Pieter

Pieter – 28jaar

Drugsverslaving

Ik wilde meer uit mijn leven halen

Beste groep,

Vandaag was mijn laatste dag op groepstherapie. Dat voelt best een beetje gek. Aan de ene kant lijkt het pas gisteren dat ik mezelf hier aangemeld had en ergens lijkt het ook al heel lang geleden. Ik heb erg veel geleerd en veel mooie inzichten gehad. Daar hebben jullie allemaal aan bijgedragen en daar wil ik jullie dan ook voor bedanken.

jonge man tevreden na ervaring bij changes ggz

Ik haalde enkel plezier uit drugs en vond mezelf leuker en zelfverzekerder als ik van de kaart was. omdat ik het vermoeden had dat er meer uit het leven te halen viel besloot ik hulp te zoeken.

Ik meldde mezelf aan bij Changes GGZ omdat ik jarenlang speed, GHB en slaapmedicatie misbruikte en daardoor ook weinig bereikte in mijn leven. Ik haalde enkel plezier uit drugs en vond mezelf leuker en zelfverzekerder als ik van de kaart was. omdat ik het vermoeden had dat er meer uit het leven te halen viel besloot ik hulp te zoeken. Na mezelf te hebben ingelezen over de behandelingsmogelijkheden bij verschillende instanties, heb ik voor een ambulante behandeling bij Changes GGZ gekozen. De reden hiervoor is dat ik niet zozeer om wilde leren gaan met mijn verslaving, maar juist nieuwsgierig was waar mijn verslaving vandaan kwam en omdat ik mezelf beter wilde leren kennen.

Ik ben ontzettend blij met mijn keuze. De behandeling is voor mij zeer effectief gebleken, ik heb veel waardevolle lessen geleerd en hier wil ik het team dan ook voor bedanken.

De 5 waardevolste lessen die ik mede dankzij Changes GGZ heb geleerd en graag ook met iedereen wil delen zijn:

  1. Observeer jezelf. Observeer zowel je positieve – als negatieve gedrag zonder hierover te oordelen. Bevestig jezelf positief door te doen waar je tegenop kijkt en ervaar wat het resultaat is.
  2. Open jezelf. Probeer te voelen wat je voelt en deel dat dan.
  3. Bouw routine, neem jezelf dingen voor en doe die dingen ook. Ben trots op elk klein dingetje wat je goed hebt gedaan.
  4. Je bent perfect als jezelf en je hebt geen drugs nodig om jezelf te zijn.
  5. Sta open voor nieuwe inzichten en besef dat je af en toe een fout kan maken.

Ik heb hele mooie, open, eerlijke kanten gezien van iedereen en ik merk dat ik het ook heel fijn vind om op zo’n manier met elkaar om te gaan. Dankjewel hiervoor. Ik gun iedereen hier een mooie, spannende en waardevolle toekomst en ik hoop dat jullie vinden wat jullie zoeken. Succes allemaal en dankjewel.