Zelf stoppen met drugs kan erg lastig zijn. Kom je in een afkickkliniek voor je drugsverslaving, dan kan je in een veilige omgeving met behulp van een deskundig team lichamelijk en geestelijk herstellen van de ziekte die je nu zo afhankelijk maakt van verdovende middelen. Problemen met drugs worden in onze kliniek doelgericht aangepakt. Je kickt niet alleen af, maar werkt ook aan de oorzaak die de verslaving in stand houdt.
Afkickkliniek voor drugsverslaving
In een afkickkliniek kan je op verantwoorde wijze stoppen met drugs. Deze methode wordt ook wel een klinische behandeling genoemd. Bij sommige drugssoorten kan het gevaarlijk zijn als jij op eigen houtje plotseling besluit te stoppen. Door dit in een kliniek geleidelijk aan te pakken met goede begeleiding van een deskundig team, doelgerichte therapieën en eventuele medicijnen kan je grote stappen naar succesvol herstel zetten. Zo verklein je de kans op een terugval. Changes GGZ heeft een afkickkliniek voor drugs in Nederland en Zuid-Afrika waar jij door middel van een klinische opname 6 weken lang professionele zorg, begeleiding en structuur krijgt om je volledig te concentreren op je herstel. Je kickt bij ons niet alleen af, maar werkt juist ook doelgericht aan het onderliggende probleem dat jouw verslaving in stand houdt.
Wanneer word je opgenomen in een afkickkliniek voor drugs?
Hoe kom je voor drugs in een afkickkliniek? Cliënten komen bij ons wanneer zij niet meer zonder kunnen. Waar je eerste drugsinname misschien onschuldig op een feestje of een gezellig avondje met vrienden was, heb je naarmate de tijd vordert steeds meer nodig om hetzelfde effect te ervaren. Tot het moment komt dat je niet meer zonder kunt en zelfs ontwenningsverschijnselen krijgt als je niet gebruikt. Je dag wordt beheerst door de gedachte hoe je aan de middelen komt en je financiële situatie wordt steeds slechter om je verslaving te kunnen financieren.
Je hebt een drugsverslaving wanneer:
- Je gebruikt om de verkeerde redenen en op ongepaste momenten. Je zit niet lekker in je vel of wil gevoelens onderdrukken.
- Het een manier voor je is om spanningen te ontvluchten.
- Je gebruikt wanneer je je somber voelt of angstig bent.
- Drugs het belangrijkste in je leven is.
Hoe kom je in een afkickkliniek?
Een verslaving kan iedereen overkomen, zelf ben je verantwoordelijk voor wat je ermee doet. Door hulp te zoeken kan je de negatieve situatie doorbreken. Wanneer je contact met Changes GGZ opneemt, bespreek een collega met jou wat de meest passende hulp is voor jouw situatie en achtergrond. Elke verslaving en mens is anders. Er wordt een screening en intake ingepland waarin we je situatie doornemen en samen bepalen we welk behandeltraject voor drugs in een van onze afkickklinieken het beste bij je past. Vervolgens kom je op de wachtlijst en kan je toeleven naar de startdatum.
De oplossing voor een drugsverslaving?
Wij behandelen bij Changes GGZ in de afkickkliniek drugsproblematiek. We helpen op deze locaties mensen die verslaafd zijn aan drugs en nu stappen willen zetten naar een nieuw leven. Onze specialisten helpen hen af te komen van de drang naar speed, GHB, cannabis, cocaïne, ketamine, MDMA of andere middelen. Naast onze dagbehandeling is het mogelijk om in onze kliniek in Weert of Zuid-Afrika op een efficiënte manier af te kicken van drugs en te werken aan de oorzaak van jouw verslaving.
Waarom afkicken van drugs in een afkickkliniek zo effectief is?
- 24/7 professionele begeleiding
- Bewezen succesvolle behandeling voor het herstellen van een drugsverslaving
- Structuur in je dag dankzij een nieuwe vaste routine.
- De volle focus op herstel doordat je weg bent uit je dagelijkse omgeving en de verleidingen die op de loer liggen.
- Een veilige sfeer waarin je alle ruimte krijgt om te werken aan het onderliggende probleem.
- Steun van een deskundig team van psychologen en begeleiders en cliënten die door hetzelfde als jij gaan.
"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"
“Ik zet drugs niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, drugs beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”
Hoe behandelen wij een drugsverslaving in onze kliniek?
Wanneer je voor een drugsverslaving naar de afkickkliniek komt, bestaat het behandelingstraject uit de volgende onderdelen: intake, detox, behandelprogramma en nazorg.
1. Intake
Tijdens de intake maken we eerst telefonisch kennis met elkaar en jouw probleem. Vervolgens plannen onze casemanagers een intake in bij de psycholoog en wordt bepaald welke behandeling voor drugs in de kliniek het beste bij jou past. Dankzij onze korte wachttijden kun je snel in een van onze klinieken terecht om jouw behandeling te starten.
2. Detox
Je begint clean aan je behandeling. Hiervoor kan eerst een afkicktraject, ook wel detox genoemd, nodig zijn om ervoor te zorgen dat jouw lichaam vrij is van drugs. Onze deskundigen en artsen begeleiden je hier bij.
Opname in een afkickkliniek voor drugs
Wanneer je clean bent, kan jouw behandeling van start gaan in onze kliniek in Weert of Kaapstad. Vraag je je af hoe je in een afkickkliniek van drugs af gaat komen? Je krijgt een individuele behandelaar voor één op één gesprekken, maar volgt ook groepstherapieën en andere activiteiten. Tijdens je behandeling richten we ons op de oorzaak, functie en duurzame oplossing van de verslaving. We hebben onze behandelmethode gebaseerd op het 12 stappen model, waarbij ook systeemtherapie, cognitieve therapie en schematherapie deel uitmaken van jouw klinische opname.
Nazorg bij behandeling van een drugsverslaving
Na 6 weken is het tijd om terug te keren naar je normale leven. Voor sommige cliënten is dit een spannende stap. Zodra je klaar bent met je klinische opname sta je er gelukkig niet alleen voor. Je krijgt praktische tips mee en doorloopt een speciaal nazorgtraject. Om deze overgang zo soepel mogelijk te laten volgen, kun je 10 weken lang het nazorgtraject volgen, waarbij je wekelijks een groepssessie van een dagdeel volgt en regelmatig individuele gesprekken voert. Lees hier meer over onze nazorg.
Afkickkliniek drugs in Nederland of het buitenland
Changes GGZ heeft verschillende verslavingsklinieken in Nederland en Zuid-Afrika waar jij door middel van een klinische opname kan werken aan je drugsverslaving. Benieuwd hoe onze klinieken eruitzien? Klik hier om meer te lezen over onze afkickkliniek in Weert of onze afkickkliniek in Zuid-Afrika.
Duurzaam herstel
Een verslaving bouwt zich langzaam op, er schaamte is of sociale kringen regelmatig drankgebruik accepteren. Tot het moment komt dat de verslaving je dagelijks leven in zijn greep houdt. Je merkt de effecten misschien wel aan je lichaam, raakt in de (financiële) problemen of ondervindt andere consequenties van je verslaving. Een opname in een afkickkliniek voor drugs is een oplossing om je verslaving te doorbreken en te werken aan duurzaam herstel.
Wil je een afspraak maken?
Wil je hulp van de kliniek bij je drugsprobleem? Maak vandaag nog een afspraak door onderstaand contactformulier in te vullen of direct te bellen naar 088 242 6437.
Maak kennis met onze locaties
Afkickklinieken in Weert en Zuid-Afrika
Wij bieden op 2 behandellocaties klinische opnames aan. De klinische opname kan soms wat verschillen per locatie. Wil je weten hoe de klinische opname eruit ziet in Weert of Zuid-Afrika? Bezoek dan één van onderstaande locatiepagina’s.
Weert
Behandellocatie voor verslavingszorg: detox, voorbereidingsgroep, 3 daagse dagbehandeling, klinische opname (24/7) én nazorg onder één dak.
Zuid-Afrika (3 locaties)
Verslaving & obsessief gedrag
Klinische opname (24/7 begeleiding) voor jeugd (18-25 jaar) en volwassenen bij verslaving met daarnaast een safehouse.
Changes GGZ biedt professionele hulp bij alle soorten verslaving en eetstoornis. Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.
Hulp nodig?
Plan een eerste kennismakingsgesprek
Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).
Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.