Cannabisverslaving? Tips om te stoppen met blowen

Home » Blog » Cannabisverslaving? Tips om te stoppen met blowen

Je bent niet de enige. Een cannabisverslaving kan als heftig worden ervaren. De afkickverschijnselen zijn ook niet mals. Wil je graag stoppen met wiet of hasj? Maar weet je niet hoe je moet stoppen met blowen? Of lukt het niet? Laat ons je helpen met deze tips. 

Moeite om te stoppen met blowen?

Tip 1: Stel een doel

Zonder een duidelijk doel ben je nergens. Stel voor jezelf een doel. Wanneer ga ik stoppen met blowen? Of ga ik juist minderen? Of je stopt of mindert is volledig afhankelijk van je hoeveelheid en persoonlijkheid. We raden aan om niet plotsklaps te stoppen als je hevig verslaafd bent. Het is normaal om geleidelijk aan te stoppen. Geef jezelf dan ook de tijd. 

Tip 2: Schrijf de voordelen van stoppen met blowen op

Je zult zien dat je voordelen lijstje langer is dan die van de nadelen. Een groot voordeel is dat je waarschijnlijk productiever wordt. Je conditie gaat vooruit. Je kunt je beter focussen op school, je werk of andere sociale bezigheden. In eerste instantie zul je zien dat veel van je opgeschreven nadelen merkbaar zijn. Dit hoort bij het proces. Dus hou vol en toon veerkracht. Dan komen de voordelen van stoppen met blowen snel naar voren.

Tip 3: Noteer hoeveel en hoe vaak je blowt

Je zult er van schrikken hoe vaak je blowt. Wanneer blow je precies? Is dat na een terugkerend stressvol moment? Of blow je altijd ‘s avonds na het eten? En noteer ook wat je gevoel is. Steek je altijd een joint op omdat je verdrietig bent? Dan ontstaat er wellicht een patroon. Schrijf daarbij ook de kosten op die je maakt. Een verslaving kost meer dan je denkt. Stoppen met blowen zal je veel geld besparen.

Tip 4: En de belangrijkste: Hou vol

Het afkicken van een verslaving is 9 van de 10 keer een zwaar en lang traject. Je gaat merken dat het niet altijd even makkelijk is. Terugval ligt op de loer. En de drang om weer een joint op te steken is groot. Maar hou vol. Als je jezelf over deze zware momenten heen kan zetten, dan kom je er wel. Dat weten we zeker!

Toch professionele hulp nodig?

Dat geeft niet. Je bent niet de enige. Als onze tips om te stoppen met blowen niet voldoende zijn, dan helpt Changes GGZ je verder. Neem contact op voor informatie over hulp bij het afkicken van een cannabisverslaving. Schaam je niet. We staan voor je klaar.

Hulp nodig? Wij helpen met jouw verslaving. Laat hier je contactgegevens achter, dan neemt een van onze collega’s zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te spreken. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 om jouw intake in te plannen (24/7 bereikbaar).

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven