetstoornis te behandelen in een eetstoorniskliniek. Op deze manier word jij uit je dagelijkse ritme gehaald en kan jij je volledig focussen op op een blijvend herstel van je eetstoornis.

Een kliniekopname duurt gemiddeld 8 tot 12 weken. Je volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en individuele therapie geleid door specialisten op het gebied van verslaving of eetstoornissen. Deze behandelingen bestaan onder andere uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie, en systeemtherapie.

Changes GGZ biedt mogelijkheid tot kliniekopname. In onze kliniek in Halsteren, Noord-Brabant staat ons behandelteam met een psychiater, klinisch psycholoog, (GZ-)psychologen, een maatschappelijk werker en verpleegkundigen voor je klaar om te werken aan jouw herstel. Deze locatie is gelegen in een bosrijke omgeving, is in 2020 volledig gemoderniseerd en voldoet aan alle wensen voor een specialistische eetstoorniskliniek.

Behandeling voor volwassenen en jongeren

In onze kliniek bieden we zowel een specialistische eetstoornis behandeling voor jongeren als voor volwassenen aan. Door samen met jou te kijken naar de onderliggende reden van je eetstoornis leggen we een krachtige basis voor langdurig herstel. De focus ligt sterk op de onderliggende problematiek, omdat deze de stoornis in stand houdt.

Bij Changes GGZ bieden we je de mogelijkheid om met professionals – die verder kijken dan je eetstoornis – te werken aan een blijvend herstel.

Individuele therapie

Mocht de dagbehandeling of klinische opname nog een stap te ver zijn voor je, maar je wel hulp nodig hebben om je verslaving of eetstoornis te doorbreken, is het individuele traject een uitkomst. Tijdens dit traject kom je een keer per week naar onze ambulante locatie voor een gesprek met je behandelaar. In een periode van 12 weken doorloop je een intensief traject waarmee je een sterke basis voor duurzaam herstel legt.

Altijd specialistische behandelingen

Of wordt gekozen voor ambulante dagbehandelingen of kliniekopname, je wordt altijd begeleid door specialisten. De trajecten bestaan uit groepssessies, individuele therapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie en systeemtherapie. De theorie van het 12 stappenmodel is in beide trajecten geïntegreerd. Na het succesvol doorlopen van de behandeling volgt een nabehandeling, waar ruimte is voor verdere verdieping van een leven in herstel.

Hulp nodig? Wij helpen je bij je eetstoornis. Laat hier je contactgegevens achter, dan neemt een van onze collega’s zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Tijd voor blijvend herstel

Wil je meer weten over deze persoonlijke en professionele behandelingen of wil je je aanmelden? Neem dan gerust contact met ons op. Welke behandeling voor jou het beste is, hangt af van de ernst en aard van je eetstoornis. Samen bepalen we welke behandeling het beste bij jou past.